Disco Fever: След Нора и Надя готвя парче с Michael Jackson*

За музикалните идоли, Черните Ангели, Златарите и Хинду на куп!
26 мар 2008 12:07, Екип на Dnes.bg
0
Disco Fever: След Нора и Надя готвя парче с Michael Jackson*
От: Динка Желязкова
dinka@mp3.bg

Човекът, който стои зад проекта Disco Fever е изключително интересен. Има много причини за това.

На първо място DJ FunkyMIX стои и зад още три много култови проекта. Поне за толкова знаем.

Това са: Черните Ангели, Хинду и не на последно място Златарите.

Потърсихме го, заради две от новите му песни под името Disco Fever, защото са доста необичайни.

Преди десетина дни той написа в блога на Disco Fever следното:
 
"Първото парче е You Drive Me Crazy (feat Надежда Петрова). В парчето пее Надя от Варна на кастинга на телевизионното шоу Пей с Мен! На 13. март 2008 година (четвъртък).

Втория супер як електро трак Far Away of Me (feat Nora) е с участието на Нора Караиванова - една от участничките в Music Idol. Записът е от 13. март 2008 година (четвъртък) от нейното участие в конкурса."

Стана ни интересно как и защо ги е направил. Ето и отговорите по-дoлу:


Последните ти два проекта са много интересни и звучат доста сериозно. Как ти хрумна да ползваш гласовете на момичета, участващи в музикални формати?

Знаеш ли, това да използвам вокали на участници в музикалните предавания ми дойде като гръм от ясно небе. От една страна ми е жал че толкова талантливи изпълнители не могат да се реализират, от друга страна разбирам че всичко е в нашите ръце и ако си помагаме можем да постигнем много.

Тези певци са моето вдъхновение да правя нова и красива музика.

Те имат хубави гласове и си мечтаят да пеят, аз пък си мечтая да правя музика за някого... и ето че имаме общи интереси.

През годините се опитвах да си направя група, но това е много трудно - да намериш подходящите хора, да правиш записи...

С тези музикални предавания всичките тези проблеми изчезнаха - ето че имах на разположение всички талантливи певци в България, а дори не се налагаше да уреждам време за звукозапис - Всичко ми идваше наготово и от мен се искаше да направя музиката.

Жалко че не се сетих още миналата година, но важното сега е че направих няколко супер яки дискотечни хита, които се надявам да бъдат в сърцата на хората това лято!

Disco Fever: След Нора и Надя готвя парче с Michael Jackson*
Защо точно Нора от Music Idol?

Въпросът "Защо съм избрал Нора" май ми го задават всички, които са чули парчето, и вероятно мислят че Нора е моята фаворитка в Music Idol. Малко е странно но моята фаворитка всъщност е Соня Мембренйо. За съжаление тя отпадна.

Историята е следната: Бях се приготвил да записвам изпълнението на Соня и докато чаках пуснаха това на Нора... и ми хареса и си го записах ...- Нора е уникална соул-певица и гласът и се вписва перфектно в House музиката.

Disco Fever: След Нора и Надя готвя парче с Michael Jackson*
А защо Надя от Пей с мен?

Отново докато чаках изпълнението на Соня превключих на Пей с мен" и по щастливо стечение на обстоятелствата показаха Надежда от Варна.
Тя ме заинтригува не само за това че сме от един град, а когато започна да пее просто онемях и си записах и нейното изпълнение.
Гласът на Надя е уникален и се радвам че тя продължава напред в предаването и и пожелавам успех.

Обаче бих искал да кажа и нещо за моята фаворитка Соня! Заложих на нея, защото е най-чувствената певица от всички. Много е чаровна и влага сърцето и душата си във всяко изпълнение. Песните и са заредени с такъв заряд, че като я слушате могат да ви изгорят бушоните вкъщи.

Не ти ли е трудно да следиш и двете предавания едновременно?

Аз гледам и двете предавания, макар да не се чувствам много добре като музикален фен, защото не мога да им се радвам пълноценно, но като ми доскучае едното, пускам другото и така...

Да очакваме ли още подобни проекти?

Очевидно е че още не съм изпълнил основната си цел, а именно да направя парче със Соня. Аз работя по него, но понеже искам да стане супер хубаво ще трябва малко да почакате. А понеже нещата в Music Idol не се развиха добре за Соня, това ме амбицира да направя колкото се може повече парчета с нея, защото тя е истинската победителка за мен!

Ще издам и още една тайна: Подготвям ексклузивно парче с Майкъл Джексън. Не се шегувам!

Е, разбира се става дума за Майкъл Джексън на кроасаните - Трифон*, който изгря като звезда в Music Idol. Парчето, което се казва "I Broke The Game On The Danceflore" е почти готово и е супер як underground eлектро house. Определено ще разбие дискотеките!

Ако имаш желание - добави няколко думи за "бъдещите творчески планове" на Хинду и Златарите.

Виждам че си почитателка на фолк-проектите ми Хинду и Златарите! :)

Вярно е че в момента търся своята реализация в музиката. Фолк индустрията е добре развита и във всеки град и село има фолк клуб, а с техното не е така.  Затова в момента работя по едни уникални кючеци на Хинду, които са още по брутални от старите. 

А от Златарите може да очаквате още повече смях, още повече бира на тежкотоварния кран, и много, много любов от циганката Касандра.

Въпреки всичко моята страст си остава електронната музика, и докато мога ще правя такава!

 
Disco Fever: След Нора и Надя готвя парче с Michael Jackson*
Disco Fever: След Нора и Надя готвя парче с Michael Jackson*

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари