Неизползваните от BG европари да са за страните, където "мигрират бедните"

Средствата да са за интеграция, предлага германски политик
29 юли 2014 12:19, Елка Василева
30
Неизползваните от BG европари да са за страните, където "мигрират бедните"
Снимка: архив, Reuters

Европейските фондове, които не са използвани от България и Румъния, трябва да бъдат пренасочвани към Германия и другите страни, сблъскващи се с "миграцията на бедните", посочи пред международни медии министърът на труда на германската провинция Северен Рейн – Вестфалия Гунтрам Шнайдер, цитиран от Медиафакс.

Средствата ще бъдат използвани за интеграция, каза министърът, като добави, че Западна Европа трябва да се възползва от имиграцията, тъй като половината от имигрантите са добре квалифицирани.

Без лекарите и медицинския персонал на Югоизточна Европа много клиники в Северен Рейн - Вестфалия нямаше да могат да работят, отбеляза Шнайдер.

Другата половина - бедните, ще продължат да идват, докато минималната заплата в Румъния остава 1 евро на час, допълни той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
paco преди 9 години
До номер 6 ми беше насочен коментарът 21, извинявайте, номер 5 си е прав човека
16
0
 
0
 
! Отговори
paco преди 9 години
До до 5Германия знае как да цени кадрите си, приятел, а ти в Източна Европа като не знаеш, ще си пишеш коментари по форумите!
15
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Анонимен 16:Евро фонда е български пари а?! :) Как смеят тия да ни взимат залъка дето си е наш по... "поискване?!"? И с какво право не дават на БГ мафията си го окраде като хората, ами ще подобряват живота на хора които се трудят за това? Не ги ли е срам да ни оставят на по-тъмното ни малцинство?-мнозинство?, на което позволихме да не зачита държавата, но срещу 2 кебапчета на човек да избра управляващите ни? Не ги разбирам такива и това си е. Сигурно не оценяват огромния принос на БГ в ЕС
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво повече *** у немско за интегриране
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извод от коментар 16Нашите си *** при всяко положение ще ги хрантутим ние - независимо дали са останали в България или са емигрирали в Германия. Разликата се състои в това, че германците не се церемонят и ще ги принудят да се интегрират. Само че германците не са луди да правят това, като късат от залъка на децата си.Те ще интегрират нашите ***,харчейки за тази цел наши пари.Само ние сме будали и допускаме чрез безумни закони да бъдем ограбвани с цел изхранване и размножаване на ***
12
4
 
8
 
! Отговори
Ивелин преди 9 години
Браво на германския политик! Вместо в джоба на шепа крадливи обитаващи България, нека парите отидат в желаещите справедлив и полезен начин на живот! Същите крадливи обитатели, печелещи финансиране за милиони по европрограми за иновативна стойка за чадър, луксозна опаковъчна хартия и капачки за бутилки - за сметка на проект за иновативна клиника в България
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще подкрепяте Русия ,а? ;)) Айде парите в Англия и Германия... Друг път да внимавате какво пишете по форуми и паланки!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахахахаха набутаха ви сирийците и магребианите, отрязаха ви парите и ги дадоха на богатите ;)Честит ви евросъюз ;)
9
0
 
13
 
! Отговори
преди 9 години
***,начукаха ли ви го германците отново? Нека Враца да прилича на кърската дъга,а парите да отидат в Германия за да си реши проблема с мигрантите,който и без това работят и плащат данъци там. :D:D:D:D::D
8
2
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Както е тръгнало, ако не се разправим с корупцията никакви фондове няма да получаваме. Според мен е добре да се пренасочат спрените средства за интеграцията на българите в чужбина защото ще отидат по предназначение, а именно да помогнат на българи в нужда. В БГ ще се усвоят от пайнера, бирата и прочие нарицателни, а народа пак ще мрънка колко е лошо в ЕС. Ако се запази завареното положение за сегашните емигранти не голяма загуба ако мрънкялницте се отделят от ЕС. Тъкмо няма да са ЕС "роби".
7
6
 
24
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Брех, и в Германия имало политици-***..
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да усвоим средствата и да подобрим нещата у нас, им ги връщаме и отиваме при тях.
5
4
 
22
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Ами последния да загаси лампата и да затвори вратата май се получава по твоята логика. Такива изказвания като на този кютук и мерките които предприемат британските власти са диаметрално противоположни на принципите на ЕС. И ако се продължава така евроскиптиците ще станат мнозинство. А Германия държи трудовия си пазар отворен защото така и е изгодно и печели от това. Както пише и в статията къде ти дават готови и обучени кадри на готово освен в източна Европа!?!
4
7
 
13
 
! Отговори
1 преди 9 години
Понеже апарата ни за усвояване, използване и мониторинг на Евро-фондовете е меко казано несъвършен, корупцията ( по всички етажи ) е на катастрофално ниво, и работещите българи в чужбина са повече от работещите българи в България, то нека една узряла за финансиране страна (Германия ) да получи тези пари и да ги разходва по прозрачен и целенасочен начин, за българи, румънци и всички емигранти търсещи по- добър живот. Защото е факт, че Германия е отворила трудовият си пазар за българи.
3
2
 
14
 
! Отговори
ss преди 9 години
кога ще ги стигнем и ние румънците? мин. заплата на час 1 евро ? 10 часа са 20лв на ден надник 22 дена 440 лв мм добре звучи дано и скоро в бг
2
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе отдавна е време да се каже ,,майната му на евросъюза " и да се започне национално ориентирана политика.Защото до сега като гледам не са ни наказали само защото кихаме.Никой не смее да обяви колко е точно сумата за членство и колко получаваме в отговор.Виж гърците като казаха,че излизат им платиха и опростиха дълговете.
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А можехме да въртим ЕС на малкия си пръст......