Европа подкрепя България за сирийските бежанци

Всички групи в ЕП са зад нас, заговориха и за европомощ
Обновена: 6 фев 2014 15:46 | 5 фев 2014 22:30,
30
Европа подкрепя България за сирийските бежанци
Снимка: Reuters

Европейският парламент и Европейската комисия изразиха решителната си готовност да останат солидарни с България по въпроса със сирийските бежанци.

На пленарната сесия в Страсбург еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом заяви, че постиженията на българските власти в овладяването на ситуацията трябва да бъдат признати, но и че все още обстановката буди сериозни тревоги.

Малмстрьом призова всички държави от ЕС да отворят границите си за бежанците, за да може тежестта да бъде разпределена по-равномерно.

От името на председателството на Съвета на ЕС гръцкият министър на външните работи Евангелос Венизелос посочи, че онези, които поемат основната тежест от миграционните потоци, се нуждаят от подкрепа.

България е силно изложена на този натиск и сме готови да направим всичко по силите си, за да помогнем за справяне с това препятствие, добави той.

Групата на Европейската народна партия се обяви за финансова солидарност с България и призова държавите в ЕС да увеличат квотите бежанци, които приемат.

Групата на социалистите и демократите също призова за солидарност с нашата страна, като отбеляза, че броят на бежанците у нас неколкократно надхвърля възможностите за прием, ъобщи БТА.

Възможностите на България са ограничени и е необходима бърза финансова подкрепа, допълниха представителите на АЛДЕ.

По мнението на евродепутатите от Европейската обединена левица/Северна зелена левица, положението със сирийските бежанци в България е скандално.

Според тях изграждането на стена по границата с Турция е неприемливо.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
евродепутатите от Европейската обединена левица/Северна зелена левица да го дух*т.Щом искат тая *** да сия вземат при тях - мръсни и подли лицемери - арогантни либерасти! Много е лесно някои друг да се гърчи а те само акъл да дават! Това са най-долните гнусари! Г-н Йовчев имате пълнта подкрепа на българите да затворите цялата граница от край до край и да екстрадирате незабавни цялата нелегална ислямистка *** от БЪЛГАРИЯ - незабавно -това е ваше морално и професинално задължение-дерзайте смело
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И няма кинти?Ама вие и за интегриране на ромите ни пдокрепяте вече 20 години!Икономиката ни подпомагате и пазарите за наши стоки сте отворили !Празни и общи приказки !
2
1
 
23
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"По мнението на евродепутатите от Европейската обединена левица/Северна зелена левица, положението със сирийските бежанци в България е скандално. Според тях изграждането на стена по границата с Турция е неприемливо."Като сте толкова загрижени за ***, товарим ги на конските вагони и ви ги пращаме за отглеждане!
1
1
 
16
 
! Отговори
доктора преди 10 години
''Европа обяви подкрепа с България за сирийските бунтовници''Само Сидера каза, Асда не е диктатор, не вярвайте на медийните шкурки, бунтовниците са терористи!!Браво на ЕС, много сте цивилизовани, вие сте бъдещето!!!