Опитът за покушение над Гешев с висока обществена опасност

Било възможно колите от кортежа да имали проследяващи устройства
48
Опитът за покушение над Гешев с висока обществена опасност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опитът за атентат срещу Иван Гешев няма аналогия в новата история на България, защото това е действащ висш магистрат. Това заяви експертът по сигурност Славчо Велков пред Нова телевизия.

По думите му следите на мястото на взрива не са причинени от осколки, а по-скоро от ударната вълна. Тя би могла дори да обърне бронираната кола, с която главният прокурор се движел. Велков допълни, че мястото е подбрано, защото скоростта там е около 30-40 км/ч.

Още по темата

„Ако това е така, както го виждаме, и както се представя, можем да го квалифицираме като акт с много, много висока степен на обществена опасност, който не е с ограничена цел сплашване, а убийство”, коментира още експертът по
сигурност.

Винаги има резервни маршрути и те са съобразени с оперативната обстановка и степента на заплашеност, ако има такава. Те се избират от шефовете на екипите за охрана, каза още Славчо Велков.

Според него е възможно част от колите на кортежа да са били с проследяващи устройства.

„Ако на резервните маршрути, по които е трябвало да се движи главният прокурор, бъдат открити подобни устройства, това може да означава, че работата е изключително сериозна”, заяви експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
2
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Фитила е дубайски ,а го запалил българин от Белград. Голям трън им е главния Прокурор. Време е някой да дръпне шалтера на поръчителите. Руските служби знаят как - я падане от височина я с нова химия.
19
0
 
7
 
! Отговори
мира преди 1 година
Ехе най накрая Бойко вечно беше в опастност от атентати но тоз задмина и всички атентати по света с некъдърния скроен и организиран атентат към него за да съжалят и да видят всички колко с опасен за организиранта мафия в Бг . Даже не пожали децата си от упаха за да си спаси кожата. Много некъдърно си организирал покушението Гешев ..На всеки километър ли си гледал скоро че тееши да си скройш атентат
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се че е опасен. Заради този краварски некадърен театър можеха да пострадат невинни
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 - И аз искам, да сменим Гешев. Искам да сменя и продавачка от магазина до нас. Това означва, да изберем други на мясотот им, а не да ги взривим на пътя, докато са със семействата си ...
16
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Дрън-дрън ! Никой не ви вярва !
15
2
 
19
 
! Отговори
Хахахахахайаха преди 1 година
Не е опит за покушение а опит за PR!Оф КоджейкОФФ днес каза, че са професионалисти хахахха.Професионалисти са тия дето с флоберка убиха Г.Илиев с един куршум,тия дето убиха пак с един куршум Димата руснака насред бул.Витоша,професионалисти са тия дето уцелиха в челото Стефан Мирославов-Крушата докато кара с 120-130км/ч!!! А тия дето вчера запалиха 5кила бензин и метнаха две три пиратки в канавката не са професионалисти, а сценаристи - аматьоР сценаристи.Даже и децата не се вързаха на тоя цирк.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно ми е кой ще води разследването.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професионално изпипан взрив, така че да няма жертви.
12
1
 
13
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 1 година
Опит за покушение явно няма. Има инсценировка на опит за покушение, при който няма пострадали. Този от НСО дето е в болница не е ясно кога и от какво е пострадал.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професионалистите от цирк "Балкански" са в пъти по- добри от тези смотани смешници , дето от вчера разиграват треторазрядно представление. Умишлено не употребявам думата "цирк" - не е редно да обиждаме професионалисти. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТОЗИ - престанете да ни занимавате с него.
10
0
 
9
 
! Отговори
тъй де.... преди 1 година
Аман от "експерти"!
9
1
 
17
 
! Отговори
Пиратки в тенджера преди 1 година
Решението по делото за КТБ още се бави, а милиардите ги няма. Очевидно прокуратурата и (без)действащия главен прокурор са замесени.
8
1
 
11
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Ясен показател че са нужни нови избори и избиране на стабилно правителство за да има власт в страната, ясен показател че Гешев е част от българската мафия, само мафия посяга на мафия по подобен начин.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Интересно. Щото всички викат, че ПРЕД, но било изместило някак си встрани повредения автомобил. Всички дрънкат глупости.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3. Бе той се е фалил де ше води семейството на уикенда на държавни разноски сигурно
5
4
 
11
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Защо всички проруски медии у нас казват "ПРЕД кортежа" гръмнало, а ясно се вижда , че мястото е 4 метра ВСТРАНИ от пътя??? Да не би да е с цел ГЕРОИЗАЦИЯ и създаване на ФАЛШИВА AGENDA?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак пък много много, не е ли само много и дори по-малко ? А че българския народ е подложен на непрекъснат тормоз не е с висока степен на опасност ?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маршрутите се избират от шефовете на екипите за охрана, а точно този маршрут е бил известен на т.н професионалисти-атентатори.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експерте по Нова ТВ, от цирк Балкански ако повикаш клоуните, щяха да стъкмят по правдоподобен опит за "атентат"...То ясно, че ще бъде медийна дъвка поне половин месец и това е целта всъщност на цялото мероприятие...Неудобни за пред избирателите коалиции, сгъстяващи се международни облаци над каскетурата това са причините за този циркаджийски кьорфишек и това е ясно на всички!!!
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А България в периода на служебно безвластие уверено върви по пътя на Копринката (не бъркай с китайския Един пояс, един път) затъвайки в блатото с финикийски отблясъци. Докато се счупи клона на Дондуков-2. А той ще се счупи непременно... Вервайте ми, моля ви!