За ден: МВР спипа 40 пияни и 9 дрогирани шофьори на пътя

Общо 11 375 моторни превозни средства са проверени
23
За ден: МВР спипа 40 пияни и 9 дрогирани шофьори на пътя
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 40 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР.

Шофиралите след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила са 22, а 18 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, двама са отказали изследване.

Общо 11 375 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, се допълва в съобщението. Извършен е контрол на 13 893 водачи и пътници. Съставени са 2811 фиша и 704 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Човешки животи! преди 3 месеца
Щом пияници и дрогерии управляват автомобили и не зачитат правата и живота на всички около тях това вече ще се счита за тероризм и терористи и ще лежат в затвора така е в всички останали държави в Европа и Азия и целия свят БРАВО!
17
1
 
3
 
! Отговори
Дааааа това не е нор преди 3 месеца
Ми това с затвор освен отнемане на МПС то звучи вече наистина много добре
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А вчера четирима милиционера, двама от 1 РУ на СДВР и двама от КАТ-София, са задържани, след като в четвъртък вечерта са поискали и получили подкуп в размер на 800 лева от спрян за проверка водач на МПС. Служителите излъгали шофьора на автомобила, че в направената му проба е установено наличието на алкохол и наркотични вещества. Човека подава сигнал към Дирекция Вътрешна сигурност на МВР и го задържат. Та какво стана с тестването и на полицайте преди смяна?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой вярва ли на стъкмистиките на тези гладни,жалкu, корумпирани, трудоустроени, морално разложени шуробадженакорушветчийски младопенсиониращи се киячета? Хилядарка било да те пуснат ако теста е положителен, хилядарка било да ти изтрият нарушението за превишена скорост с над петдесет километра над ограничението в населено място. Тарифа има за абсолютно всичко. Тези кредити от по половин милион евро, нали не мислите че се изплащат със смешна милицифайска заплата.
14
0
 
2
 
! Отговори
40 конфискации преди 3 месеца
Сега чакаме НАП да ги обяви на търг с начална цена двойно по-висока от реалната пазарна. Тия НАП и те са много шашови. Абе пуснете ги на народни цени, народа ще ги изкупи веднага, инак трябва да ги държите на гараж, а и една кола като не се кара, тя се амортизира, не ли така?
13
0
 
1
 
! Отговори
Е га ти преди 3 месеца
Не ги ли е страх, че ще им вземат брaкмите? Или си мислят, че майтап работа. Но не е, нали го приеха като закон в Народното. Пипнат ли те с алкохол, взимат ти колата.
12
0
 
3
 
! Отговори
40 пияни и дрогирани преди 3 месеца
Да кажем, че МВР-то е спипало 10% от всичките случаи (за ден), значи това значи, всеки ден поне 400 човека карат пияни. За месец това са 12000 човека. Демек - на пътя е бъкано с пияни шафьори. Ако видите някой, да криволичи, вероятно е пиян, обадете се на 112 и го докладвайте, няма да сбъркате. Аз съм виждал таксиджии, които карат пияни, един път като говорих с един техен колега, той си каза, че го правят, защото КАТ изобщо не ги спират за проверка, и те са си свикнали така да работят. Къркани
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия пияници нямат край. Трябва нещо коренно да се промени.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
рашков с 30те имения = 2/3 от всички шофьори са алкохолици и наркомани
9
3
 
7
 
! Отговори
това с фалшивите преди 3 месеца
проби ли ги докарахте толкова или са духали и служителите да ги тестват дали показват вярно.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
уаууу по цели 1.64 чуека на област ! това е епидемия от алкохолици ! забранете пиениту !
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е нищо, те са били повече ,ама....
6
2
 
28
 
! Отговори
коко преди 3 месеца
В горната статия пише че двама полицаи са манипулирали тестовете с фалшиви да показват позитивни на хора които не са вземали дрога и после искали рушвет - та колко са реално позитивните "хванати" някой да предположи реално........
5
0
 
10
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 месеца
Ехааа, само 40 водачи не са дали рушвет. Не ми се мисли колко са събрали от останлите няколко хиляди водача. Да живее корупцията. Да живее Народната Милиция.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи трябва да са отнели 49 коли така ли? Или нещо бъркам.
3
4
 
14
 
! Отговори
Перник преди 3 месеца
Полицаите са престъпници, вземете им оръжията.....
2
4
 
7
 
! Отговори
Лъжат преди 3 месеца
МВР лъжат, никого не са спипали......
1
10
 
1
 
! Отговори
Полицай преди 3 месеца
До 1 айде чакаме те клавиатурен ми шок ;)