Полицията излиза по-масово на пътищата, за какво ще следи?

Допълнителни полицейски екипи в районни с концентрация на ПТП
Обновена: 13 май 2024 11:40 | 13 май 2024 11:38, Камелия Цветанова
22
Полицията излиза по-масово на пътищата, за какво ще следи?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започва акция за безопасността на движение по пътищата, засилва се полицейският контрол, съобщиха от МВР.

Операцията е разпоредена от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и е част от мерките за ограничаване на предпоставките за възникване на пътни произшествия. В контрола ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

Ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Служителите на МВР ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. По време на проверките ще се следи за използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и др.

Акцията е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност, отбелязват от вътрешното ведомство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: полициякатастрофи
Още от Крими
В България жертвите на катастрофи намаляват най-бързо в ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 седмици
Да пуснат коли в движението.Не знам как се казва ,май линеен контрол-не да чоплят семки под някоя сянка
19
0
 
1
 
! Отговори
###### преди 3 седмици
Това не е лошо. Адмирации. Обаче могат и да снимат дупките и ямите по пътищата които също са фактор за настъпване на ПТП. Пожелавам им съвестност и безкомпромисност към нарушителите на закона за движение по пътищата независимо кой е нарушителят. Много Бг. шофьори се смятат за над закона. Това трябва да се промени категорично. А глобите трябва да са процент от дохода , както е в белите държави.
18
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Невероятно,но факт.Катеричоците ще поработят.А беше толкова хубаво в кафето на бензиностанцията.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поведението на децата на служители в министерства и подобни структури, трябва да влияят и върху техните родители. Иначе си имаме откровен конфликт на интереси. Щом лапето прави бели, родителят да си търси препитанието в частния сектор. Независимо дали е министър, депутат, КАТ-аджия, прокурор, съдия,...
16
0
 
3
 
! Отговори
Евала преди 3 седмици
Всичко е много хубаво и правилно, обаче...най-често нарушения правят хора с връзки в полицията и КАТ(вчера в Пловдив, например.) И не само ПТП..., сещате се, нали?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво означава <за какво ще следи>? Има Закон за движение по пътищата, има Правилник за прилагането му. Да започнат да си вършат работата. Катастрофата в Пловдив показа нагледно колко са кадърни КАТ-аджиите...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
некой да му обясни на калинчо че за да правят проверки за алкохол и наркотици требва да има външни белези. и се попълва един протокол за външните белези преди теста...а не "ела тука те тестваме малко" щото тва е меко казано нарушение ;)
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 6 Има богаташи които дори не плащат данъци защото декларират че са в дългове. Решението е при по-големи нарушения да се вкарва нарушителя в затвора или да му се отнема разрешителното за по-дълго.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Полицията трябва да следи постоянно за реда по пътищата. Това трябва да им е работата всеки ден. С една акция ако ще и години да продължава няма да стане защото в момента в който обявят край на акцията и полицаите не са на пътя ще се върне старото положение. Нарушители винаги може да се появяват въпроса е полицията да ги спре навреме. Не е въпроса да има много полицаи а да им патрули по пътищата и при нужда да викат подкрепление.
11
3
 
2
 
! Отговори
Алелемале преди 3 седмици
Така и трябва! Само дето не е зле да въведат "опресняващи" шофьорски курсове за хората в напреднала възраст, че аман от такива заспали индиви...Давам пример:Днес ме засече някакъв чичак ~60г., при което ми показва среден пръст.Показах му и аз и спрях.Той едва не ме блъсна с неговата кола, пусвайки и обиждайки ме адски арогатен и аресивен.Оттам извадих пистолета да го питам къф му е проблема и подви опашка след което веднага тръгна да звъни на 112 да се прави на жертва.... и после кой е виновния
10
0
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 седмици
Да хранят ку....те. Където има 40, там са, скрити като бухали в храстите.
9
0
 
2
 
! Отговори
внимателно ще следят преди 3 седмици
дали имате пари в брой..след празниците не е убу
8
0
 
10
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 седмици
Син на служител на Кат Пловдив е онзи с разцепения Рейндж Ровър . Нека си следят
7
3
 
2
 
! Отговори
gg преди 3 седмици
До 6 Анонимен: А какво се случва, ако колата е служебна или под наем? Глобите трябва да са съобразени с имотното състояние на нарушителя, а не стойността на колата. 100 лв глоба имат напълно различен смисъл за някой милионер и за някой на социални помощи.
6
3
 
7
 
! Отговори
до 4 смешник преди 3 седмици
комунистическите ни управници ?за боко киро и грух ли Много хорица не вдяват че комунисти отдавна няма а има лапачи преизбирани от наивни хора
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кога ще направите глобите според стойността на превозното средство?Многоброен аршин трябва да има, понеже тези които си позволяват да се движат с 200 градско обикновенно са в скъпи коли и глобата за тях е нищожна. Т.е. на драго сърце ще си я плащат и пак ще си карат с 200...
4
0
 
11
 
! Отговори
за какво ще следи? преди 3 седмици
за добре облечени господа както казваше боко навремето видите ли ги в заведение ставайте веднага плащайте и бягайте
3
0
 
22
 
! Отговори
Пиян залян преди 3 седмици
Ще следи за действие събиране на рушвети !!! НАЗДРАВЕ !
2
0
 
24
 
! Отговори
селянин преди 3 седмици
и как следи чалгарите дет карат с 200 нали ограничението е50 км
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За синчета в разцепени джипове.