Еврото не е в опасност, каза шефът на ЕЦБ

"По-силният съюз сред страните от еврозоната е неизбежен"
Обновена: 21 юли 2012 15:09 | 21 юли 2012 15:05,
41
Еврото не е в опасност, каза шефът на ЕЦБ
Снимка: Reuters

Еврото не е в опасност въпреки най-лошите сценарии за разпадане на единната валута на някои анализатори, посочи президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, допълвайки, че по-силният финансов, бюджетен и политически съюз сред страните от еврозоната е неизбежен.

На въпрос дали еврото е в опасност Драги заяви в интервю за френския в. "Монд": "Не, абсолютно не". Има анализи, представящи сценария на разпадане на еврозоната.

Те обаче не отчитат политическия капитал, който нашите лидери са инвестирали в този съюз и подкрепата на европейците. Еврото е необратимо", допълни Драги.

По-силен съюз сред страните от еврозоната ще доведе до създаване на нови наднационални органи, допълни той.

В дългосрочен план еврото трябва да лежи върху основата на по-силна интеграция сред държавите от еврозоната според Драги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: евроМарио Драги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
5
 
! Отговори
гого преди 11 години
И освен това, какво ще стане според вас? Еврото ще стане 0 ли? Ако изчезне като валута, то ще се прехвърли във валутите на отделните държави от еврозоната. А ние сме вързани към марката например. Спестяванията в евро ще се обърнат в някоя национална валута. Това не ви ли идва на ума? Проблемът със стабилността на еврото е само за валутните спекуланти, които са купили евро. За продалите проблем няма, а има радост.
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какъв е този инструмент ако смея да попитам, който може да замени долара като световна валута? Еврото, която е втората по значимост валута, дори тя е регионална, а не световна. Знаете ли критериите за световна валута какви са? Това е просто една криза, нито първата нито последната, ще я преживеем. Какво като дълга нараства - той нима не може да бъде опростен от ФЕД (те държат огромната част от него). Те постоянно го заменят с нов и така, Гърция си изтри дълга а САЩ не могат ?! Спете спокойно.
15
1
 
10
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Изобщо не ми трябват нито еврото ви, нито наднационалните ви органи - новия ви световен ред, който драпате да наложите над хората.
14
2
 
13
 
! Отговори
гого преди 11 години
Батета, еврото било пътник. На мен ми се струва, че и доларът е в подобно положение. Наскоро пак вдигнаха тавана на дълга на САЩ. Тоя таван непрекъснато го вдигат. Какъв е смисълът да е таван щом се вдига? Нарекли са го таван за успокоение на наивниците. Русия, Китай, Бразилия и ЮАР ще използват в търговията си помежду си други валутни инструменти скоро, а не долара. Това е за тези, които величаят долара. Да не се окаже, че не сте толкова умни, колкото се опитвате да се изкарате.
13
0
 
12
 
! Отговори
гого преди 11 години
Ей тоя "Отвън" за пореден път попадам на него. Непрекъснато изтъква доходите си, които са меко казано жалки за стандарта на Англия. Че и тези пари, които е прахосал в Монако са джобните на някой сериозен бизнесмен. С няколко думи пичът е комплексар и има сериозни психически проблеми.
12
6
 
3
 
! Отговори
Tedi преди 11 години
super mnogo me kefqt pi4ove kato Otvan
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сорос друго каза още преди месец - еврото е пътник! ЕС - също...
10
3
 
9
 
! Отговори
ЕВРОТО преди 11 години
Не е в никаква опасност....тъй като то ве4е е здало багажа.....просто го 4акат да ритне камбаната....даже мога да се обзаложа 4е и никролога ве4е е напе4атан и одобрен. Щом ви казват 4е нещо е добре....да знаете 4е работата не е на добре.
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоо,има ли простаци и невежи тук ?Нищо и на вас да ви е.......
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драги,кое тогава е в опасност?Разясни ни,да знаем.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добрено аз каквито имам спестявания ще си ги обръщам вече в долари
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЪЖА
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той е чул, че Дянков иска да минем към евро...
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз най-силно се съмнявам в парични единици определяни като "много сигурни", понеже историята показва, че такова животно много сигурна парична единица НЯМА, и 99.9999% от случайте най-сигурните инвестиции изгарят най-лесно.
3
7
 
28
 
! Отговори
do Stefan преди 11 години
Аз съм Българин и ненавиждам философията на ЕС такъв какъв то е, НЕ на масонската световна диктатура ...
2
19
 
19
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Всеки, който обича България, трябва да се радва, че има ЕС, ЕЦБ и какво ли още не! Ако тях ги няма или не сме в ЕС нашите политици ще ни е..... майката и няма кой поне да им го казва в очите, че са крадци и неграмотници.
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, БНБ ли е?-Не тук е ЕЦБ.-Нищо , и на вас...