На Острова загърбвали таланти отдругаде заради България

Фараж неубедителен защо е наел съпругата си за секретарка
Обновена: 23 апр 2014 14:05 | 23 апр 2014 09:30, Елка Василева
74
На Острова загърбвали таланти отдругаде заради България
Снимка: Reuters

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж заяви, че заради политиката на свободно движение в Европейския съюз Обединеното кралство не може да привлече квалифицирана работна ръка от други части на света, предаде БНР.

Представяйки своята платформа за изборите за Европейски парламент през май, Найджъл Фараж заяви, че неговата Партия на независимостта на Обединеното кралство иска да извади страната от ЕС и да провежда „разумна имиграционна политика”, чрез която да бъдат „контролирани количеството и качеството на хората, които идват във Великобритания”.

„В момента обръщаме гръб на таланта от Индия и Нова Зеландия заради отворената врата към Румъния и България и това изобщо не е разумно“, заяви Фараж.

Още по темата

Той произнесе речта си в момент, когато агитационните постери на партията бяха осъдени от политици и медии заради антиевропейското им и антиимигрантско съдържание. Те призовават избирателите да гласуват за партията на Фараж, обещавайки, че само така  британците могат да си „върнат контрола върху собствената държава” от Брюксел.

Един от плакатите плаши, че милиони европейци дебнат, за да вземат местата на работниците в Обединеното кралство, а друг твърди, че британският данъкоплатец финансира луксозния живот на еврократите в Брюксел.

Последното може да важи и за самия Найджъл Фараж, тъй като той използва отпусканите му като евродепутат немалки суми, за да наема за секретарка собствената си съпругата, която е германка.

Запитан от Би Би Си защо тя заема мястото на британски гражданин, лидерът на Партията на независимостта заяви само, че никой друг не би могъл да върши тази работа.

Той отговори неубедително и на друг въпрос – защо след твърденията, че хиляди българи и румънци ще дойдат, за да вземат препитанието на британците, безработицата на Острова всъщност е започнала да намалява. По думите му "все още не разполагаме с официални данни за тази тази година”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Найджъл Фарадж - името като че ли е арабско, а и външността му е на арабин или поне половин арабин.Едва ли е чист англичанин.Затова сигурно е толкова нахъсан - избива комплексите си.
45
5
 
18
 
! Отговори
не син преди 10 години
Тоя ФУраж е същата *** като Сидеров ! За съжаление отминаха времената,когато такива *** просто се очистваха и света беше по нормален !
44
0
 
32
 
! Отговори
7 преди 10 години
Ний можем и с идийци да ги захраним, и то безплатно
43
0
 
16
 
! Отговори
Julian преди 10 години
Значи ние в качеството си на данъкоплатци години наред сме финансирали образованието на българи, които сега работят на запад, и какво, инвестиция от която се облагодетелстват западняците, тоест болен здрав носи.Вярно сами сме си виновни затова, обаче неразбирам тези що протецтират, кадърните българи там са допринесли в пъти повече за икономиката спрямо щетите от тези които са там само за социални.
42
0
 
0
 
! Отговори
до 42 преди 10 години
Ако те са от някаква каста, то значи законите и правилата на тези касти е възможно да им влияят. Но това е само смело предположение.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 41Предполагам говориш за ***. Само да знаеш, че нашите *** са индийци от най-низшата каста в Индия, които са се преселили в Европа като са следвали османската армия и са мародерствали опустошените от нея градове.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има едно малцинство което е на път да стане мнозинство в България което е деградирало до такава степен че за предпочитане са индийци и пакистанци които са научени на труд там в техните страни няма кой да им дава пари за раждане на деца без да се работи! Човека си гледа интереса на страната си де и нашите управници да бяха такива а не продажници! И на нас не ни трябват емигранти с небългарско съзнание
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукТова е лидера не техният юруш.
38
1
 
32
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Англичаните мразят индийците повече и от българите, много индийци се оплакват че ги наричат маймуни в Англия. А с това да доведе още индийци Фараж ще се навлече гнева на сънародниците му, а няма да спечели тяхната подкрепа. Нова Зеландия има едва 4 млн. население. Тя няма достатъчно таланти дори за себе си, та камо ли да изнася за Англия.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България "индийци "с лопата да ги ринеш.И без това се тюхкаме и нямаме решение как да се справим с тях.Халал да са му..Този сладкодумец звучи несериозно.
36
0
 
9
 
! Отговори
зарату преди 10 години
До езичниктака е. въпреки, че сред същите британци се срещат и най-големиоте ни фенове напоследък. не е еднозначно. оставете фараж, това си е неговия бизнес, де да можеше да изведе британия от ЕС да гледаме сеир ама нали са пудела на Щатите в Европа - няма мърдане от никъде, големият брат не дава.. междувременно фараж ще си пие бирата, кара кефа и пр..
35
0
 
30
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Не му обръщайте внимание на този ***, този е същия като волен 1:1.
34
2
 
28
 
! Отговори
за Витков! преди 10 години
Е...ти наглеца. България е 7 милиона да ни сравнява ссъс страна като Индия която може да му внесе за месеч 7 милиона емигранти е повече от жалко! Аз си мислех ,че болен е див популист *** тоя минава всякакви граници!
33
3
 
20
 
! Отговори
Bubbles преди 10 години
Хахахах британския Болен май е по болен и от нашия!
32
0
 
19
 
! Отговори
Това ги чака преди 10 години
Тая дето преминава на снимката със слушалките е бъдещето на Англия - пакистанка.
31
3
 
13
 
! Отговори
TPE3BEH преди 10 години
И там си имат аналог на болен сидеров ага.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като знам какви "таланти" има в Нова Зеландия... там само пасат овцете по безкрайните поляни... Нашият българският ген е талантът. Който не го е разбрал е изгубил много. Ние сме наследници на развитата тракийска цивилизация и един от най-старите народи в Европа.
29
1
 
41
 
! Отговори
do 16 преди 10 години
Подкрепям на 100% мнението ти. И то от личен опит! Работя в голям автоконцерн в Германия и за някои решения пишем ние концепти и ги пращаме към Индия. Такъв *** идва обратно, че нямам думи просто. Никаква инженерна мисъл! ХАОС! Английски говорили. Дрън, дрън глупости. Ти му обесняваш по сто пъти на ден по телефона, той само ти вика, ок, ок бос и накрая пак ***. Питам ги директно: Разбрахте ли? Да обеснявам ли още? Ок, ок бос. *** от най-висша класа. Британия да си ги гледа, ако иска!
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разговор между митничари на летището в Лондон. - Мерхаба Махмуд, да си чувал за такова британско име Найджъл?- Ми не съм го чувал това име, бе Халид. Сигурно е някой емигрант от България.
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във всяка държава има 10-20% неудачници! Техните политици са Фараж, Льо Пен, Сидеров и т.н., които им казват не вие сте неудачници, а българите, ***, турците, румънците и т.н. са виновни за вашите проблеми! Неудачниците се хващат като удавник за сламка за тези думи и се успокояват, че са намерили ясно дефинирана външна причина за техния неуспех!