Меркел отива при Саркози да оправят кризата

Не се очакват големи решения, но трябва да се поставят основите им
Обновена: 16 авг 2011 10:11 | 16 авг 2011 07:47,
29
Меркел отива при Саркози да оправят кризата
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел отива в Париж, за да обсъдят с президента на Франция Никола Саркози рязкото изостряне на дълговата и икономическата криза в еврозоната.

ЕС разчита на Франция и Германия да успокоят сътресенията.

Малката среща на високо ниво е фокусирана върху подобряването на управлението на еврозоната. Макар да не се очакват големи решения, Саркози и Меркел трябва да поставят техните основи, коментира „Фигаро”.

Според медиите деликатният въпрос за емитирането на еврооблигации няма да бъде обсъждан, защото Германия е против тази идея.

Напрежението в еврозоната се повишава, след като към дълговата криза, която заплашва да погълне Испания и Италия, се добавиха и слуховете за възможното понижаване на кредитния рейтинг на Франция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
мене преди 12 години
ЕС и демокрацията са като Съв. Съюз и социализма-прекрасни,опорочени и никога неосъществени идеи...Европарламента са новото Политбюро-алчни безполезни и късогледи ***...а ние явно без Съюза не можем-само му сменихме името-не се дупим вече на Съветски,а на Европейски Съюз-по-модерно,и по-скъпо,звучи...
25
1
 
3
 
! Отговори
аха преди 12 години
закривайте еврозоната :)))
24
0
 
2
 
! Отговори
До до Яко преди 12 години
Ти ако искаш да мреш, от глад, мри си, ама сам. Няма нужда да замесваш цяла нация в тъпотии. Никога не съм бил комунист, но виждам как за 20 години българите в България намаляха наполовина заради подобни глупотевици. Хората дето ги разпространяват, пък нямат никакво намерение да умират, най-малкото от глад. Напротив, смятат да ни водят за носа до живот, а като се очочорим- да ни размахват под носа червеното знаме и да ни плашат с лошите *** и ако не кълвем на това, с кървавия турски ятаган.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се разпада пълен *** е големите смучат от малките и им продават *** си
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС е една химера.Какъв е тоя съюз където в една държава взимат 4000 евро заплата , а в друга 400. Не изпитвам никаква лоялност към този съюз и хич не ми дреме ако се разпадне.
21
0
 
15
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Каквото и да ви приказват - кризата се предизвиква от световните управници. Целта е хората да са бедни и лесни за контрол - държавите да са слаби и зависими от банкерите. И скоро всички да бъдат принудени да станат част от новия световен ред - ще кажат, че няма друг начин за оправяне на забатаченото положение - междувременно ще ви приказват как се борят против кризата, но всъщност работят за създаване на криза.
20
1
 
13
 
! Отговори
ppp преди 12 години
Франция и Германия действат заедно единствено в тяхна полза! Връзват си гащите, другите да му мислят. Даваха кредити, печелеха от лихви, сега искат целия ЕС да поеме риска от несъбираемостта им. Точно тези две страни, опорочиха иначе хубавата идея за ЕС, защото мислят егоистично. Защо в тази среща неучастват и другите страни членки!? Щото пак ще има решения в ущърб на по-слабите. А слабостта на останалите съмнително се засилва.
19
4
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ако Франция и Германия действат заедно ще е световен прецедент.
18
1
 
5
 
! Отговори
пол преди 12 години
Не е въпроса с ***. Въпроса е2, че всевишният земен адепт избивна свестните българи, а размножава цитгани, араби и др. Тоя план ен е на билдербертгите, а на земният архангел - Христос, Алах, Всевишния. Можем да го спрем 1 ако хората пожелаят, но като гледампо подигравките едва ли? Кризата е тука ,не защото сме мързеливи, а здащото политиците ни прлецакаха и със закони и и с влизането ни в разни диктати над нас като ЕС, който толерира нашето унищожение. ЕС е добра идея, но не по този начин
17
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 12 - то само емигрантска вълна ни липсва...малко ли *** храним и издържаме тук? 60 000 служители в МВР - не закачат ***, 240 депутати с огромни приходи - не решават въпроса с ***, с икономиката, с производството - какво друго да се очаква? Кризата ще дойде тук с още по-голяма сила и тогава ще става каквото ще става. Само че невинни ще платят цената.
16
2
 
1
 
! Отговори
пол до 1 преди 12 години
Ние сме част от НАТО и ЕС, но трябваше да следваме собственна национална политика на независимост доколкото е възможно, без включване във всяка инициатива на решенията на тези съюзи, а да следваме злартното правило: Не прави това другиму което не исакш на теб да сторят! Иначе ЕС и НАТо са дзобри идеи, но зависи какви проявления извършват. България трябваше да си запази суверинитет и да развие новите технологии и ибразование! А ние смве умерен народ и сме си каквито трябва!
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май ще се сбъдне старият виц:Ж.Желев искал от американците БГ да стане техен щат.Сената заседава и накрая становището е :Вие сте били във Византия,Турция,СИВ,Вършавски договор и всички се разпадат!Искаме си щатите обединени!"Дали няма да се разпаднат ЕС и НАТО?
14
1
 
22
 
! Отговори
пол преди 12 години
Една хармонична система има определен лимит на поносимост - разхода трябва да е равен на притока плюс известни резерви. Субсидиите за издрпъжка на разни емигранти, цитански катуни и др. вредни неща е разход за систевмата, който произвеждащите трябва да носят на гърба си. Но, с нарастването на тоя *** те не смогват и настъпва недостиг на пари и стоки. Появява се криза. Затгова ЕК и ЕС е виновен за толерирането на ти япаразити - *** ,африкански, арабски и др. емвигранти - те ги толерират.
13
0
 
4
 
! Отговори
пол преди 12 години
Всъщност сега България е поне по конституция правова държава и капиталистически ориентирана. Което предполага, че щом НС определи този път на развитие, ние няма причина да не бъдвем капиталистически мислещи и да гледаме печалбата. Тоест, печалбата да е ецелта, а не национални интереси. Понякога се застъпват, а понякога се разминават тия неща, според конкретно действие. На практика няма причина да се сърдим на никого, а само на себе си, че не вървим напред, защото света не спи, а работи и постига
12
4
 
15
 
! Отговори
пол преди 12 години
Всъщност икономическа криза няма. Има навлизаане на милиони емигранти в еврозоната, с това раблотата на местните хора нас се намалява, доходите ни падат, за да има пари за хрантутене на *** араби, африканци, палестинци, иракчани и др... и с това се създава изкуственна дефицитна криза - стоки има, а парите малко, защото се разпределетя по хора, които нямат принос в тяхното създаване. Ние трябва да се пазим от тия емигрантски вълни, защото това ще ни срине тотално! И без това не цъфтим.
11
1
 
8
 
! Отговори
пол до 7 преди 12 години
Тия промени са обусловени като последици от два фактора: прекаленото размножение на човеците, защото някои правят по три и повече деца, а това иска работа, пари, стоки, къщи, а и прекалената алчност на самите инвеститори - те гонят личната печалба загърбвайки национални интереси. Например германски индустриалци изнесоха производства в Сингапур, ХонгКонг, КНР и с това подбиха себестойността на германската продакция, и сега са последиците. Аз нямам вина за това, но пък аз тегля негативите.
10
3
 
5
 
! Отговори
мен преди 12 години
решението е просто, но бабата и еврейското *** са от отбора на лошите и пак ще решат да напечатат някой и друг милиард па пролетариата негро арабски кучета го яли :-)(не сьм расист но те са пьрвите които ше скочат като се срине всетовната икономическа ***). Решението: обесват се Сорос, приятелчетата му от СБ, МВФ и ЕЦБ, фалират всички големи банки, вьвеждат се регулации от типа Глас Стийгьл, спира се притока на ниско квалифицирани *** в Европа и така.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо Симето не е изкочил на разговорите да им даде и на Меркел и Саркози някакъв финансов съвет? Пропуснал е нашичкият да налее мъдрост и в европейските тикви!
8
2
 
11
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Никой не е по-голям от хляба! Включително и любимият ти Бойко...Затова, вместо да пожелаваш нацията ни да умре от глад, пожелай по-голям комат на народа... Пък кой ще бъде на високите етажи на властта изобщо не е важно...
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По-добре нацията ни да умре от глад, отколкото пак да дойдат червените!"Вашта гейберастка *** наистина е най-добре да умре, но българите трябва да живеят!

Спонсорирани публикации