Европарламентът поиска закон срещу бедността

42 млн. души са живели в „краен недоимък“ през 2010 г.
15 ное 2011 20:22,
27
Европарламентът поиска закон срещу бедността
Снимка: Reuters

Европейският парламент настоя Европейската комисия да работи по законодателство, определящо минимален доход в Европа, за да се ограничи бедността в евросъюза, предаде Франс прес.

"През 2010 година броят на хората, застрашени от бедност, е бил 116 милиона, а това са над 20 процента от съгражданите ни, и 8 на сто европейците или 42 милиона души са живеели в краен недоимък", с горчивина отбеляза белгийският социалист Фредерик Даерден, автор на доклада, приет от Европарламента.

Резолюцията беше гласуване днес. Тя няма задължителен характер за отделните страни членки на съюза.

В нея се предлага държавите от алианса да разработят режими за минимален доход, основаващи се на най-малко 60% от средния доход на всяка страна.

В резолюцията се настоява да се развиват социалните услуги в цяла Европа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подобен закон единствено ще засили крайния разрив и криза в Европа. Не може да унифицираш в общ стандарт различен тип и мащаб на икономики. Много ми е интересно, ако по силата на тоя закон в България минималния доход стане 450-500 EUR, дали няма да се сринем като Гърция само за едно тримесечие. В Европа пак не се мисли. Такива мерки са изключени, че то в рамките на една държава не е възможно - в Москва и Владивосток дали имат еднакви доходи или във Окръг Колумбия и в Небразка ?
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10-ти, нещастнико, след акто ония на запад са бедни а ние богати защо омайваш хората да вървят към западните бедняци и тръбиш за тяхната култура и цености ? ***..
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние, българите, ако не държахме на домовете си до сега да сте ни пратили под мостовете, другари и другарки. Майната им на еврото ви и западноевропейските ви представи за бедност. Гладен ще умра, но домът си няма да продам и да ви плащам лихви и наеми.Дядо ми, който ми е завщал къщата преди да си отиде ми каза : Бащиния е това, сине-пази я! Пазя си бащинията, само дето наште управници продадоха и продават Майка България.
22
2
 
22
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Интересно какво разбират европейците под "краен недоимък",защото повече от 7 000 000 българи одавна непрекъснато живеят в условия на краен недоимък и скоро нямат шанс да излязат от него.
21
1
 
4
 
! Отговори
ах лелеее преди 12 години
ами сега колко еврета ще да е туй удоволствие, 100, 200, 500, ...дали със 100-500 може да се живее в австрия примерно?аз предлагам 60евро, колкото е мин. пенсия в бг :))))))))))))))))))
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да,докато хората в цял свят стачкуваха този месец,за да си извоюват повече права,в България дори не показаха новината,която бе на първа страница в чуждите медии.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ве още докат съ я приемали съ знаели че тъя резолюция е за праене на вятър и замазване на очите........"Тя няма задължителен характер за отделните страни членки на съюза"....Искат уж да поуталожат негодуванието у Европата *** нема да стане....Все едно банкерите да застанат пред банките и да започнат да раздават пари на бедните ....Ахи хи хи хи хи Ахи хи хи хи хи
18
1
 
18
 
! Отговори
да така е 12 преди 12 години
Но имаме жилища благодарение на нашите родители и баби и дядовци. Кажете как едно семейство може днес да си купи жилище, неможе, освен да има някакъв нечестен бизнес, по честен начин неможе да купи жилище, ако вземеш кредит, как ще го изплащаш. Благодарение на нашите прадиди които много са държали на земята и на домашното огнище българина е на първо място по собственост на жилище. Българи, никога непродавайте жилището си и земята, може да сме бедни, но поне имаме дом, това е важно.
17
2
 
0
 
! Отговори
Nya преди 12 години
бедноста се разделя на абсолутна и релативна според статистическите стндарти на ЕО. Прочетете дефиницията на двете и щте разберете кой в коя категория влиза.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 10.Явно си мързелив комплексар,който живее на чужд гръб,за това така говориш.Я си купи жилище с кървави изработени от теб пари и тогава да те чуя каква песен ще запееш,ако не дай боже останеш без работа или имаш здравословни проблеми!Писнало ми е от дървени философи,които по цял ден чоплят носа си пред компютъра!
15
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
10Абе, ако ти взимаш пари под масата - не мисли, че всички са бклуци като теб!
14
4
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
А тия каквото и да правят - възродената римска империя няма да я бъде.
13
8
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
9Това, че са гласували против Израел не значи абсолютно нищо - Бог е казал още преди хиляди години, че ще смачка всички, които в последните дни на земята ще нападнат Израел - за това дявола се опитва да накара хората по света да мразят евреите. Да не би другите народи да са вършили по-малки злини от евреите? Колко човека мразят другите народи, така както мразят евреите?
12
3
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
МинаТова, че Бог одобрява робството в стария завет, не значи, че Бог е създал робството. Робството е последица от греха - каквито са смъртта, страданието, болестите и т.н. Бог не одобрява и многоженството, но поради коравосърдечието на хората им е позволил да се женят по много пъти и да напускат жена си.
11
2
 
4
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Бедност е относително понятие, в % отношение съм сигурен ,че сме на едни от първите места в ЕВРАПА И СВЕТА по СОБСТВЕНОСТ НА ИМОТИ , което не е благодарение нито на Бойко Борисов нито на който и да е от предишните управници след 90г. просто такъв ни е манталитета, но бих казал въпреки всички пирамидални структори организирани и закриляни от бившата ДС в последните години хората си запазиха имотите и загубиха само "парите за черни дни" -посегнаха и на имотите на старите хора ама се смени власта!
10
1
 
14
 
! Отговори
закон срещу бедност преди 12 години
Добре, нека има такъв закон. Искаме да получаваме европейски заплати, да има минимална заплата която да отговаря на европейските изисквания, нали уж сме европейци. Българите са със най-нисък доход, с най-малка пенсия и просто хората едва живеят, но нашите държавници не искат и да знаят за това. Какво им пука на тях, всяка идваща партия на власт идва с една единствена цел да може да си вземе колкото може да си осигори животица своя и на близките, но никой в гроба не носи всички сме смъртни.
9
21
 
4
 
! Отговори
до големия мишок преди 12 години
напротив,в България бедни няма,не и в този смисъл за който говорят европейците,при тях за беден се смята човек без имоти и с някакви минимални доходи,а у нас всички имат по няколко имота,за каква бедност говорите,това,че декларират 200 лв.заплата,а в плик получават дестократно повече ни най-малко не ги прави бедни,а просто едни алчни мрънкалници
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8 глупости на търкалета са това видя какво стана на гласуването за палестина в юнеско 107 на 14 всички взеха да им писва от евреите с тях ще стане инфекция скоро6 защото не са заповеди на Исус. Реално християнството започва горе-долу от раждането на исус. Това от което идват е стар завед (юдаизъм) и няма общо с християнската религия. Неправилно е залепен по пилитически причини до Новия Завет (Християнство) преди 1,5 века къде с хитрост къде с пари къде с измама от щатите.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕДИНСТВЕНАТА ВЛАСТ КОЯТО РЕАЛНО УПРАВЛЯВА Е НА ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ ,А ПОЛИТИЦИТЕ В ЦЕЛИЯ ЗАПАДЕН СВЯТ СА ТЕХНИ ПИОНКИ И СУРАТИ ЗА ПРЕД ХОРАТА ,ИЗБОРИТЕ СА ЦИРК,ЗАТОВА ,ДОКАТО НЕ СЕ СМЕНИ КАРДИНАЛНО СИСТЕМАТА ,АКО ТРЯБВА И С ПУСКАНЕ НА БАНКЕРСКА КРЪВЧИЦА НЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ
6
2
 
17
 
! Отговори
val4o преди 12 години
Тези не разбраха ли, че това не действа.Като каже шефа, че няма пари за по-високи заплати, какво става - отиваш на улицата.А безработния какво го грее,че са увеличили минималния доход.Всичко е прах в очите на хората.