Дж.К.Роулинг дари 1 млн. лири на кампанията срещу независимостта на Шотландия

Писателката е обезпокоена от последиците за икономиката и медицинските изследвания
11 юни 2014 17:49, Елка Василева
13
Дж.К.Роулинг дари 1 млн. лири на кампанията срещу независимостта на Шотландия
Джоан Роулинг. Снимка: архив, Reuters

Британската писателка Джоан Роулинг се обяви против независимостта на Шотландия от Великобритания и дари 1 милион британски лири на кампанията за запазване на целостта на Обединеното кралство, предаде Асошиейтед прес.

Авторката на поредицата книги за Хари Потър посочва в изявление на своя уебсайт, че според нея "независимостта открива възможности, но и носи сериозни рискове". Роулинг е обезпокоена най-вече от последиците върху икономиката и медицинските изследвания.

Писателката е прекарала около 20 години от живота си в Шотландия, пише БТА.

Референдумът дали да бъде прекратен 300-годишният съюз на Шотландия и Великобритания и Шотландия да стане независима държава е насрочен за 18 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Аре бе Шотландци отделяйте се, а ш*баните ингилизи да го д*хат..!
9
0
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
"Шотландия може и да не оцелее без Английя"... Какво е Английя?! Знам за Англия... Както и да е - шотландци и ингилизи ще се разберат все по някакъв начин, недейте им бра грижата.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8Ами те пък могат да попитат Русия за чеченците и осетинците.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетълМного разбираш ти от шотландска история. Как въобще може да сравняваш Уилиам Уолъс с левски. Нямат нищо общо. Нито времето им е едно и също, нито идеите съвпадат. А Джеймс VI е шотландския крал, който наследява също и английския трон. Не виждам какво е престъплението. Шотландия може и да не оцелее без Английя. Трябва сериозно да се преценят последиците.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е защото Хогуортс се намира в Шотландия и бедните английски деца няма да има как да ходят на училище.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sega rtsia shte popita anli4anite kak im se stryva ako iskat da se otcepiat shotlancite koi e vinov?
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм един от многото български студенти в Шотландия и ви казвам, че наистина може и да не съм видял едно знаме на Обединеното Кралство от както съм дошъл (всички са шотландски), но хората не искат да се отцепват. Разпитвал съм познати шотландци и почти всички са на мнението, че щом с англичаните са живели мирно и са си помагали в продължение на 300 години няма смисъл това да не продължи. Аз също ще гласувам с "Не" на 18-ти септември, когато е референдума.
3
5
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
А бре, номер втори!Тази жена е ПРОТИВ сепаратизма и е дала един милион лири за кампания, която да разяснява рисковете, които носи евентуалното отделяне на Шотландия.
2
7
 
25
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Много харесвам шотландците като народ. Те са като нас, българите. Толкова години са били под властта на Лондон, че вече не могат да траят. Техният 3 март ще бъде 18 септември. Уилям Уолъс най-накрая ще спи спокойно в гроба си, че родината, заради която е изгубил главата си, ще бъде свободна. Този човек е като нашия Левски. Престъплението, което Джеймс Шести и Елизабет Първа направиха преди 400 години най-накрая ще получи справедливост. Да видим Англия без природните полезни изкопаеми как ще е.
1
4
 
16
 
! Отговори
11 преди 9 години
Откъдето дошли, там и отишли - при блюстителите на Новия световен ред.