Белгия унищожи тон и половина нелегална слонова кост

Незаконните запаси са заловени от митниците през последните 25 г.
9 апр 2014 21:30, Елка Василева
9
Белгия унищожи тон и половина нелегална слонова кост
Снимка: Reuters

Белгия унищожи днес тон и половина слонова кост, следвайки примера на САЩ и Франция, предаде Франс прес.

Незаконните запаси са били заловени от белгийските митници през последните 25 години. Слоновата кост, част от която е била обработена, беше унищожена с трошачка по време на организирана проява пред Музея на Централна Африка в Тервьорен, близо до Брюксел, съобщава журналистка на АФП.

Целта на унищожаването на ценните материали беше да се изпрати "силен сигнал" преди насрочените за утре дискусии на ЕС за нови мерки за борба с незаконната търговия с животни и диви растения, заяви белгийският министър на здравеопазването Лорет Онкелинкс. Тя напомни, че "на всеки 15 минути в света бива убит по 1 слон" или по 36 500 на година с цел сдобиване със слонова кост.

Онкелинкс подчерта, че Белгия следва стъпките на САЩ и Франция, които ликвидираха част от запасите си през последните месеци. Най-големият потребител на слонова кост в света - Китай, унищожи 6,2 тона през януари, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: белгияслонова кост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До DiscoveryТи си пълен ***. Как може да сравняваш дрога, от която хора умират, със парче кост, която е напълно безвредно? Като унищожиш дрогата, все пак предпазваш някого или поне затрудняваш по-лесния достъп до нея, като унищожиш слоновата кост, кого или какво предотвратяваш????
5
2
 
3
 
! Отговори
Раш преди 10 години
Браво!!! Много "умно"!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идиотско!Да ги бяха дали на държавата да ги ползва за нещо полезно. Все има клавиши на инструменти или орнаменти за реставрация за които трябва слонова кост.
3
1
 
13
 
! Отговори
нона преди 10 години
и бракониерите-убийци така да унищожат, а да не водят формални и безплодни дискусии
2
4
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
И какво яд те е, че няма келепирец от всичко ли... ей ганьовец, ти какво искаш айде кажи, да я продадът ли глупаретино проста българска!!! Викаш и дрога да хваната, защо им е да я унищожават, ресурс на вятъра викаш... ми да я продадът бе...
1
5
 
12
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
И като я унищожиха, какво? Хвърлиха ресурс на вятъра. Да не би да си мислят, че бракониерите ще спрат заради това? Напротив, ще убиват още повече, за да наваксат изгубеното.