Убиецът на Алексей Петров – килър с камуфлажни дрехи, оттеглил се пеш

Според специалистите голяма е вероятността той да е чужденец
17 авг 2023 07:00, Красимир Ангелов
370
Убиецът на Алексей Петров – килър с камуфлажни дрехи, оттеглил се пеш
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Убийството на Алексей Петров в сряда по обед отново върна спомените за знаковите убийства на прехода. Според мнозина експерти подобно добре организирано поръчково убийство у нас не се е случвало от над 5 години, когато бе застрелян търновският бизнесмен Петър Христов през януари 2018 г.

Алексей Петров бе застрелян по време на негова разходка по горска пътека в столичния кв. "Драгалевци", а негова спътница бе тежко ранена. Оказва се, че Петров поне веднъж в седмицата е правил подобен преход и вероятно убиецът е знаел много добре това.

Още по темата
Макар полиция и прокуратура да са доста пестеливи откъм информация, вероятните версии за убийството са 3 - бизнес интереси, чувствителна информация, която е използвал и изразявал готовност да сподели и отмъщение от международна престъпна организация, съобщава "24 часа".

Какво се знае към момента?

Сигурно е, че убийството е било подготвено професионално. Вероятно Петров е бил следен от известно време, а килерът е бил наясно, че бившата барета редовно се разхожда до местността Бай Кръстьо на Витоша. Според запознати това е ставало най-малко един път седмично. Жената, която го е придружавала и е ранена, е била негова близка рехабилитаторка, която ходела с него, защото здравословното му състояние е влошено от предишните атентати, твърди "24 часа".

Твърде вероятно е и Петров да е използват спокойствието на планината за бизнес срещи, за да бъде сигурен, че няма да бъде подслушван.

Към 11,30 ч в сряда Петров отново потеглил към планината с простреляната жена, която има бизнес с консултации по спортни въпроси и организиране на мероприятия. С тях били и трима гардове.  

По време на убийството гардовете са били на около 30 метра от Петров, а убиецът е дебнел в храстите. Около 12,17 ч се прицелил, вероятно с оптика, и улучил Петров в главата. Стрелял още няколко пъти по него, а след това и по жената с него. Пострадалата е била в съзнание и е успяла да види, че стрелецът е с камуфлажни дрехи. Оттеглил се пеша, като взел и оръжието със себе си.

На мястото няма камери, а и туристи минават рядко, особено в работен ден. Изяснява се как стрелецът е избягал от гардовете. Точно те са подали сигнал на тел. 112 за престъплението.

За по-малко от 20 минути пристигнали органите на реда и екипи на Спешна помощ, но простреляният Алексей Петров вече е бил мъртъв.

По това време към мястото на стрелбата пътуваха и редица висши полицаи и прокурори. Сред тях бяха главният и зам. главният секретар на МВР - Петър Тодоров и Живко Коцев, директорът на СДВР Любомир Николов, както и шефът на Националната полиция Атанас Илков. От държавното обвинение на местопрестъплението отидоха градската прокурорка на София Илиана Кирилова и заместниците ѝ Иво Илиев и Христо Кръстев.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров добави, че във ведомството е сформиран оперативен щаб, в който са включени различни структури. Точният вид на оръжието и броят изстрели, с които Петров бил убит, още се изясняват, поясни Тодоров. А директорът на СДВР Любомир Николов потвърди, че маршрутът е бил обичаен за Петров.

На този етап няма данни за задържан във връзка с убийството. Предполага се, че макар да е избягал от мястото пеша, убиецът все пак е разполагал и с кола в близост. Вероятно и бързо се е преоблякъл, за да не бие на очи.

Вероятността да е чужденец също не може да се изключи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 246 Ивелинчо, много озлобено си станало бе? За какво си мразиш братовчедите? К'во сме ти направили точно пък на теб?
241
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да си бодигард не означава да само да си се назобал като животно.
240
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 245 - Не мълча БЕ! ОТговарям ти, като МЪЖ! Да не си седнал пред мене, че на секудната да ти огвоварям.
239
1
 
16
 
! Отговори
ИВАН преди 9 месеца
ОХРАНАТА АКО Е БИЛА НА 30 МЕТРА ЗАЩО НЕ Е ТРЪГНАЛА ДА СТРЕЛЯ ПО ТОЗИ ИЛИ ДА ГО ГОНИ? МАЙ СА НАПЪЛНИЛИ ГАЩИТЕ!
238
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 243 - Ела и ще разбереш. А ти откога стана експерт в проблемите на други хора? Айде - Ела! Мъж не си само на килограми. Ела и ще се разбереме! 18:00 съм си в нас!
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 243 Що мълчиш ве, Ивелинчо? Муахахахаах...
236
1
 
7
 
! Отговори
Петрво преди 9 месеца
До анонимен коментар номер 239 - На 56 години съм вече, така че е е смешно, да ми говориш на човеченце. Гледах кометнарите и хората се оплакваха, че се пише на наглийски (килър). Ти поне говориш малко на руски, кеото е добър знак. За страха - ами не си служил. Страх има. Ама има и страхливци. А тея охрани или са били селксите охрани, дето едно време вардиха ТКЗС-тата или са предали. Уж го пазят, ама на 30-40 метра от него. Рехабилитаторката видяла стрелеца, ама те не го видели. Не чиста работата
235
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 237 Аха, разбрах с кого си имам работа! Ти откога стана пък големия мъж ве, дето тежиш 60 кила и си 1.70 м висок? И откога стана експерт по охрана ве? Я кажи по-добре баба защо я вкара тейко ти в приют за да умре там? Кажи ве, Ивелинчо Лефтеров? Това ли заслужаваше след като ви преписа тристайния апартамент??? Кажи веееее????
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да не е радев :))))
233
1
 
13
 
! Отговори
Винету Великолепни преди 9 месеца
Толкова са смешни нашите псевдоохранители. Жертвата е видяла нападателя си, гардовете са видяли само бицепсите си и добавките дето ги смъркат. Охраната в БГ е да гледаш ло;о и тъпо, да минаваш на червено и да се биеш за парко места или в най-добрият случаи маса 1 да набие маса 2 , защото си гледал кифла 1 на шефа.
232
1
 
4
 
! Отговори
1212 преди 9 месеца
Облече с ловни дрехи в гората, нагласил на мушка жертвата, охраната няма, какво да направи... по - скоро лоша организация от жертвата.. когато се отпуснеш за миг и си мислиш, че всичко е ок, врагът удря най - много...
231
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 236 Това същото момченце преди малко каза че ако били истински професионалисти е трябвало да тръгнат да го гонят защото това им било работата. Това същото момченце каза че не го е страх и е щял на тяхно място да тръгне да го гони. Прегледай хронологията на коментарите! Понял, човеченце?
230
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До дедо - Тея с боен опит не избгаха, а умряха и полянките ...
229
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 231 Като си мъж, а не дете или инфлантил, ела и го кажи лице в лице. - Варна, кв. Младост 1, блок 115, вход 7, етаж 5, апт. 13, след 18:00, всеки ден.
228
2
 
3
 
! Отговори
Петрво преди 9 месеца
До Анонимен 231 - Правилно разсъждава момчето, но си личи, че ти не си бил нито в службите, нито в армията, нито си учил гражданска защита. Охранителите не са го гонили, не от страх, а защо не са имали видимост и не са знаели и позицията му. Иначе, ако го виждат, мърдане няма. Мръдне ли стрелеца, мърдат и те. Обърне ли се, прикриват се веднага. Едно е да стреляш по неподозираща жертва. Беше време, когато Петров се вдижеше с хора, някой от тях с автомати около врата, ама явно се е отпуснал
227
0
 
2
 
! Отговори
Килерът преди 9 месеца
...майката му.... на тоя език
226
1
 
6
 
! Отговори
дедо преди 9 месеца
С толкова много украинци и руснаци на територията на България, при това с боен опит , няма да се учудя да са наели някой от Вагнер или Азов.
225
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тракторът го спряха от движение защото няма ГО в ЛевИнс
224
0
 
3
 
! Отговори
Манго Манго преди 9 месеца
До 224 - Не се коси. Сготвена е работата. Охранта е и била от другата страна, удбно заастанли, а стрелеца е праснал и жената, че да не казже после, как са се зинесли онея набързо ... ама пропсунал. Опелскаха я, ама не толкова лошо, колкото, когато се утрепаха и войничетата.
223
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 230 Ми като разсъждаваш като детенце как да те наричам? А, извинявай! Ще те наричам инфантил вече. Така става, нали?