ЕС дал убежище на 135 700 чужденци през 2013 г.

България е утвърдила най-много от получените заявления
11
ЕС дал убежище на 135 700 чужденци през 2013 г.
Снимка: архив, БТА

Европейският съюз е одобрил 135 700 молби за убежище през миналата година, сочат данни от доклад на европейската статистическа служба Евростат, представени днес от Европейската комисия.

България е утвърдила на първа инстанция 87 процента от подадените заявления, а на втора - 93 на сто. Тези процентни данни се отнасят за броя на получените от българските власти молби, а не за общия брой заявления, подадени в ЕС, се уточнява в данните.

Общо през миналата година нашата страна е дала убежище на 2020 сирийци (81 на сто от молбите), на 335 чужденци без гражданство (13 на сто) и на 80 иракчани (3 процента).

Българските власти са одобрили общо 2495 заявления за предоставянето на закрила, като от тях бежански статут е бил предоставен на 180 души, частична закрила са получили 2315 души, но нито един от заявителите не е бил поставен под хуманитарна закрила и не е бил разселен.

Данните показват още, че за 2013 г. най-често в ЕС закрила са търсели сирийци (35 830), афганистанци (16 405) и сомалийци (9715).

По брой на утвърдените заявления най-много хора са били подкрепени от Швеция (26 395) и Германия (26 080). На следващите места в тази своеобразна класация са Франция (16 200), Италия (14 500) и Великобритания (13 400). През 2012 г. за закрила в ЕС са кандидатствали 116 200 чужденци.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ЕСубежище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4ти при всички положения не си българин, някакъв безродник , прозрачен, продажен, сигурно ти плаща някоя безродна фондацийка, моето място е в България, защото съм българин, а твоето, *** продажно е, там където ти плащат - в ада
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро май по БНТ ще има 10 мин. новини на български и толкова. Да поблагодарим на приятелите ни от САЩ за тези попълнения. Франция видяхме до къде я докараха.
4
1
 
6
 
! Отговори
Кавхан преди 9 години
Докладвай ме и на арменския поп, ***. Българите не са толерасти, те знаят да си отстояват националния интерес което са показали в безброй войни!!! Проблемът са прекалено отстъпчивите и комплексирани от чужди държави политици, които вместо да защитават своето - националния интерес го придават заради чуждия. Между другото "толерантност" идва от медицински термин описващ състояние при което организма повече не може да се бори успешно с външни патогени! Съвпадението не е случайно!
3
1
 
8
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
С други думи ние си лаеме, а керванът от талибани и джихадисти си върси към БГ и кротко заема позиции до второ нареждане.
2
1
 
11
 
! Отговори
Кавхан преди 9 години
Най-бедната държава приема процентно най-много чужденци въпреки че няма правно основание за това, ТЕ НЕ СА БЕЖАНЦИ ЗАЩОТО НЕ ИДВАТ ОТ СЪСЕДНА СТРАНА ВЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ. ВСИЧКО ТОВА ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Липсата на самочуствие и принципност при отстояване националните интереси на политиците ни срещу исканията на ЕС и НАТО и глобалистки организации води до все по-голям провал. Защо не се чете история? Политиката на отстъпки води до провал!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по продажно нещо от БГ политиците, назначени от чуждите агентури и Брюксел. Предатели. Народа ни се стопи, те приемат още ***, освен тия дето ги хрантутим. Анатема!!!

Спонсорирани публикации