Евроскептицизмът набира скорост

Националистическите партии печелят от това
14 май 2014 13:07, Екип на Bulgaria On Air
76
Евроскептицизмът набира скорост
Снимка: Ройтерс

Евроскептицизмът набира все по-голяма скорост. От доклад на Европейския съвет за външна политика става ясно, че националистическите партии в различни европейски държави имат сериозен шанс да привлекат много избиратели на насрочените за 25 май избори за евродепутати, съобщи Bulgaria On Air.

Особено вероятно е евроскептиците да спечелят високи проценти в три големи държави членки: Франция, Италия и Великобритания, да станат водеща политическа сила в Гърция, Чехия и Холандия и да увеличат влиянието си в Дания, Австрия, Литва, Унгария и Финландия.

От Европейския съвет подчертават, че подобни партии са в състояние да забавят интеграцията в еврозоната и да разклатят легитимността на Европейския проект в момент, когато от Европа се очакват решителни и единни действия. Според много от участниците в проучването в момента ЕС е равносилен на повече имигранти, а политическият дебат в Брюксел е изпразнена от съдържание битка.

Авторите на доклада със заглавие "Как да отговорим на надигащия се евроскептицизъм" твърдят, че проевропейските партии трябва да подчертаят традиционните политически идеи, например отговорите на предизвикателствата, пред които е изправен ЕС, и не трябва да подхранват усещането, че формират картел на ниво елити, който ръководи ЕС в ущърб на гражданите.

През 2007 проучване на Евробарометър посочи, че 52% от европейските граждани гледат позитивно на ЕС. Днес обаче само 31% споделят такова мнение. От 15% през 2007 г. процентът на тези с негативно отношение е нараснал на 28%.

"Евроскептиците могат само да задълбочат разделенията, които се появиха в Европа между Севера и Юга, кредиторите и длъжниците, страните в еврозоната и страните извън нея, и то във време, когато Европа отчаяно се нуждае от решителни действия", коментира един от авторите на доклада Хосе Игнасио Торебланка.

Вълната на евроскептиците може да се окаже по-разрушителна и от появата на "Чаената партия" в САЩ, опасяват се анализаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
9
 
! Отговори
Иван Кавхан преди 9 години
Защо ЕС допуска и поощрява и всячески се опитва да ни налага гнусотии включително чрез закони забраняващи "дискриминацията" на ***? Това не е случайно - цели се тотална подмяна и трансформация на цялата европейска култура и ценности основани върху Християнството, като се налагат администранивни и наказателни мерки върху нас за да приемем извращенията за нещо нормално. Така децата ни ще израстнат с представата че *** и извращенствата са нещо нормално, ИСТИНАТА ще стане "нетолерантна"
63
1
 
5
 
! Отговори
Иван Кавхан преди 9 години
Още - лъжливата доктрина за вината на човечеството за глобално затопляне, истинската цел - да се спре индустриалното развитие и благоденствието което то носи и да се върнат хората в мизерни условия на живот. И още - лъжливата доктрина че демоните ще дойдат като възвишени учители да спасят земята под формата на извънземни. Още - масовото навлизане на окултизма, окултизма е изрично забранен в Библията зощото произтича от демони. И още и още и още.
62
1
 
6
 
! Отговори
Иван Кавхан преди 9 години
Друго - появата на травестити и *** и приемането им за нещо нормално. В езическите вярвания хермафродитите били на особена почит - обърнете внимание на "статуята на свободата" която всъщност е символ на сатаната подарена от френските окултисти на американците - не може да се каже дали е мъж или жена защото всъщност изобразяваОще - промиване на мозъците на хората че всичко е създадето от сляпа случайност - теория на еволюцията вместо истината че всичко е СЪТВОРЕНО.
61
1
 
6
 
! Отговори
Иван Кавхан преди 9 години
ЕС е голямо зло тъй като се основава на демонските доктрини на блаватска и другите като нея (това включва и дънов, дъщерята на живков също беше залитнала в тая посока). Какви са някои от направленията в които демоните искат да вкарат човечеството - извращения - (кончита вурст), отявлена, показна и нагла *астия целяща да въвлече децата и младите, феминизъм, размиване кръвта на белите традиционно християнски нации с цветнокожи традиционно езичници - нещо което БОГ е забранил.
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На изтрещелия болшевишки ***,който за една вечер от *** стана първи демократ, само Русия му е виновна.Преди 10 ноември на Тутраканската селищна система и беше виновен Рейгън, след 10, основния виновен е Путин.С пребоядисани *** демокрация не става.
59
10
 
3
 
! Отговори
факт преди 9 години
В България имаше икономика докато имаше СИВ / съюз за икономическа взаимопомощ/Сега еквивалент на СИВ и ЕВропейския съюз.Но ние / включително / не сме дорасли да правилата и ценностите на западните демократични общества.Хрантутници сме!!! Чакаме на готово или да се окраде каквото може..........
58
7
 
3
 
! Отговори
наглост преди 9 години
Пореден опит за внушение!!!В ЕС се изискват правила и морал! Познайте кои искат мътни води?!?!
57
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОРГермания, може да си позволи да живее и без нас и то доста добре, а може и доста по-добре, ин Англия , и Франция, но познай с България и с Гърция какво ще се случи ?
56
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бягайте, спасявайте се вдън гори евразийски, кланяйте се на вашия бащица ***(к)ин, как да е на самогон и агурчики, може и да преживеете до средната продължителност на живота в Русия, но забравете за Европа, забравете за европейско образование на децата си, забравете за *** автомобили, забравете за *** стоки, залягайте на щльокавицата и прозебанието !
55
2
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
Евроскептицизмът набира скорост в Германия, Англия, Франция.... и там ли хората са слуги на Русия бе главочи? И в Западна Европа народите разбират че ЕС е сбъркана , извратена работа, само тука един файтон *** не са го разбрали!
54
3
 
16
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Как няма да набира скорост, като в Брюксел вилнее една третополова хунта и иска да унищожи хетеросексуалнато население в ЕС.
53
16
 
7
 
! Отговори
dp преди 9 години
59, пълната неспособност да съберете 1 с 1 е типична за руските слуги.Фактът е, че в БГ от 1944 насам властта е 100% в ръцете на съветската агентура, далислед 89-а ги амнистираха срещу пропяване или ги изловиха и изпоосъдиха.И това самодейните ***-агитатори руски слуги не го виждат, те очакватвсеки ден да им се повтори от телевизора какво да "мислят", доколкото думакато "мисъл" е приложима в контекста на партийни агитатори.След 89-а са в нелегалност ако и на власт, затова си траят.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 58 Спонги Че,в НАШАТА ДЪРЖАВА 25 ГОДИНИ НЕ УПРАВЛЯВАТ ДУПЕДАВЦИ НА МОСКВА Е ФАКТ!!!!АКО БЕШЕ ИСТИНА,ПОНЕ ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ НА ГАЗ И ИЗГОДНИ ЗАЕМИ ПО 15-20 МИЛИАРДА КАТО УКРАЙНА!!!!!ПОНЯКОГА ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ ПИШАТ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА,КОИТО КОЙТО ИМА МОЗЪК В ГЛАВАТА СИ БЕЗПРЕКУСЛОВНО НЕ ИЗПЪЛНЯВА!!!!АМА,ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СА ОТ ДРУГИТЕ,ТАКА ЧЕ ...........!!!ДА ЗАТВОРИШ БЛОКОВЕ НА АЕЦ КАТО УСЛОВИЕ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС И ЗАТРИЕШ АРМИЯ КАТО СЪЩО ЗА ВЛИЗАНЕ В НАТО!!!Безценно,нали???
51
7
 
12
 
! Отговори
ДО 55 преди 9 години
ДА,ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ЗАПАДЪТ И СКАПАНИЯТ МУ ЕС!!!!Виж,прегледай С КАКВО Е РАЗПОЛАГАЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ И КАКВО ИМА СЕГА!!И ЗА КОРУПЦИЯТА И КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ СА ВИНОВНИ ТЕ И ЕДИНСТВЕНО ТЕ!!!!ГЕРБ-ЧЛЕН НА ЕНП,БСП-ЧЛЕН НА ПЕС,ДПС-ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ ЛИБЕРАЛЕН СЪЮЗ!!ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙЦИ С ЕВРОПЕЙСКИ ДИРЕКТИВИ ТЕ УПРАВЛЯВАТ,ОТКОЛКОТО БЪЛГАРИ,***!!!!ЗА КАКВО ГИ ДЪРЖАТ НА ВЛАСТ 25 ГОДИНИ,И ГИ МЕНКАТ ВИНАГИ ЕДНИ И СЪЩИ-С ПРАВИЛНА ЕВРОПЕЙСКА ОРИЕНТАЦИЯ,АКО И ДА Е КОМУНИСТ,МАФИОТ!!
50
1
 
8
 
! Отговори
dp преди 9 години
К-2, има и хора по-*** от средностатистичека ***. ФАКТ.
49
12
 
6
 
! Отговори
do 43 преди 9 години
Западът ли ти е виновен за пропадналата икономика на България? ЕС ли е виновен за заменките или за корумпирания съд? ЕС ли е виновен за това, че субсидиите потъват в мафиотски джобове? ЕС ли ти е виновен, че си 100% зависим от Газпром и че плащаш 3 пъти по-скъпа цена от Германия? ЕС ли ти е виновен, е университетите ни предлагат ниско образование? ЕС ли ти е виновен, че никой не инвестира в България и че няма работа? Все този прогнил Запад е виновен, бре. Все някой му е виновен на ***!
48
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30"..излизане от НАТО..." Чудесно, , на втория ден Русия и Турция, ще си поделят новата територия ! Е, може и да се сбият при подялбата, но само ще очистят територията от това мързеливо население, което е излишно и без това! "...излизане от ЕС..." Чудесно, милион и полвина емигранти са изритани на следващия ден от работата им в Европа и са екстрадирани...УСПЕХИ !
47
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако се окаже че повечето са за излизане от тези които са за оставане в ес какво да правим после.кой ще ни обърне внимание на желанията.
46
3
 
14
 
! Отговори
ДО 50 преди 9 години
Човече ,тези които са подписвали договора за пресъединеване,НЕ СА ЧЕЛИ КАКВО ПОДПИСВАТ, ти ОБИКНОВЕННИЯТ ГРАЖДАНИН питаш дали го е чел!!!!Лисабонският договор,които СЕДИ В ОСНОВАТА НА ВСЯКО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ Е 6 800 СТРАНИЦИ,!!!!!Впоследствие от ТОВА НЕПРОЧИТАНЕ ИЗЛИЗАТ НАЯВЕ МНОГО НЕЩА,КОИТО НЕ СА В НАША ПОЛЗА- НО БИТИЯТ БИТ,..........!!!!
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
искам да питам хората в този форум-вие чели ли сте поне един регламент написан в брюксел?пълна помия за лобиране по определен начин.много страници за много пари.никаква конкретика и смисъл.а опитвали ли сте да го прилагате?това е невъзможно на практика.изпадате в абсурди.