Катастрофиралият румънският автобус бил претоварен?

Колата, в която се ударил била спряна неправилно
35
 Катастрофиралият румънският автобус бил претоварен?
Снимка: БГНЕС

„Канавките на пътя са почистени от АПИ, а пътят е в ремонт. Това е причината да няма маркировка на пътя между Велико Търново и Русе“.Това заяви пред bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в България.

„Автобусите, влизащи от Турция, не подлежат на контрол. Минават митническа проверка, но се ползват за карго превози. Имат изменение на конструкцията. 50-местен автобус може да вози до 17 тона, а те возят над 20 тона. Когато теглото на автобуса е над 20 тона, то не се разпределя правилно“, посочи тя.

„Подобни тежки пътни инциденти с претоварени автобуси стават през нощта, защото контролният орган ДАИ има работно време, а през нощта няма контрол. Нормално ли е контролиращият орган в България да има контролно време?“, добави Русинова.

Според нея автомобилът, който е спрял край пътя и в който автобусът се удря, е бил спрял неправилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: автобускатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Защо заглавието е написано неграмотно и зако е поставен въпросителен знак след твърдение?
14
3
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Анонимен 21 Колата не е спряла на пътя , а на отбивка. Отбивките се правят само на прав път. Шофьора е заспал. Загиват 4 човека и са разбиват две семейства на прелюбодейците, мърсували в гората.Пътя не е виновен. Не бива да хвърляме вината на пътя и да плащаме кръвнина на чужденци.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русинова до 30 тона на око ги тегли. После на ръка
12
3
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Никога лошите условия и некачественото "строителство и ремонти" по нашите пътища...нито липсата на маркировка и сигнализация ...са предпоставка и причинител в много от случаите на птп..- Несъобразена скорост към пътните условия - с това както винаги ще си измият и плакнат безотговорноста в нашта държава - но овладяна за пълнене на сакове и чували ..чекмеджета ..сметки и сейфове..и хората продължават да измират...и да мизеруват заради една ШАЙКА - айде чакам ви да ги обсъдим тия неща на "комисия"
11
1
 
10
 
! Отговори
008 преди 1 година
Днес доста ме трият из този сайт. Сигурно защото не казвам нищо вявно , нали ....
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че и камиони и автобуси се претоварват е факт (да ги теглят на границата) и може е причина за катастрофа предимно по наклони. Но на равен път много малко верятно. Както са казали по-долу, едва ли от това не е видял спряла кола. Много по верятно е, колата да не е била тъмна, неправилно спряла. След удара всичко е само физика.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В други сайтове пише че неправилно спрялата цивилна кола, била на ушеви с камера, които са скрили знак 60 в храсталаци и правят снимки. Затова за тази кола нито дума. Което пък е поредното доказателство,че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там маркировки няма от памтивека но на 50 метра постоянно кибичат тулопи в драките да глобяват знака 60 скрит в клоните!
7
2
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До П.К. Ама тези са хранилка ама от други.Тази "специалистка" дето се вре навсякъде е НПО.Обикаля като развита *** и ръси мозъци.Познайте защо другите държави ги гонят
6
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маркировка няма защото Кирчо и Кокорчо спряха парите и втора година нищо не се прави по пътищата
5
0
 
34
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
За да не видиш спряла кола край пътя, значи или имаш проблем със зрението или си спал в момента на удара.
4
3
 
27
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тази е на всяко гърне мерудия. Какъв европейски център??? Да се закрие това чиновническо гнездо - институтчето, което бъка от хай-лази. И на които плащаме заплати и премии от нашите лични скъсани джобове. Всички подобни чиновници да се изхвър-лят и да отиват на опашките на трудовите борси. Да видят как се изкарват 5 лева за хляб.
3
0
 
23
 
! Отговори
Русин Дианов преди 1 година
Ама то по нашите стандарти и темпове, маркировка може да няма и до Коледа!
2
2
 
13
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 1 година
Дали Дианчето Русинова/голЕма мъжкарана, еййй..../ е чувала за ВРЕМЕННА маркировка?!
1
4
 
8
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 1 година
Няма логика да е бил претоварен!Двадесет и пет души в 50 местен автобус, горивото при нас е огИн, да кажеш, че са напълнили тубите.................остава само анадолският задремляк.