Берлускони ще полага една година общественополезен труд

Така бившият италиански премиер избегна домашния арест
Обновена: 15 апр 2014 14:03 | 15 апр 2014 13:49, Елка Василева
6
Берлускони ще полага една година общественополезен труд
Силвио Берлускони. Снимка: архив, Reuters

Както се предвиждаше, бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще полага общественополезен труд, за да изпълни едногодишната присъда за данъчни измами, която вече му коства мястото в Сената, както и правото да се кандидатира на местни и европейски избори, съобщи електронното издание на италианския вестник "Кориере дела сера".

Решението беше оповестено от съд в северния град Милано. Трибуналът уважи искането на защитата на Берлускони и на прокурора по случая. Така Берлускони няма да бъде поставен под домашен арест - другата възможност за изпълнение на присъдата.

Берлускони, на 77 години, е прекалено възрастен, за да лежи в затвора.

Още по темата

Съдът постанови Берлускони да полага общественополезен труд, като поне веднъж седмично помага в старчески дом, предаде Ройтерс.

Той освен това наложи на бившия италиански премиер ограничения да пътува. Берлускони няма да има право да напуска северната област Ломбардия, където е постоянното му местожителство. Той само ще има право да пътува до столицата Рим от вторник до четвъртък.

Според италианския вестник "Стампа", цитиран от Франс прес, Берлускони ще стане меценат на старчески дом, който ще създаде в град Аркоре, в област Ломбардия, чиято столица е бастионът на бившия премиер Милано.

След като избегна домашния арест, 77-годишният магнат може да се съсредоточи върху кампанията на неговата партия "Форца Италия" за изборите за Европейски парламент идния месец, коментира "Кориере дела сера".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
й преди 10 години
Щяха да го съдят, у затвор щеше да лежи , присъди от земята до небето , а накрая - свободата санчо е в салама! Пу умрете дано мръсни корумпирани съдебни власти!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше гей нямаше да има проблем.
4
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 10 години
ще повдигне прираста на жабарите
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от кога секса е обществено полезен труд!
2
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
" . . . . поне веднъж седмично помага в старчески дом"лА нашият ***, като по-млад, трябва ежедневно да чисти ***.И пак няма да може да очисти цялата мръсотия, която докара на България.
1
0
 
3
 
! Отговори
Avi преди 10 години
Силвио покажи класа,взимай всички познати прости..ки и на пътя,сутенер твойто призвание.