Поредна жертва на ало измама, мним лекар отмъкна 3000 лева

Жена от Алфатар отиде в Силистра, за да остави пари под пътен знак
Обновена: 20 фев 2024 14:00 | 20 фев 2024 13:55, Камелия Цветанова
6
Поредна жертва на ало измама, мним лекар отмъкна 3000 лева
Снимка: Dnes.bg, архив

Възрастна жена от град Алфатар, област Силистра, е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера тя получила телефонно обаждане от мъж, представящ се за лекар. Той твърдял, че синът ѝ е пострадал и се нуждае от спешна операция, за която са необходими 8000 лв. Жената не разполагала със сумата, но „лекарят“ склонил да извърши интервенцията срещу наличните ѝ 3000 лв. Комуникацията продължила по мобилен телефон, чрез който жертвата била контролирана и напътствана. Така жената пристигнала в Силистра и оставила сумата под  знак от пътната сигнализация.

След получаване на сигнал за случая по-късно същия ден в Районното полицейско управление е образувано досъдебно производство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: измамаАлфатарр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Роза преди 2 месеца
Имайте предвид,че не всички възрастни хора се хващат на тази въдица!Никой не пише колко са неуспешните опити за измама!Тези,които се хващат,обикновено са със старческа сенилност,деменция или над осемдесет години и неадекватни.Ниската култура и липса на образование на някои от тях също са от значение!Вина носят и младите им роднини,които оставят при тях много пари.
5
0
 
5
 
! Отговори
Стига де преди 2 месеца
Аз не мога да разбера колко народ се хванаха на тия измами. Че лекар така ли ще ги иска под знака- няма ли болница и каса да се плати такова нещо. Най-малкото пък не е ли могла да потърси сина си да види какво става?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако беше истински щеше да отмъкне повече.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре че е нямала повече....Явно у нас пенсиите са прекалено високи, след като възрастните хора продължават да хвърлят пари от тераси или да ги оставях зад кофите по улиците. Предлагам да се приеме решение - 1 година без да се дават пенсии. Така всички пари от дюшеците ще бъдат извадени и похарчени и телефонните измамници няма да има какво да взимат
2
2
 
11
 
! Отговори
Констатация преди 2 месеца
В България се е събрала цялата ПРОСТОТИЯ на този свят,щом 65 % не гласуват и оставиха държавата в ръцете накрадци и бандити !За това тези татаро-печенеги, заслужават жалкото си съществувание !
1
0
 
17
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Ако отишла в болницата да открие лекаря нямаше да го намери и парите щяха да си останат в нея.Ако бе звъннала на сина си,когото също нямаше да намери в болницата.