Асен Агов: Европа трябва да прояви солидарност с Украйна

"Навлизаме във фазата, в която властта в страната се разпада"
Обновена: 1 фев 2014 19:11 | 1 фев 2014 18:28,
79
Асен Агов: Европа трябва да прояви солидарност с Украйна
Снимка: Bulgaria On Air

Европа трябва да прояви икономическа солидарност с Украйна и да помогне на страната, коментира в ефира на Bulgaria On Air Асен Агов, бивш председател на Интерпарламентарния съвет НАТО-Украйна.

„Не можеш да искаш споразумение за асоцииране и свободна търговия, без да стимулираш икономиката на страната. Все пак Украйна беше силно зависима от руските пазари. Във всички случаи Украйна трябва да се стабилизира икономически, за да бъде пълноправен партньор на ЕС,” коментира Агов. Той се съгласи с призива на полския премиер Доналд Туск, че на Украйна трябва да й се помогне и уточни, че става въпрос за икономическа помощ, „защото руската помощ е подкуп”.

На въпрос дали в обстановка на ескалиращи протести е възможно да се правят реформи, Агов отвори утвърдително и подчерта, че промените могат да бъдат постигнати чрез натиск.

"Тази обстановка изисква реформи. Те няма да се постигнат с компромиси, ще се постигнат с натиск. Туск е прав. Полша мина през това, България също - кризи, предизвикани от липса на реформи”, заяви Агов.

Той допълни, че ако няма натиск, никой политик няма да рискува да си навлече недоволството на избирателите.

Според бившия депутат от „Синята коалиция” и член на ДСБ украинците ще търсят кървава отплата за жертвите на протестите. По информация на представител на опозицията семейства на видни лидери и полицията вече напускали страната.

„Не се знае къде е синът на Янукович”, заяви Агов. По думите му украинският президент ще влезе в ролята на авторитарен водач, който ще се "пазари за кожата" си и да не „бъде малтретирано семейството му”.

„Струва ми се, че влизаме във фаза, в която властта се разпада. Партията на регионите се саморазпусна. Ще видите тези иначе смели, когато са с  Янукович структури ще започнат да се разпадат”, заяви Агов.


Целия коментар може да гледате днес от 18.00 часа в предаването „Брюксел 1” по телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя кредитен милионер по-добре да не се обажда!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Асен агов не е човек така ,че мнението му не е от значение!Това е ГАД ,който за да не изпусне келепира,може да обвини например собствения си баща в НЕСПАЗВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ!Ако ситуацията го изисква естествено.
54
1
 
4
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Европа (САЩ), моля те, спри да помогна! Много благодаря за помощта на Югославия, Иран, Ирак, Ливан, Либия, Афганистан, Египет...Достатъчно!
53
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo pravilno izkazvane na inache taka nesimpaticniat Agov!
52
3
 
12
 
! Отговори
коци преди 10 години
Нали оправи България,та се захвана със света !!??
51
3
 
14
 
! Отговори
БКП преди 10 години
Няма да мине номера на Агов . Украйна ще бъде в сферата на Руската държава
50
4
 
19
 
! Отговори
хахахахаха преди 10 години
ей тоя пък,дето толкова рева за да се закрият реакторите на АЕЦ"Козлудуй",дето помагаше за съсипването на България, въобще не трябва да му се дава думата
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 56Имаш предвид Волен Сидероид световен премиер, нали?
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До правилно,агов 63Не само това, което сте написали. Както става ясно от изказванията, идващи от Позитано, другарите се готвят чрез евроизборите да поведат нова световна революция на пролетариата. Как? Като вкарат най-много евродупетати в ЕП, познавайки неизгасващата любов на народа към тях. Нищо, че фюрерът им от скромност не признава съществуването на тези амбиции, но непрекъснато се издава. Даже офис е вече обзаведен в Брюсел.
47
1
 
1
 
! Отговори
правилно,агов преди 10 години
Вие,комунистите, стабилизирахте България,и сега тя е пълноправен член на ЕС!
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некадърник и като всички некадърници се захвана с политиката. Наяде се като пеликан , сега пак акъл дава. Нека каже какво лично той направи за България и хората, не за собствения си джоб, а за другите!!
45
2
 
18
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Още един предател.....
44
2
 
21
 
! Отговори
Честито ! преди 10 години
Честито 2-ри Февруари, другарю Агов!
43
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разумен човек
42
5
 
45
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
алкохолик!!!!
41
31
 
8
 
! Отговори
смех, смех преди 10 години
Aмерикa немaлa оръжие, хa, хa, хA руските *** торaлно изтрещехa, нямaли долaри aмерикaнците хa, хa, хa спaзвaйте укaзaниятa нa психиaтрите, дето ви бъркaт в тиквите или некъде друaде шпиончетa москоски))))
40
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсниците,до гроб си остават такива,за тях няма нищо свято,освен собствената далавера ! Защо изобщо живеят??А ,да-а , да съсипват живота на нормалните хора ??
39
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС и САЩ немат кинти, вече нямат и оръжие, немат и акъл даже. Остана им само да извадят некой като тоз, без пари, да дрънка каквото му кажат, та дано стане чудо. Божее, къде се навряхме - на кучето в. .. ЕС.
38
4
 
40
 
! Отговори
АГАТА преди 10 години
Тази *** нали оправи България ,та сега го боли дедовия за Украйна?
37
4
 
32
 
! Отговори
Тая мърша преди 10 години
от коя дупка изпълзя. Тоя *** е един от виновниците за хала, на който се намираме-Евроатлантикът Агов /Антон Тодоров изобличи Асен Агов, че е кандидатствал за работно място в ДС/ Кандидат-доносникът с какъв морал е дръзнал да се появява публично. За разлика от многото честни работници на Тихия фронт/работещи срещу Турция, сърбизирането на Македония и за България, тоя пръч се е натискал да доносничи за своите колеги. Храчки върху него, а не благодарности за това, което е сторил срещу народа