Нямате право да сте тук! Лондон подканя с SMS-и имигрантите

Досега подобни съобщения са били разпратени до 40 хил. GSM-а
Обновена: 18 окт 2013 23:34 | 18 окт 2013 19:37,
94
Нямате право да сте тук! Лондон подканя с SMS-и имигрантите
Снимка: flickr

Британското правителство е изпратило SMS-и на близо 40 000 мобилни телефонни номера, за които подозира, че се ползват от нелегално пребиваващи лица, съобщи АФП, цитирайки съобщение на вътрешното министерство.

Между септември 2012 г. и юни 2013 г. 39 100 души са получили следния текст: "Съобщение от Министерството на вътрешните работи. Нашите регистри показват, че е възможно да нямате право да пребивавате в Обединеното кралство".

Още по темата
Кампанията е включвала още и изпращането на съобщения по пощата, електронната поща и дори на стационарни телефони, като по този начин общият брой на лицата, получили посланието, е 58 800.

Инициативата предизвика и критики в Обединеното кралство.

Активист на организация за защита на човешките права се оплака пред медиите, че също е получил предупредително съобщение, макар че живее във Великобритания от 1966 г. и има британски паспорт.

По данни на вътрешното министерство на Острова до момента едва 143 души са се оплакали заради полученото съобщение и само в 14 от случаите оплакването им е било основателно.

Вече месеци наред във Великобритания се насаждат страхове у поданиците на кралицата от имигрантите от България и Румъния, които ще залеят Обединеното кралство.

Най-деен сред тях е лидерът на Партията за независимост на Великобритания (ЮКИП) Найджъл Фараж, който нееднократно обяви, че ще се бори срещу даването на българи и румънци на пълен достъп до британския трудов пазар от догодина.

От 2014 г. съгласно правилата на ЕС за свободно придвижване гражданите на тези две страни ще имат този пълен достъп, седем години след присъединяването си към ЕС.

Медии на Острова също подеха кампания с послания от типа: "Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" и "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който си мисли, че Великобритания е скапана държава, мога да го уверя, че греши жестоко. От повече от месец живея в един от големите градове на UK и животът тук е разкошен в сравнение с България. Въздухът е чист, местните са невероятно приятелски настроени, има много красиви момичета/жени (в България е схващането за тук е, че всички са крокодили, което въобще не е вярно) и най-вече има работа за всички - разбира се най-много за висококвалифицираните кадри.
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Атакист Абе атакист ти си лишен от всякаква човешка мисъл у твоята кратуна бе ***
51
1
 
11
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Z80Баш!!!Дори едни "американци" се имат за патриоти и чувстват някаква принадлежност. А нас ни възпитаха, че сме голямо село и требе да се продаваме на кой колкото даде, да не знаем корените си, децата ни да плюят портрети на велики българи без да знаят дори кои са те... Абе тъжна картинка. Ха наздраве!!!
50
2
 
2
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До ODESSAЗнам. Поздрави от Дивотино Пернишко :)
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нека зимат араби ичернилки ,а посли да реват че има атентати , еее това е извратено общество
48
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма негативно отношение към българите в Англия ...цялата истерия идва от Фараж и се подклажда от някой таблоидипроблеми ИМА с румънците ... освен, че са много повече от нас са по-прости и по-мръсниима проблем и с някои български селяни, които от селския хоремаг са цъфнали директно в Лондон и си мислят, че тука е като в селския хоремаг
47
2
 
19
 
! Отговори
до z80 преди 10 години
От *** емигрират кадърните и можещите ,за сметка на това лайнета като тебе висят във форумите и плюят наред! Като ти е толкова развита системата в България - що е на последно масто в Европа по БВП ? Аз ще ти отговоря - защото е пълно с многознайковци като тебе ,които ги мързи да мислят а камо ли да работят !
46
2
 
24
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 55Как по-точно я пазят, при положение, че на всеки ъгъл в Лондон има пакистанци и индийци? Това пазене ли му викаш? Щото аз му викам кретения да позволяваш на хора от близкия изток, които не искат да се интегрират да пребивават в държавата ти, а ти да мислиш всякакви схеми как да оправиш положението, и да си го изкарваш на умни и образовани хора, които ще допринесат за положението, а няма да го влошат.
45
1
 
13
 
! Отговори
bb преди 10 години
ихаа, представете си, че български *** стане пер и се набута в камарата на лордовете! демек ще стане сър *** булгарски!
44
2
 
11
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Той е толкова във Сидни, Австралия. Колкото ти си на Олимпус монс, Марс. Поздрави от Щутгарт, Германия.
43
6
 
25
 
! Отговори
Руми студентка преди 10 години
Острова ни принадлежи! Трябва да издухаме тъпите бритиши в майка им Индия и на острова да се установиме само българи, руснаци и румънци. Баща ми притежава две къщи и яхта в Бристол и не желая някви рижави мулета да ни я потдържат и да им плащаме. Повече работа за нас българите!
42
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Z80Колко си кух братче, колко си кух.Точно най-кадърните заминават от тази ***. Утре като няма да има кой едно кръвно да ти премери в болницата, а отпред е пълно само с ***, които се чудят какво да ти свият, ще се сетиш.
41
4
 
17
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Само да те осведомя, че който е кадърен е добре дошъл навсякъде. Който има способостни само да прави чавета и да врещи алах у акбар, да ходи да врещи на някоя дюна във саудитска арабия. Мюслите са много подли хора. Некадърни за нищо друго освен да се валят по 5 пъти във дамията. Освен некадърност и подлост. Смее ти се във лицето но никога не му обръщай гръб
40
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам намерение да им ходя в скапаната държава
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как няма да бягат хората от тази гадна държава, тук няма ни живот ни бъдеще. България е скапана защото е пълна със скапаняци. За щастие, изчезващи.
38
2
 
39
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Като пристигнат на Слънчев бряг англичаните ще получат същия SMS - Нямате право да сте тук пияни до козирката!
37
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смрадливи сме ние българите и жалката ни, умираща държава.
36
2
 
20
 
! Отговори
Значи така !!! преди 10 години
Да се забранява на българи и румънци да са гастарбайтери както са турците може,но да се забранява на турци,араби,англичани,германци,италианци,французи,китайци,японци индийци и всякакви други да ходят на гурбет по света като ***, не може.Защо не се забрани на всички тези нации да се движат по света?От тях са възниквали само войни и кръвопролития.Нека да им се забрани да ходят на работа в чуждите им държави.
35
6
 
26
 
! Отговори
До 34 преди 10 години
Ами като нямат площ защо са се чукали като ***?Българина май ще излезе най - природно интелигентното същество на планетата.Ако не може да гледа поколение - не го създава. Това е съзнание. Създава качество.А останалото е количество или животински нагон.
34
1
 
5
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До ФенТова е разлика от гледна точка на бежанеца, но не и за държавата "приемник". За нея още едно гладно гърло си е още едно гладно гърло. Независимо дали идва от държава с военно положение или от "Сидни Австралия най-прекрасното място" както казва един образ