България с нисък дял на хората, използващи компютър

По-зле от нас в ЕС е само Румъния, Гърция е малко преди нас
26 мар 2012 14:45,
22
България с нисък дял на хората, използващи компютър
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

България е сред страните в Европейския съюз с най-нисък дял от населението, използващо компютър, сочат данни, публикувани днес от европейската статистическа служба Евростат.

През 2011 година 78% от населението на 27-те страни членки на ЕС на възраст от 16 до 74 години са използвали компютър, а сред хората на възраст 16-24 години делът достига 96 на сто.

Данните сочат, че най-много хора работят с компютър в Швеция (96%), Дания, Люксембург и Холандия (по 94 на сто), а най-малко - в Румъния (50%), България (55%) и Гърция (59 на сто).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ЕСкомпютър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как можахте да напишете подобна статия? Вашият брат Бай *** много използва компютри. Направо прехраната може да си доката от там, стига само жица! :)
19
1
 
1
 
! Отговори
den exei simasia преди 12 години
kajete mi lo6o li e da ne izpolzvame kompiutri
18
0
 
0
 
! Отговори
fena преди 12 години
Важно е за какво го ползваш.Ако е чувствайки се анонимен да плюеш по форумите срещу всички и да се участвате в играта кой е по- по- най- и кой е "По-голем","голем смех" и други подобни простотии да пише човек, по-добре да не ползва компютър, а да излезе да бар да изпие една бира и да се срещтне с приятели, а не с измислени такива виртуални
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ее, поне по нещо да не сме последни...а предпоследни! ако компютъра можеше да прави мамалига,пак щяхме да се изложим.
16
0
 
0
 
! Отговори
Шишо преди 12 години
Аз съм на 63години. От моите връсници които лично познавам няма и 3% които да могът да работят с компютър.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
xooxooooo smexorani predi 10 godini imax vazmojnosta da izliaza ot balgaria v 4ujbina ne iskam da spomenavam kade 4e taka v edin ot nai golemite gradove v taia darjava imashe ne pove4e ot 2-3 kiberkafeta po nego vreme v moia malak grad v balgaria imashe pove4e ot 10-15 kolkoto do muzika rap ne mojeshe da se 4ue toia stil po radioto dokam 2004-2005 slushashe se samo traditsiona muzika ot taia strana sled tova pusnaxa edin pat v sedmitsa predavane ot 1,30 minuti.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом като смартфоните ги броите за компютри, да в България все още има малко смартфони в сравнение с другите европейски страни. Но и заплатите ни са най-ниски.
13
0
 
1
 
! Отговори
Марин преди 12 години
Ще ме извинявате, но не ме интересува колко компютъра имате вкъщи, и колко на работа, то и аз вкъщи имам 3! Изследванията не са на база купени компютри, а ИЗПОЛЗВАНЕ. На колко от вас деца мои, родителите ви ползват компютъра за нещо различно от редене на пасянс? А и както се чете "а сред хората на възраст 16-24 години делът достига 96 на сто" при младото поколение сме си в норматив...
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не на празно ни сложиха номер 1 по неграмотност :)
11
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 12 години
mojeda imam predvit da rabotish naistina na kompiytar ane da si puskash filmi i muzika.Mejdo drugoto neznam shto pove4e bulgari sa kat sa bezrabotni sho ne y4att programi ili programni ezici za 1 2 godini she sa si dignali zaplatata dvoino.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе я бягайте от тука. Всички, буквално, всички които познавам имат ПОНЕ 1 компютър вкъщи. Аз имам 2 настолни и 2 лаптопа. Ние ще се превърнем скоро във виртуална нация, вие ще ми говорите за компютри.Ако "изследванията" си ги правите в *** махала може и да са 5%.
9
3
 
3
 
! Отговори
Ахаха. преди 12 години
Значи в нас съм с 2 компютъра и 2 лаптопа. Живея с приятелката ми. В работата имам още 1 компютър. Тя - също. Да се *** в ушите авторите на статията.
8
2
 
8
 
! Отговори
PCSTORE преди 12 години
Намирам и считам статията за доста подвеждаща понеже съм доста наясно с гърция. Гърците над 50% от населението са напълно неграмотни , това е факт.Поради тая причина няма да видите (или е много голяма рядкост) филм със субтитри на гръцки понеже те не могат да четат. Стана модерно да си купуват компютри и лаптопи макар че ги ползват за скайп , фейсбук и браузване. Нищожна част от тях имат някаква що годе компютърна грамотност , останалите просто "ядат доматите с коловете".
7
0
 
4
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
до 7Явно целия ти зор беше да се изфукаш, че имаш 7 лаптопа, купени от чужбина. Не че някой, ще ти повярва, но все пак успя да се изложиш. Та, това колко комютъра имаш ти, не е меродавно за това, колко компютъра имат останалите. Също така, би било добре да се научиш да пишеш грамотно, а не само да се перчиш с рзни глупости.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни тъпни С семейството ми и най близките ми родниниимаме общо 7 лаптопа и нито 1 не е купен от България Плюс 2 нормални компа и те по същия начин доставени И сега ,какво та ние сме без нито 1 комп ,а майка ми на 70 години е всеки ден в нета да чете вестници .*** аман от *** статистики А и на запад са мнооого по зле .Целия проблем е че ЛЪЖАТ като ги попитат ползват ли комп .
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно преди няколко месеца имаше изследване, което показваше че България и Румъния са сред първите места по потребление на компютри. ДНЕСБЕГЕ, ВИЕ СТЕ ***
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко,защото българин го е измислил.Може би правителството трябва да се замисли.Ето в предприятието където работя ако имахме макар някакъв приличен втора употреба,бихме си качили на него литература,дето ни трябва в работата.Бихме могли да си правим и справки.За съжаление има много стар който почти за нищо не става.Бихме искали да учим и чужди езици, но предприятието е държавно и не можело.Не сме държавни служители.А и такава разлика между работещи в частни и държавни предприятия Е ДИСКРИМИНАЦИЯ.
3
3
 
7
 
! Отговори
мим преди 12 години
Че в България останаха само пенсионери и деца.тези дето ползват компютри са зад граница.А гърците са много ***.
2
2
 
14
 
! Отговори
high преди 12 години
И как да ползваме компютър, като за всяко нещо ни карат да се редим на опашки - за справки, за плащане и т.н., само защото някакви си хора трябва да получава заплати като чиновници и касиери. не става дума за ползване на компюър в своб. си време за музика и филми, а активно као час от живота ни....
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е страна с голям дял на застаряващо население. Ние имаме около два милиона пенсионери. Това са възрастни хора ,свикнали да живеят близо до природата , а не до машините. Всеки пенсионер си мечтае за малка къщичка на село. А не за компютър на който да цъка по цял ден. Статистиката е положителна за мен! Даже и децата вместо да спортуват и да се движат , прекалено много са до компютъра.