Тълпи от бежанци наводниха Мюнхен

Германия отпуска 6 млрд. евро за приемането им
Обновена: 7 сеп 2015 08:26 | 7 сеп 2015 08:06, Веселина Йорданова
82
Тълпи от бежанци наводниха Мюнхен
Снимка: БТА

Над 15 000 мигранти, предимно бежанци от Сирия, пристигнаха в Мюнхен от Австрия в събота и неделя, предаде ДПА, като цитира местните власти.

Още по темата
След като слязат от влаковете в Мюнхен и Франкфурт, мигрантите са отвеждани в бежански центрове из Германия. Железопътните оператори в Австрия и Германия увеличиха капацитета на влаковете, за да поемат потока мигранти от австрийския град Никелсдорф, на границата с Унгария, пише ДПА.

Очакваше се тази нощ да пристигнат още 2220 души.

Германското правителство обяви след преговори до късно през нощта между партньорите в управляващата коалиция, че отпуска 6 милиарда евро за приемане на бежанците.

Християнсоциалния съюз (ХСС) - малкият баварски партньор в консервативния блок ХДС/ХСС, иска канцлерката Ангела Меркел ясно да заяви, че и други европейски страни трябва да поделят бремето на приемане на бежанците.

"Федералната република не може сама да приеме почти всички бежанци, след като Европейският съюз има 28 страни членки", каза лидерът на ХСС Хорст Зеехофер. Бежанският наплив може да подкопае обществената подкрепа за либералната политика на правителството за даване на убежище, продължи той. "Няма общество, което да е в състояние да се справи само", каза лидерът на ХСС.

В Будапеща 1000 новопристигнали мигранти чакат разрешение да отпътуват към Австрия, а още няколкостотин са се отправили пеша към границата. Голяма част от мигрантите влизат в Унгария през Сърбия. Унгарската полиция съобщи, че около 750 мигранти, сред които 140 деца, са били преброени в събота - по-малко от пристигащите между 1500 и 3000 дневно в изминалите седмици, добавя ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: бежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
1
 
! Отговори
hmf преди 8 години
До от ДахауНе Меркел те фалира *** а комунистите окрадоха преди 25 години всичките пари и оттогава си фалирал. В германия нито се допускат черноработници нито държавата има интерес от такива.
49
0
 
4
 
! Отговори
Аденоит Хинкел преди 8 години
...Дас ист, нихт майн Фатерланд!!!
48
2
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Добро решение . Дахау е наблизо !
47
1
 
10
 
! Отговори
от Дахау преди 8 години
Германските политици начело с Меркел са много хитри! Първо фалираха Балканите и се напълниха с евтина работна ръка, сега и тия ги приемат и труда съвсем ще се обезцени!! Нали се сещаш, че тия началници няма да станат - има да маат по цел ден на строежита за 20-тина евра
46
0
 
3
 
! Отговори
Алекс Спб преди 8 години
До Джеферсън ДейвисДа вярно е..стегнаха ги здраво. Всъщност горе-долу, къде да погледна колко бежанци има сега в България (тези който са останали и транзитни за други страни)? Води ли се някаква държавна статистика?
45
0
 
2
 
! Отговори
Джеферсън Дейвис преди 8 години
До Алекс СПб Не само на държавна работа, обърни внимание на обявите за вакансии 95% търсят или "руский" или с гражданство и адресна регистрация. За псевдо бежанци "халява" няма, даже шофьорите на автобуси от Кавказ и средна Азия бяха задължени да минат опреснителни курсове след което им се дава нова шофьорска книжка.
44
0
 
1
 
! Отговори
Алекс СПб преди 8 години
До Джеферсън ДейвисДа вярно е, без сертификат не можеш да работиш или да кандидатстваш за гражданство..Обаче ако си гражданин на страната, членка на Евразес (Беларус, Казахстан, Киргизия, Армения) - можеш да си живеещ и работиш спокойно, само че няма да те вземат на държавна служба.
43
1
 
11
 
! Отговори
nobi преди 8 години
Настанете ги в Дахау и ги карайте да си заработят хляба
42
2
 
4
 
! Отговори
Джеферсън Дейвис преди 8 години
До Алекс Спб А и откакто въведоха задължителни минимални познания по-руски език не можеш да получиш никакъв статут в Русия. Нямаш ли сертификат си или нелегал или турист с ограничен престой на територията на РФ. регистрираните чужденци само в Свердловска област са намалели с 1,7млн. души за периода Юли 2014 до Юни 2015г.
41
1
 
5
 
! Отговори
Алекс Спб преди 8 години
До Анонимен"по нататък ще емигрирам в Унгария или Русия". Не знам в Унгария.. ама при нас нямаш шансове, освен ако не си руснак по произход или световноизвестен актьор или спортист...Само те се "депардират" ( нова дума в руски език след Депардьо), другите ги депортират много бързо, ако случайно преминаха границата.
40
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците скоро ще видят и другия край на сопата,но проблема е там,че и ние ще го видим заедно с тях.Това е началото на разпада на Евросъюза.Защо не отидат в Емирствата,те са богати ,или пък в Кувейт?Защото там се работи много и такива неща,като социални помощи нито са виждали,нито са чували.След 10 години/а може и по-малко/,водещата новина ще бъде как поддръжниците на ислямска държава,взривяват катедралите на Кьолн и всички ръкопляскат!
39
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в България някой е решил да са самоубива като германците.. Предлагам *** да дадат пример , Плевналиев начело заедно с цялото си семейство да се метне дълъдър от нос Калиакра..
38
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Мюнхен и Франкфурт са най-скъпите градове , там за германци е скъпо да се преселят да живеят.. Обаче за бежанци място веднага се намери
37
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мюнхен и цяла Бавария бяха най-красивото кътче от Германия. И най-богатото. Уви, всяко нещо има начало и край. Но ако Германия е решила да се самоубива , това не значи че трябва да е групаво с целият Е С . Бежанците по кораби и обратно от там, дето са дошли.
36
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са *** , в Сирия *** няма
35
2
 
0
 
! Отговори
Джеферсън Дейвис преди 8 години
До някойИзвинявай ако съм те обидил но бъди така добър да уточниш с какво точно те обидих че да не се повторя без да искам ?
34
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учете руски език , в най скоро време ще ви потрябва !!!!!Следващото преселение на християните ще бъде на изток !!!
33
4
 
37
 
! Отговори
варненец преди 8 години
Мюнхен е еврейски град .Нормално е точно те да приютят своите братя мисулмани , защото както знаем АЛЛАХ Е ЕВРЕИН -факт !
32
10
 
0
 
! Отговори
Джеферсън Дейвис преди 8 години
До някой Не те знам как си по география но според теб сигурно не си длъжен да имаш елементарни географски познания така че ще уточня: Мелиля е испански анклав в северна Африка граничещ с Мароко а Сирия е на другия край на Средиземно море. Сега събери 2+2 и ще ти стане ясно за кого съм казал че е слязъл от дървото. За другото си прав с изключение на юртите. Колкото до Азия тя е толкова голяма че Европа изглежда като нейн апандисит. А културата в европа не е самобитна а внесена именно от Азия!
31
0
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Джеферсън Дейвис - Кой отговор избягвам?Питах те дали правиш разлика между окупация и война?Не ми отговори,или не знаеш или не искаш.За съветите ти отговорих.На кое не ти отговорих?

Спонсорирани публикации