Мадона със скандална поява на UMF, отнесе куп обиди

Deadmau5 нарече певицата „шибан идиот”
Обновена: 28 мар 2012 09:45 | 28 мар 2012 09:36,
9
Мадона със скандална поява на UMF, отнесе куп обиди
Мадона си навлече гнева на диджеите. Снимка: Getty Images

автор: Атанас Пеканов


В последните години Ultra Music Festival в Маями се превърна в най-голямото събитие за електронната сцена, на което най-често звучат ексклузивно голяма част от електронните парчета, определящи следващите няколко месеца и най-вече лятото.

Самата сцена пък израсна феноменално от 2008 насам и много от нейните аристи вече не могат да се нарекат ъндърграунд музиканти, а световни звезди като добър пример е шведският диджей и продуцент Avicii. От напълно непознато име преди 2 години се превърна в автор на най-въртяната песен по музикалните телевизии и радиата през последните няколко месеца. Именно на неговото изпълнение на Ultra Music Festival преди няколко вечери се появи обаче звезда от съвсем друга величина – самата кралица на попа Мадона, която излезе в началото на сета на Avicii. За да го представи и да посъбере малко от вниманието на младата публика към нейния нов албум, което само по себе си беше достатъчна подигравка.

И съвсем случайно застаряващата поп икона реши да се заиграе с публиката с въпроса си "How Many Of You Have Seen Molly" (Колко от вас са виждали Моли?), като много от използващите наркотици наричат MDMA – главната съставка в екстазито, именно Моли. Също толкова случайно и последният албум на Мадона, излязъл ден след това, се казва MDNA.

Кралицата на попа явно се е надявала да привлече малко от огромната публика на електронната сцена сред своите фенски редици и е решила да постигне това с очевидни препратки към наркотиците, с които често се свързват тези стилове музика. 

Това обаче не остана незабелязано и нямаше как де не събуди реакция у хора, които са се опитвали да постигнат някакво разграничаване на сцената от тези стереотипи. Най-безкомпромисен обаче беше канадският продуцент Deadmau5, който буквално избухна в Интернет пространството. Той нарече звездата „шибан идиот” за това, че пропагандира употребата на наркотици пред близо 150 000 млади хора и въобще, че си позволява да засилва подобни чувства към електронната музика, срещу които много от артистите като него са се борили.

Това сериозно разбуни духовете и повече от 3000 души коментираха неговите изказвания на неговата Facebook страница, като той имаше много критици и много подръжници. В понеделник вечерта Мадона отговаряше на въпроси на феновете на своята twitter страница и там „мишокът” я попита дали смята, че тя е добър модел за подражание. На което доста неубедително певицата отговори, че всъщност просто е имала предвид едноименната песен на Cedric Gervais, която обаче реално носи същото послание.

Канадският диджей с истинско име Joel Zimmerman прие нейния отговор и не атакува повече, но скоро след това пусна своето пълно мнение по въпроса в своя блог, където изложи възгледите си за това каква отговорност трябва да поемат всъщност супер популярните звезди, когато застават преди толкова много млади хора и заклейми подобни изяви. В които да си го кажем честно за всеки по-разумен човек ясно проличава евтиното търсене на слава чрез модерните в дадения период трендове сред младите.

Мадона през годините освен своите големи хитове, превърнали се в истински класики, не малко пъти е използвала точно такива похвати, но това по-скоро отблъсква трезво мислещите хора, които осъзнават защо именно една от най-големите звезди на музиката не бива да проповядва вредни най-малкото за здравето навици.


Прилагаме ви и няколко класики, по които да прецените дали електронната музика може да се свърже само с наркотиците.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Мадона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 12 години
Леля ви Мадона винаги се е носела на вълната на скандалното (справка - статията горе), подкрепяна от силни продуценти. Иначе си е бездарна метла.Като я гледам как се кълчи до Авичи, току се смея, току я съжалявам.
7
6
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Точно защото няма глас Мадона ,затова е толкова години на върхът.Хахахахаха.Само с шоу без глас не става.тези дето правят само шоу и са бездарни са ЕДНОДНЕВКИ.Никой не ги помни-за разлика от Мадона която няма глас, а е толкова години на върхът.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свързването на електронната музика с наркотиците е глупав стереотип! Тя е от малкото стилове музика, в които НЕ СЕ пее за куч*и, наркотици, пиене, ролекси, мерцедеси и т.н.Всъщност, като се замислим, много по-често съвременните ПОП изпълнители са наркозависими (и от време на време ги намират мъртви във ваната след свръхдоза...).Не съм чул примерно Armin van Buuren, Tiesto, Paul van Dyk и т.н. да са наркомани. Между другото, право на автора на статията за добрите примери накрая :)А МЪдона да вземе да се пенсионира вече!
5
3
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
O, я стига. Ще ми сравняваш Мадона с Иванова. Първата е шоумен, а не певица! Гласът и въобще няма да го коментирам.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дрътия вампир се опитва всячески да се докопа до внимание.Наистина, желанието и да бъде НА ВСЯКА ЦЕНА център на внимание е отблъскващ!
3
4
 
3
 
! Отговори
мим преди 12 години
Може да се подигравате на Мадона и Лили Иванова, но не може да им се хвани никоя от съвременните певици на малкия пръст.За разлика от вашите млади любимки ТЕ пеят винаги на (а не на плейбек),и не им трепва гласа.Може да ги наричате мумии и каквото си щете.
2
8
 
1
 
! Отговори
КЛЯБУКО преди 12 години
на таз мумия може само да и плюнеш под прозореца
1
4
 
5
 
! Отговори
саамо питам преди 12 години
Таз мумия жива ли е още ?