Таксиметрови шофьори потрошиха коли на конкуренти в Брюксел

Един е арестуван и признал вината си
7
Таксиметрови шофьори потрошиха коли на конкуренти в Брюксел
Снимка: Ройтерс, архив

Таксиметров шофьор и няколко неустановени негови съучастници са нападнали автомобили, предлагащи услугата Юбер в града, съобщиха местните медии, като се позоваха на данни от полицията.

При саморазправата няколко автомобила са понесли щети, а на един от нападнатите е бил откраднат смартфон. По случая е задържан таксиметров шофьор, който е признал вината си. Той е регистриран по-рано за хулиганство.

В началото на месеца в Брюксел се състоя протест на около 1000 таксиметрови шофьори с искането услугата Юбер за "споделяне на пътуването" между граждани с помощта на приложения за смарт устройства да бъде напълно забранена в града.

Местните власти не са узаконили Юбер, но възнамеряват да определят някаква квота за подобна дейност.

Телевизионен репортаж сравни обичайната таксиметрова услуга с възможността да се пътува с някое от такситата на Юбер.

Сравнението показа, че за пет километра обичайното такси струва 16 евро, а с Юбер - 10 евро. Представители на таксиметровите превозвачи коментираха, че разликите в цените за превоз на километър идват от това, че при Юбер не се плащат ДДС и осигуровки и това създава нелоялна конкуренция.

Юбер действа на основата на мобилно приложение, а шофьорите на нетрадиционните таксита управляват собствените си автомобили, когато имат желание. Единственото изискване е да разполагат с приложението, да имат регистрация в системата и да се свържат с нея, когато искат да работят, за да получават поръчки. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: брюкселтаксиколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брюкселските таксита се карат от най-долната *** от северна африка - ***, араби и всякакви *** с неизвестен произход.
4
2
 
8
 
! Отговори
bertram преди 9 години
Досега не съм ползвал uber, защото основно си карам колата, но няма как да не адмирирам подобна услуга. В крайна сметка срещу малка комисионна за компанията убер човекът получава свобота и възможност да работи за себе си. Такситата преди се възприемаха за свободна профвсия, но сега се работи основно за компаниите... особено в България и особено в големите комании такситата са бели роби (и не само). На практика са скотове, които за да успеят да вържата двата края лъжат и мажат на поразия.
3
1
 
14
 
! Отговори
Мхм преди 9 години
Всеки европеец се е возил в такси в Брюксел и знае, че шоферите на таксита там не са европейци, а долна класа *** от арабия и африка и турция.
2
2
 
13
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 9 години
А в България с юбер е по скъпо
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там е демокрация! Така че нищо не е станало.

Спонсорирани публикации