Роджър Санчес: Денс музиката дръпна със светлинна скорост заради интернет

Exit наближава, а ние загряваме за него с една от звездите на феста – хаус иконата Роджър Санчес
27 юни 2007 12:39, Екип на Dnes.bg
0
Роджър Санчес: Денс музиката дръпна със светлинна скорост заради интернет
Носител на Грами, икона в Ибиса – изобщо култов нюйоркчанин. Снимка: United Partners
Музикалният фестивал EXIT 2007 в Нови Сад наближава и еуфорията е тотална. Ако случайно не знаете, това е най-големият музикален фест в Югоизточна Европа, а Нови Сад е град в Сърбия. Да, съседите отдаван правят супер яки събития и събират такива звезди накуп, които тук трябва да чакаме поне едно десетилетие, за да дойдат.

Тази година на EXIT ще се появят имена като Лорън Хил, Снууп Дог и Бисти Бойс.

Много силно ще е присъствието на денс сцената на фестивала. На феста тази година ще пускат куп супер яки DJ-и като Danny Tenaglia и Eric Prydz(като втория ще намине и към София средата на юли).

Сред супер звездите на пулта е и Роджър Санчес, който е един от най-яките хаус маниаци в света. Освен това българската публика го познава много добре, тъй като е пускал у нас.

Носител на Грами, икона в Ибиса – изобщо култов нюйоркчанин.

Благодарение на съдействието на United Partners ви представяме едно загряващо интервю с Роджър Санчес. И стойте в Dnes.bg и Mp3.bg, тъй като ще ви залеем с инфо от EXIT, който започва на 12 юли. А, да. И то от мястото на събитието, специално за вас. Ето ви Роджър Санчес, ексклузивно.



Преди всичко поздравления за дъщеричката, която ти се роди скоро. Как се отрази върху парти CD-то, което издаде?

Откакто се роди дъщеря ми Солей, усетих страхотна промяна в живота ми. Според мен тазгодишното парти CD ще има весел, но остър характер. Точно както дъщеря ми.

Какви са музикалните попадения в компилацията?

Тази година има много ексклузивни парчета. Едно от тях е “Push the feeling” (Belocca &Soneec Mix). Също така включих сетове от Joeski, Basement Jaxx, Agent Greg и Joi Cardwell.

Това е вече шестото издание на парти компилацията ти. Както знаеш денс и електронната музика е винаги в движение. Каква според теб е най-голямата промяна в денс музиката през последните 6 години?

Трудно е да се каже,толкова много неща се промениха. Технологичният бум напоследък позволи на много продуценти да намалят големината на студията си наполовина.

Ди джеите захвърлиха кошовете с винилови плочи, а денс музика се издава почти ежедневно. Денс музиката прогресира със светлинна скорост. Всичко се е променило от дистрибуцията до продажбата и промотирането, благодарение на интернет.

Сезонът в Ибиса е почти в разгара си и вече нямаме търпение да те чуем на седмичните партита “Release yourself” в Пача (един от най-големите и актуални клубове ма острова, бел. ред.) . Какво може да очакваме този сезон?

Планирали сме да направим няколко “Release yourself” партита на няколко различни места. Но това, което очаквам с нетърпение са така популярните ежегодни “Gatecrasher” и “Stealth” партита в Ибиса. Имаме толкова много таланти и сетове за показване.

“Release yourself” е добре позната серия от албуми и събития. Освен в Пача на остров Ибиса има ли други Release yourself партита скоро?

Да, ще бъдем в Мистериленд в Холандия, също така ще водя и мултинационален денс фестивал във Великобритания.

Тази година вече беше изключително успешна за теб. Спечели наградата на IMDA за най-добро онлайн предаване за “Release yourself”. Как успяваш да поддържаш излъчването на “Release yourself” толкова свежо и вълнуващо?

Имам страхотен екип, който ми помага да поддържаме излъчването и музиката жива.

Аз винаги се опитвам всяко ново предаване, което правя да бъде изпълнено с вълнуващи неща и най-вече с добро качество.

Освен това, твоето онлайн предаване “Release yourself” се излъчва от над 20 радиостанции (включително в България, бел. ред.), което прави огромна аудитория. Според теб в течението на дигиталната еволюция има ли бъдеще за обикновеното радио?

Абсолютно! Докато съществуват правителствата, конвенционалното радио винаги ще има своето място в обществото, но следващата революция е в сателитното радио излъчване.

Моята мечта е да имам собствен канал в сателитната мрежа.

Докато се ровехме в интернет, имахме време да видим и твоя уеб сайт. Имаш много приятели на твоя профил в MySpace, нали? Имаш ли време да отговориш на всичките съобщения, молби и коментари?

Не съм много сигурен, откакто нямам време да го проверявам всеки ден. Иска ми се да имах повече време да мога да отговоря на всички, но аз наистина оценявам цялото това внимание от страна на феновете ми. Колко ли?

Ами със сигурност над 30 000, но кой ги брои. Всички в мрежата са ми приятели!

“Stealth records” (собствената звукозаписна компания на Роджър, бел. ред.) все още издават плочи. Колко време още според теб ще можем да си купуваме плочи в бъдеще?

Обожавам винила, и винаги ще издавам плочи в ограничени количества.
Плочите ще съществуват още дълги години, но дигиталната революция е тук и „миксерите“ на ди джеите вече са официално опаковани за боклука.

Известно е че си много креативна личност и това винаги се е отразявало на твоя “Release yourself” CD проект. Какъв е изгледа над “Release yourself 6”?

Има някои наистина вълнуващи миксове и сетове. Предвидил съм животинска тематика, заради това бих желал и графиката да е в такъв стил.

Кои парчета предвидени в компилацията ще бъдат издадени от „Stealth records“ в бъдеще?

“The Nightcrwlers – Push the feeling(remixes), Terranova & Leeds – Dirty Sound и може би Agent Greg “Symphony”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари