Градският транспорт в София е най-евтин в ЕС

Проучване в Белгия: Най-скъпо е в Копенхаген
30 окт 2014 10:13, Елка Василева
60
Градският транспорт в София е най-евтин в ЕС
Снимка: архив, Булфото

Градският транспорт в София е най-евтин, сравнено с цените в останалите столици в ЕС, сочи проучване на белгийски медии.

Най-скъпа е тази услуга в Копенхаген - 17 евро за карта с валидност 24 часа. На второ място по висока цена се нарежда Стокхолм с цена от 12 евро.

За сравнение такава карта в българската столица струва две евро, показват данните. В Букурещ цената на картата е 3,60 евро, а в Атина - четири евро.

Брюксел е в средата на класацията с цена на дневната карта от седем евро. В Париж дневната карта струва 10,85 евро, а в Лондон е между 11 и 21 евро според часовете на пътуване.

Проучването е осъществено заради постоянното въвеждане на нови и по-високи цени на градския транспорт в белгийската столица. Всяка година цената на превозите с градския транспорт в Брюксел нараства средно с по едно евро за карта за многократнократно пътуване.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 46Тия глупости съм ги слушал и друг път. Обяснявай тези неща на хора, които не са били в останалата част на Европа. И не казвайте в Европа е така, а у нас - иначе. Защото когато ние сме имали европейска държава, други още са били на племена и родове.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се краде по-малко градския транспорт може да стане още по-евтин.
43
4
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
До далекопроводВ периферните колонии на швабския СССР винаги е по-скъпо!
42
0
 
15
 
! Отговори
далекопровод преди 9 години
А в Германия дизелът е по евтин от колкото в България, миналия месец 1,25 евро на шел! Немска бира 45-50-57 цента, минерална вода 2л 25 цента, прясно мляко 4л за 1,5 евро , домати и краставици купих от спретнат и чист пазар за 56 и 62 цента кг, страхотен немски хляб за 60 цента, пивка крушова ракия за 3 евро, пастет пилешки, свински 65 евро и т.н.! В САЩ за 5 долара си купуваш един ГАЛОН бензин! На фона местните заплати айде не сме преди 10 да ми разправяте колко е добре в БГ.
41
2
 
5
 
! Отговори
до 48-ми преди 9 години
София не се нуждае от хора завършили селскостопанска авиация като теб. За хората с аграрно мислене има села, в които билета до София е 2.50лв. - впрочем точно като за тебе.
40
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOGATO V SOFIA BILETA V EDNA POSOKA STRUVA 2,50 LV. SOFIA SHTE BADE GRAD V KOITO GIVEIATNORMALNI HORA.PO VAPROSA ZA *** I BEDNITE SOFIISKA OBSHTINA IMA VAZMOGNOST DA IM IZDADE EDNOGODISHNI KARTI -BEZPLATNI,V OBSHTINATA IMA PARI ZA TOVA.
39
0
 
8
 
! Отговори
ватман преди 9 години
И най-скапан .....
38
10
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
ащото ако пуснат съпоставка с това колко работите и колко получавате,ще излезе,че много ви плащат,ако вземате както на запад според произведеното ще трябва да дължите на работодателите си,че ви държат на работа
37
2
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
*** дупчат ли билети?
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От време на време пуснат някоя статия за по-евтините неща у нас. Но защо никой не пусне такава статия с трудовите възнаграждения и не направи съпоставка какво може да се купи с тези пари. За едното може, а за другото - не. Защо ли?
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина ли се дупчат още билети в Бг ?
34
6
 
2
 
! Отговори
do 41 преди 9 години
абе африка си е африка България все пак е в Европа все пак се сравняват нещата в европа не в света.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ABE NA FONA NA AFRIKANSKITE ZAPLATI NISHTO NE E EVTINO V BG LICIMERI
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и заведенията ни са най-евтини, но на мен ми е скъпо и не съм ходил в ресторант от години. В кафе сядам на годината 2-3 пъти и то когато съм с някой и няма къде да се видим другаде. А храната в Германия например е по-евтина. Справка в сайтовете на немска верига, която я има в БГ, в Германия са дадени цени на гауда, краве масло и колбаси, идентични с продаваните тук, които са по-евтини. Т.е. харната им е по-евтина отвсякъде.
31
2
 
7
 
! Отговори
не лъжете :) преди 9 години
Естонската столица Талин стана първата в Европейския съюз с безплатен градски транспорт, съобщи "Франс прес". Привилегията е само за постоянните жители на града, които имат регистрация в общината.Според правилата, които влязоха в сила тази година, почти 420 000 души, които живеят в Талин, ще могат да ползват безплатно автобусната и трамвайната мрежа, след като си купят специална зелена транспортна карта за 2 евро.
30
1
 
11
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
И Мерцедесите са ни най-евтини,какво го грее това българина като не може да си го позволи?
29
2
 
12
 
! Отговори
77777 преди 9 години
Истината е, че даже не трябва се сравняват цените заедно с цялата заплата у нас и в Германия например, а само тази част, която не отива за най-неоходимото, без което не може, което прави цената на градския транспорт в България в пъти по-висока от останалите държави в ЕС.Примерно, в България заплата след данъци и осигуровки от 600 лева и дневна карта 4 лева, но за най-необходимото без градския транспорт ти трябват 650 лева, т.е. в България си на минус 50 лева, и цена от 4 лева за дневна карта е
28
2
 
6
 
! Отговори
balkanec преди 9 години
ami za edno evro nadnik na cas kolko da e?
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага да го увеличат!!!Срам ще се возим най-евтино от цяла Европа!
26
2
 
11
 
! Отговори
M преди 9 години
А че е най-допотопен??? Това защо не се казва???