ЕК иска 15 страни да върнат общо ?180 милиона евро

Причината е неправомерно използване на пари за селското стопанство
13 авг 2013 17:28, Елка Василева
3
ЕК иска 15 страни да върнат общо ?180 милиона евро
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия съобщи, че иска 15 страни членки да върнат общо 180 милиона евро заради неправомерно използване на средства за подпомагане на селското стопанство, предаде Франс прес.

Връщането на средствата става по т.нар. процедура по уравняване на сметките, която ЕК провежда редовно на базата на одит на националните системи за разпределяне на средствата.

Тъй като част от парите вече са възстановени от страните членки, остава да бъдат върнати 169 милиона евро.

Двете най-силно засегнати държави са Великобритания, която трябва за възстанови 59 милиона евро за периода 2008 г. до 2010 г. и Полша, която трябва да върне още 30,4 милиона евро заради пропуски през 2007 г. и 2008 г.

Европейската комисия упреква страните в пропуски в определянето на селскостопанските парцели, които отговарят на условията за преки плащания и за пропуски при контрола на място, обясни говорителят на ЕК по въпросите на земеделието Роджър Уейт.

Страните членки трябва да определят точна картография на тези зони, за да се избегнат необосновани плащания, припомни той на пресконференция.

Дания се нарежда на трето място със същите нередности и трябва да върне 11,5 милиона евро.

Франция трябва да възстанови 1,829 милиона евро главно заради недостатъчен контрол на критериите при разпределяне на средствата за отглеждане на овце.

Останалите засегнати страни са Белгия, Германия, Ирландия, Гърция, Испания, Италия, Латвия, Люксембург, Унгария, Словения и Финландия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Ненормалници преди 10 години
Ненормалници по форумите, какво ми хвалите ту: Б Борисов - откровен мафиот , ***, чието място е в затвора отпреди 15-20 г. или С. Станишев- обременено от комунистическото си минало гейче, без образование и един трудов ден стаж на нормална , а не партийна работа...Погледнете истината в очите---най-бедната държава в ЕС, повсеместна корупция, не работеща съдебна система, ченгета организатори и изпълнители на всяко престъпление в страната, минимална РЗ по - ниска от тази в Китай...!
2
3
 
6
 
! Отговори
за обичащите ББ преди 10 години
Да благодарение на великия кормчия ББ имаме уникално селско стопанство , 95% от зеленчуците и плодовете внос.Чесън от Китай, копър от Гърция, ябълки от Сърбия и Македония и т.н. 75% от месото също внос, само агнешко имаме (ИТ специалисти са овчари) но не намериха пазар (спрян износ заради липса на документи по евро квоти).А обичащите ББ защо просто не му се подложат, а ни съсипват родината.
1
10
 
10
 
! Отговори
мори преди 10 години
Защо БГ не връща субсидии?Пак ли благодарение на СТАНИШЕВ или М.Кунева?Да благодарят на Герб че си свършиха работата както трябва.Иначе на голия ни *** и това ни трябваше.Е за това говореше Б.Б и се гордееше с това,а другите му завиждаха и плюеха че говорил за магистрали.По добре магистрали отколкото черни пътища.Но не само магистрали.И детски градини и домове и др.Дано и другите направят поне наполовина колкото него.