Великобритания решава за ЕС преди края на 2017 г.

Камерън иска промяна на договора в частта за социалните помощи
3
Великобритания решава за ЕС преди края на 2017 г.
Снимка: Ройтерс, архив

Премиерът Дейвид Камерън ще свика референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз и преди края на 2017 г., ако успее, и иска промяна на договора за ЕС като част от предоговарянето на отношенията, заяви негов говорител днес.

"Ако можем, ще го направим по-рано. Няма промяна на позицията", каза говорителят, цитиран от Ройтерс.

Камерън, който спечели мнозинство на парламентарни избори миналата седмица, получи от европейски лидери предложения за преговори за реформи, но Европейската комисия подчерта, че не може да има предоговаряне на базовите договори.

Говорителят на премиера обаче бе ясен: "Той иска промяна на договорите. Според всички съвети, които е получил, се изисква промяна на договорите, например по отношение на желаните от нас корекции в социалните плащания", заяви говорителят.

По думите на говорителя Камерън, който по-рано посочваше края на 207 година като краен срок за референдум за британското членство, ще изложи позицията на Великобритания за необходимите
реформи на среща на лидерите на ЕС в края на юни.

Той може би ще има възможност за някои предварителни дискусии по въпроса също така на двустранни срещи и преди това, добави говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
fen преди 8 години
207 godina hahaha

Спонсорирани публикации