Всеки пети стяга куфарите за Великобритания

Обединеното кралство се готви за вълна от 12 млн. имигранти
Обновена: 29 дек 2013 09:39 | 29 дек 2013 07:45, Веселина Йорданова
326
Всеки пети стяга куфарите за Великобритания
Снимка: архив, Ройтерс

Всеки пети българин обмисля да замине за Великобритания. Това показа проверка броени дни преди настъпването на 2014 г., когато ще отпаднат всички ограничения за работа в Обединеното кралство, съобщава "Монитор".

Малко над 45% от хората твърдят, че обмислят варианта да имигрират, като 20% от тях вече са се ориентирали именно към Острова. Повечето мераклии да пробват късмета си зад граница са с професия и се надяват да се реализират по-добре в чужбина, отколкото у нас.

Всеки четвърти нашенец пък признава, че ще емигрира в друга страна-членка на ЕС, а не точно в Обединеното кралство. В началото на следващата година за българите падат ограниченията и в Германия, Франция, Холандия, Малта и още няколко държави на Стария континент.

Още по темата

В същото време паралелно проучване на британския ежедневник „Дейли Стар” показва, че една трета от поданиците на кралицата искат ограничения за новопристигащите имигранти, които да са главен приоритет за правителството. Резултатът идва броени дни, преди Великобритания да отвори вратите си както за българите, така и за румънците, припомня изданието.

Проучването сочи още, че повече от две трети смятат, че британският премиер Дейвид Камерън трябва да наруши правилата на ЕС и да запази ограниченията. Близо 70% са съгласни, че „за да се защити Лондон трябва да попречи на източноевропейците да пътуват свободно до Обединеното кралство. Едва 10% са на мнение, че очакваният наплив ще бъде добър за страната. Повечето от запитаните са категорични, че правителството прави твърде малко, за да защити британската социална система и местния трудов пазар.

Около 30 000 000 души от живеещите във Великобритания ще имат имигрантско минало, твърди пък в. „Дейли Експрес”. През 2060 г. около една трета от жителите на Острова щели да бъдат първо или второ поколение имигранти. Ето защо изданието съветва политиците да се подготвят за предстоящия демографски бум.

На Острова вече се готвели за вълна от 12 000 000 имигранти след 2013-а. Любопитен е обаче фактът, че потокът от търсещи по-добър живот източноевропейци щял да бъде значително по-голям към Германия и Испания, в сравнение с този към Великобритания.

В доклада, цитиран от изданието, се казва още, че ЕС ще изживее „безпрецедентни промени по отношение на състава на населението си”. След 30 г. няколко държави ще трябва да се справят със свръхнаселеността си, а други ще бъдат обезлюдени, смятат експертите. Прогнозите са направени преди повече от година, но се огласяват едва сега, твърди още в. „Дейли Експрес”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
5
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
А бре Европа да не е само Великобритания?Германия,Дания,Холандия са много по-добре какво ми реват тия!
278
4
 
4
 
! Отговори
rom преди 10 години
aloo umen sofianec bla bla bla mnogo si priiaten i babriv 4ovek no ti lipsva uverturata kam sveta mukltikulturalizma e bogatstvo ; i ne zabravai rom e osnovata na 4ove4estvoto
277
5
 
4
 
! Отговори
Краваря преди 10 години
България е само за швейцарски модел. българина е *** сеуинин. дай му да крадне и прецака ближния. българия е краварника в ЕС. доят простите крави, а те си мучат на воля и спят във фекалиите си. ОЛЕ
276
3
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До rom А защо ника ти е име на питие? Чудя се дали да взема и аз да си променя ника - да бъде например "Бейлис"...Ако си от *** етнос, си ***- това е официално наименование на етнос, както лице от българския етнос е българин.
275
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До rom "...vaprosa e da se integrirach a musulmanite.." Ааа- не - мерси- ей за това не искам да живея във великоислямия- пардон- велико? британия:) ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР! БЪЛГАРИЯ НЕ ИМАЛА КОЛОНИИ И ЗА ТОВА БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВАТА СИ С ВСЯКАКВИ, ТВЪРДЕ РАЗЛИЧНИ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ХОРА. За това предпочитам България пред мултикултито на останалите ЕС държави:) И Чехия ми харесва, Унгария- също:)
274
2
 
1
 
! Отговори
rom преди 10 години
do sofianec : ne e vaprosa da hodich v evropa i da si ostanech orientalec po mantalitet . vaprosa e da se integrirach a musulmanite i rusofilite trudno se integrirvat pokaji mi edin tvoi poznat koito jivee na zapad i si e smenil imeto religiata obi4aite kakto sa zapadnite da ne govorim za musulmanite , novorodenite rom4eta na zapad ve4e sa sas zapadni imena ;
273
2
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Хахаха- турчетата пак са се активизирали да пишат минуси на ЕС законодателство:) Спрете да се дразните- когато и ако вашата турция отдаде/ трансферира/ държавен суверенитет на ЕС, тогава и само тогава ще се ползвате от всички права на ЕС граждани. Ако ердоган ви заблуждава, че правата, които ще придобиете с договора за облекчен визов режим, са еднакви с правата на ЕС гражданите- леле мале-МОМЕНТАЛНО отидете за правна консултация при водещи турски адвокати, заяознато професионално с правото на ЕС
272
4
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
с обикновената законодателна процедура, могат да приемат разпоредби с оглед улесняване на упражняването на правата, посочени в параграф 1. Та- посочените текстове са напълно достатъчни да илюстрират ПРАВАТА на ВСЕКИ ЕС гражданин.Ако британците не са осъзнали тези права след толкова много години членство в ЕС, то българите не сме им виновни за незнанието им.
271
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
, както и чл.21 от ДФЕС Член 21 (предишен член 18 от ДЕО) 1. Всеки гражданин на Съюза има право свободно да се движи и да пребивава в рамките на територията на държавите-членки при спазване на ограниченията и условията, предвидени в Дого ворите, и на мерките, приети за тяхното осъществяване. 2. Ако се окаже необходимо Съюзът да предприеме действия за постигането на тази цел и Договорите не са предвидили необходимите правомощия, Европейският парламент и Съветът, като действат в съответствие
270
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
а) правото да се движат и пребивават свободно на територията на държавите-членки; б) правото да избират и да бъдат избирани в изборите за Европейски парламент, както и в общинските избори в държавата-членка, в която пребивават, при същите условия, както и граж даните на тази държава;в) правото да се ползват, на територията на трета страна, в която държавата-членка, на която те са граждани, няма представителство, от закрилата на дипломатическите и консулските власти на всяка държава-членка
269
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Е- милион минуса да ми се пишат-фактите са си факти- турските граждани не са ЕС граждани и не се ползват с правата на ЕС граждани , описани в чл.20 от ДФЕС- Член 20 (предишен член 17 от ДЕО) 1. Създава се гражданство на Съюза. Всяко лице, което притежава гражданство на държава-членка, е гражданин на Съюза. Гражданството на Съюза се добавя към, а не замества националното гражданство. 2. Гражданите на Съюза се ползват с правата и имат задълженията, предвидени от Договорите. Те имат, inter alia:
268
3
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Bulgatani И още нещо- ако изискате от адвоката си обстоен правен анализ на ЕС първично и вторично право/ така му кажете- колегата веднага ще ви разбере/ , то тогава ще се забележи още една дискриминация, която прави британия- тя назовава ЕС граждани "имигранти"- в абсолютно противоречие с ЕС законодателство, според което под "имигрант" се разбират граждани на 3ти държави/ т.е, държави извън ЕС/. например- турските граждани само с турско гражданство са имигранти спрямо всички 28 ЕС членове.
267
3
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Bulgatani Само, че...британия СЪЩО е отдала суверенитет на ЕС и нейните закони НЕ МОГАТ ДА ИМАТ ПО-ГОЛЯМА ПРАВНА СИЛА ОТ ЗАКОНИТЕ И ДОГОВОРИТЕ НА ЕС. Първо излезте от ЕС, а тогава правете, каквото си искате- ако щете- станете шериат- не ме касае! НО! НЕ МОЖЕТЕ ДА ИСКАТЕ СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА БРИТАНСКИ СТОКИ, КАПИТАЛИ И УСЛУГИ ИЗ ЕС, А ДА НЕ ПРИЕМАТЕ СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА- Т.Е. СВОБОДНАТА ТРУДОВА МИГРАЦИЯ- ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ПОДРАВЯТЕ ОСНОВИТЕ НА ЕС.
266
4
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Основния закон за правителството на всяка държава са интересите на своите хора. Великобритания притежава интереси на своите хора. Собственната си, но и не чуждестранни. Че е правилно.
265
2
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Bulgatani Да не мислите, че българка, втора по успех в британско уни/ магистратура/ ще е доволна и ще допусне британците да я гледат като човек "второ качество" и да се опитват да й приписват несъществуваща вина за ***- бг. граждани, които извършват престъпления в бротания?! Май нещо не сте наясно, г-жа/ г-н бритиш ситизен - ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО НИТО ЗА БЪЛГАРИН, НИТО ЗА БЪЛГАРКА!
264
3
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Bulgatani Хм- НИЕ НЕ ИСКАМЕ ПОМОЩ от британците! Искаме просто:1. Да правят разлика между етносите/ народите "българи" и '***" 2. Да знаят, че ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ - 99% от учещите в британия- завършват С ОТЛИЧИЕ британските унита и те НЯМАТ ПРОБЛЕМ с интеграцията 3. Британците да признаят историческата си вина за геноцида над *** население в самата британия по време на Втората световна и да признаят, че са получили държава без или с абсолютно минимално *** малцинство след ВСВ
263
3
 
3
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До софиянец Кажи ми, който е задолжен непременно да помогне на България? Кой? Британия ли? Защо? За вашите сайтове, полни с омраза за Британия?
262
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
това не е мой, а Ваш проблем!
261
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Bulgatani "...Защо я ужасно критикуват.." Защото британия СЪЩО Е ОТДАЛА ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНИЯТ СИ СУВЕРЕНИТЕТ НА ЕС, А СЕГА ИСКА НЕЗАКОННО ДА СИ ГО ВЪРНЕ ОБРАТНО! КОГАТО излезе от ЕС, от този момент нататък- за в бъдеще- ще важи за нея правилото да има СОБСТВЕНИ закони и да не се съобразява с членството си в ЕС! НО СЕГА ТЯ Е ЗАДЪЛЖЕНА ДА СПАЗВА ЕС ДОГОВОРИ, ТОЧНО КАКТО БЪЛГАРИЯ Е ЗАДЪЛЖЕНА ДА ГИ СПАЗВА! Ако не знаете, че Ес договори имат по-голяма юридическа сила над законодателството на Ю.К.-
260
5
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Bulgatani "...Защо я ужасно критикуват.." ЗАЩОТО БРИТАНЦИТЕ НАРУШАВАТ ОТКРИТО ДОГОВОРИТЕ ЗА ЕС И ДИСКРИМИНИРАТ БЪЛГАРИТЕ- ЗА ТОВА! НЕ ПРОСТО КРИТИКУВАМ БРИТАНЦИТЕ- ПРЕЗИРАМ ГИ С ПРЕЗРЕНИЕТО НА БЕЛИЯТ ЧОВЕК- ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЕЦ ОТ СРЕДНАТА КЛАСА.