Десетки хиляди на протест в Будапеща срещу данък интернет

Призоваха премиера Орбан да оттегли плана
Обновена: 29 окт 2014 09:02 | 29 окт 2014 08:55, Елка Василева
23
Десетки хиляди на протест в Будапеща срещу данък интернет
Снимка: Reuters

Десетки хиляди участваха в протестно шествие в Будапеща срещу намерението на унгарското правителство да въведе данък върху използването на интернет от 2015 г., предаде Асошиейтед прес.

Говорителите на протестния митинг снощи призоваха премиера Виктор Орбан да оттегли плана, който ще задължи доставчиците на интернет да плащат месечно по 700 форинта (2,27 евро) за индивидуален абонат и по 5000 форинта за бизнес абонат.

Първоначално се предвиждаше данъкът да бъде 150 форинта за гигабайт интернет трафик, но управляващата партия Фидес обяви, че ще определи таван за данъка.

Говорител на еврокомисаря по цифровите технологии Нели Крус нарече плана на унгарското правителство "много лоша идея", която ще попречи на икономическия растеж, напомня АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Будапещаинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Колева преди 9 години
До АнонименИ най-интересното , е че го правят по един и същ начин навсякъде. Дано разумът на унгарците надделее.
7
1
 
6
 
! Отговори
ORBAN преди 9 години
Аз не мога да разбера ,защо тука не отидете да протестирате пред централите на нашите оператори ?? И тука се плаща над 500 мб трафик ...пък не виждам недоволни .
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
къде сa коментaрите :)
5
4
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Виктор Орбан да докаже ,че е пич и да махне данъка ! Да тресне директно чуждите "инвеститори" с данък присъствие примерно 33% от оборота!
4
17
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Националните интереси на Унгария са Виктор Орбан да заминава за Москва с еднопосочен билет.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Председателят на Унгарският Парламент, Ласло Кевер заяви че ,,членството на Унгарияв в ЕС и НАТО не е проблем за Унгария,,и може да напусне същият . Сравни Европейският съюз със СССР-само че по-лошо.Нещо тази новост от вчера , липсва в независимата преса.
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен Първи преди 9 години
Хайде, следващият Майдан е насреща! Намери се повод.Всичкото НПО е вдигнато на крак ! След два дни ще излезне , че Орбан е диктатор, има сметки някъде, хетеросексуален е , дискриминира третия пол, националист, антиевропеец, обича Путин и Русия и тн и тн...:)Ще влезе Унгария в правия път, няма накъде.Ппри СССР - с танкове, при ЕС - с Майдан и европейски ценности.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който посяга върху интернет не е видял и няма да види добро. Тази глупост ще му изяде главата.Преди няколко дни унгарец се пошегува, че ако влезе в сила тази простотия ще му е по-евтино да си поръча *** отколкото да изтегли 2-часово HD порно.