Първата жертва на фентанил у нас – жена на 40 години

Тя е починала, преди да започне лечение за трети път
29
Първата жертва на фентанил у нас – жена на 40 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

40-годишна майка е първата жертва на смъртоносния фентанил у нас. Жената от Варна е загубила битката с хероиновата зависимост дни преди да започне лечението си, съобщи bTV.

Тя дала обещание в клиника във Варна това да е последният ѝ досег до хероин, а след това да започне лечение за трети път. В дозата обаче има смъртоносно количество от опасния опиат.

В същата клиника от година се лекува и мъж, който се съгласява да говори. Чист е от два месеца. Казва, че е употребявал почти всички познати видове наркотици. Дали в тях е имало фентанил, няма как да знае.

Казва и че е наясно, че ако този път не спре, следващият може да е фатален.

На този фон от отдела за борба с наркотрафика към Агенция „Митници“ предупреждават, че 100 на всеки 10 000 хапчета с новата дрога, са смъртоносни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: женахероин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 9 месеца
През лошия комунизъм достъп до опасни опияти имаха само анестезиолоьите в Болниците.Затова и наркозависимите бяха нищожен процент.Сега за едните пари тези неща се продават на деца за да се гарантира бъдещ приход.Друг е въпроса,че без протекция от полицията всеки незаконен бизнес няма как да се случи.За наркозависимия всичко е наред докато има.Проблемите започват,като няма пари или дозичка.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Последен кик, преди да засмуче метадона. Яко ще се надруса за последен път. Ще вземе най-яката доза в живота си, за последно.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не я съжалявам. Никаква майка не е това.Две деца имам и единствения ми страх е да не ми стане нещо и да не мога ги отгледам.
18
0
 
6
 
! Отговори
Мандо преди 9 месеца
Абе какво ни занимавате с тези наркомани, каква жертва е тая , жертва на какво , че се е надрусала . Един нарко по малко , утре можеше да се качи намацана в кола и да убие някой
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз съм за легализирането на всички видове наркотици. Това ще намали цената им и респективно печалбите на наркокартелите. Оттам и тяхната мощ и влияние в обществото. А за зависимите - в крайна сметка човек може да се самоубие и с нож, но не сме забранили ножовете. Алкохола и цигарите убиват, но не са забранени. Който иска да умре, нищо не може да го спре. И сега снабдяването с наркотици е супер лесно. Така обществото ще се прочисти.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Мо ча вън Фашисте заминавай за САЩ.
15
9
 
5
 
! Отговори
Мо ча вън преди 9 месеца
До Пеци каква слабост в характера бе оригуфрен хората се забавляват!Ей тва комунистите сте слабохарактерни нищо жества!
14
2
 
16
 
! Отговори
Пеци преди 9 месеца
Ей, много дpoги съм видял през живота си, особено 90-те... Всеки сам посяга към това, което издава слабости в характера!!! Това че била майка трябваше да разчувства аудиторията? Да я и y майката, тва дете кво ли е преживяло...
13
12
 
4
 
! Отговори
Хипократ преди 9 месеца
До 3 Безполезни за обществото и психично увредени и болни са русофилите,русоробите,комунистите.България ше си оправи когато си сменят ядресната регистрация в Малашевци.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не са слушали БТР на времето и *** на дърти години. Случва се.
11
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До всеки ден в Русия умират 5000 човека. В САЩ умират 7500 но са двойно повече като население.Пич,вместо да обясняваш колко е хубаво в Русия хвани поприказвай с някой руснак който се е изнесъл от там.
10
14
 
7
 
! Отговори
пОлитико преди 9 месеца
В цивилизованите държави се опитват да им помогнат на зависимите да се излекуват и са се реабилитират в Заддунайката разни русо роби се радват най позорно че са умряли!Полицията покровителства наркотрафика !
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дали бе са замесени руските тайни служби и пропагандатори като помагайки за разпространение на дрогата да съсипят Европа.
8
5
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 9 месеца
Колко хора умират от пиене на антифриз, защото в САЩ 100 000 души умират от опиоиди на година?
7
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 1 По- добре да мрем пиейки шампоан и антифриз, като истински рашшки
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако фентанилът се наложи в България, ще ускори разпада на третата българска държава. Потърсете в ЮТюб или англоезичните медии какво става в САЩ. Буквално армия от зомбита броди по улиците на Америка. 100 000 души умират годишно там от опиоди, вкл. от фентанил.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имах такива съседи Всички измряха от пиене и дрога през 90-те.Няма да ви обяснявам какви погроми бяха докато бяха живи.Единят от асансьорите го запалиха с бензин и автомобилни гуми Другият изнесоха за вторични.Биеха се с брадви,парчета арматура ножове,счупени бутилки и вериги от велосипед Целият блок ехтеше от техните викове,псувни и писъци Понякога палеха вратите на коридорите.друг път мажеха *** по стените и по подът Описвам ви го картинно за да разберете какава РАДОСТ е когато ги няма
4
3
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Е то на тоа фентанил голяма реклама му направихте колониалните медии. Да вземем да го пробваме ли?
3
7
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 9 месеца
Добре е , че природата си казва думата - прочистване на обществото ни от такива безполезни и безнадеждно болни, тотално пропаднали и дори вредни хора ! Даже ние трябва да помагаме за тяхното ликвидиране , а не да ги лекуваме ! Няма излекуване от тази тяхна "страст" - дрогата !
2
6
 
21
 
! Отговори
Даа, преди 9 месеца
а някой така да каже коя е ,,родината'' на новата дрога...