ЕК: Страните от ЕС не трябва да отблъскват бежанците

"Държавите трябва да бъдат в състояние да направляват потоците"
Обновена: 19 ное 2013 21:44 | 19 ное 2013 21:40, Елка Василева
38
ЕК: Страните от ЕС не трябва да отблъскват бежанците
Снимка: Булфото

Отблъскването на бежанци по границите не е позволено нито от законите на ЕС, нито според международните задължения на държавите от Общността. Страните от ЕС не могат, не биха и не трябва да правят това, заяви на пресконференция Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Попитан как оценява издигнатите досега стени в Испания и Гърция срещу потока от мигранти, той посочи, че държавите от ЕС сами могат да преценяват какви мерки да предприемат, за да опазят границите си. Винаги сме казвали, че стените не решават проблемите. Решението е в постоянно структурно управление на потоците от мигранти и хора, които търсят убежище, добави говорителят.

Още по темата

По неговите думи това означава, че държавите от ЕС трябва да бъдат в състояние да направляват тези потоци при пълно спазване на основните свободи и на отговорностите, произтичащи от членството в Общността и на международно равнище. Никой, който пристига на територията на ЕС с молбата за получаване на убежище, не може да бъде отблъскван, нито може да получава отказ на подобна възможност, заяви Черконе.

Той добави, че това е задължение, което произтича не само от международните конвенции и европейското право, но и от основните ценности, на чиято основа е изграден ЕС. Това изявление важи за всички държави от ЕС, поясни говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно очаквано от Афрогейския съюз. Това изчадие, което може да бъде наречено само СССР2 унищожава Европа. Докато България е в този съюз, бедеще няма.
30
0
 
4
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Оценките эа всяко историческо време никога не могат да бъдат дадени най-точно от съвременниците!!! Но има няколко неща, които са ясни!!! Първо НОСТАЛГИЯТА, която съществува в обществото по-времето на социалиэма и най-вече по-социалните въэможности!!! Честита Демокрация и ЕС!!!
29
1
 
3
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Да защитим страната си, докато не е късно, за да не станем свидетели на такива сцени, които показват снимките на линка по-долу. Кабул и Пиреа-Гърция-мюсюлмани бежанци шиити се бичуват посред бял ден боси и полуголи.
28
1
 
1
 
! Отговори
Лора преди 10 години
А прави ли се нещо за здравето им, в смисъл здравни изследвания веднага като влязат в страната ни, тъй като преди 10-ина дни Световната здравна организация алармира за повишен риск от предаване на заразата с детски паралич, идваща главно от Сирия, тъй като има около 10 особено тежки случаи. Предупреждават, че вирусът може да се предаде от нищо неподозиращите бежанци, които напускат Сирия.
27
0
 
8
 
! Отговори
асдфа преди 10 години
Предлагам да ги напътим към Брюксел!
26
0
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
точно така, трябва да се направляват потоците - към брюксел
25
0
 
8
 
! Отговори
... преди 10 години
"Решението е в постоянно структурно управление на потоците от мигранти "- тоя говори точно като един комунист популист - говориш нещо, а не казваш нищо.
24
1
 
8
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Не ми е ясно колко сте много глупаците по форумите.Явно духът ви,и силите ви стигат само до писането.когато на България ѝ трябва обединение на всички млади срещу всяка ислямизация и връщането на комунизма от *** станишев.Всичко е по плана на ротшилдите да напълнят Европа с араби,да разпалят война и да станат владетели на света.Затова смърт на всички депутати и комунисти,Обединение на всички християни.правене на много български деца.
23
0
 
20
 
! Отговори
Кроасан с кафе преди 10 години
"Държавите трябва да бъдат в състояние да направляват потоците" обратно. Заглавието не е допреведенко. Европа е християнска хиляди години, не разбирам какъв е тоя зор да се наводним с друговерци.
22
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 10 години
EK moje da si nalaga volyata nad strani koito nesa pulnopravni chlenki na EC koito strani tryabva da priemat oshte bejanci koito puk idat ot suvsem razlichen za evropa svyat no vuv sushtoto vreme EK nyama sili i jelanie da obori EC za priemane na grajdani na evropa vuv dadeni evropeiski strani.*ASI KOMISIYATA I EC.
21
0
 
26
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
Разрешението на въпроса с еврократската корумпирана *** е много просто - товарим 2000 желаещи "бежанци" на 10 чартъра и ги изсипваме вкупом на летището в Брюксел - ако тия еврократски прасета казват истината, то Белгия НЯМА ПРАВО ДА СПИРА БЕЖАНЦИ НА ГРАНИЦАТА СИ и би следвало да ги приемат там, както и всеки един ***, който желае да отиде там
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ценности Черконе да си ги завре, заедно с целия им ЕС.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ЕС се готвят с помощта на нашите *** да обособяват район "Тракия"!!!! Ето го продажното отцепване на българска земя, ето как си плащат с нас сметките към Турция за сирийската война и бъдещото й сътрудничество! С нашата земя, с нашия суверенитет!! Затова българо -турската граница няма охрана, няма стена, и никой няма намерение да я строи или изгражда!!! И когато това светне на целия народ, политик жив тук няма да остане!
18
0
 
4
 
! Отговори
taron преди 10 години
Tozi Miekele zahto ne mlukne,samo gluposti brehtolevi.S nas Bulgarite kak se otnasq EU,navsqkade ni diskriminirat i unijavat.Nali sme EU durjava,trugnal tozi palacho da ni uchi kak da se durjim s imigrantite ,ta i za cennosti govori daje.sma4ka ni EU.sega i arabite hte ni ma4kat.Vun ot Bulgaria na guhterite!
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изобщо не ме интересува някакъв евро чиновник! Тука е България! Няма да ставам утаиник на Европа и света!
16
0
 
21
 
! Отговори
DULO преди 10 години
Хората решават, а не самозвани и поставени лидери...
15
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние с едно аверче се изпикахме в устата на няква от тия бежанците. Щеше да го отнесе по голям ама видяхме някви патрулки да обикалят и възирахме. Измъкнахме се
14
0
 
31
 
! Отговори
Ценител преди 10 години
Европа на 2 пъти е била на косъм от завладяване от арабите-възпряна от кан Тервел и от испано-френска армия след 800 години окупация на Испания! А сега Европа ще се самопредостави сама ли за мирна окурация! В името на хилядите загинали нейни бранители ли? Тогава да действаме по "екшън-план" за затваряне на границите ни. Някой ден необезглавени европейци ще бягат при нас!
13
0
 
23
 
! Отговори
Партиот преди 10 години
Ами да им ги пратим в Брюксел. Ааа, не може, нали? Белгийците веднага ще скочат.На приказки е много лесно.
12
2
 
34
 
! Отговори
Профет Мемет преди 10 години
Решението е само едно. Ново Гуантанамо в Сахара! Цялата тази ислямизирана и фанатизирана турско-арабо-африканска ***, трябва да се изсели в Сахара. Там на воля да си тръшкат главите в горещия пясък и да си смърдят гъзовете.