Берлин 2014: Споменът за стената вече е само шоу

Германия отпразнува четвърт век от рухването на преградата с грандиозен спектакъл
Обновена: 9 ное 2014 23:12 | 9 ное 2014 21:01,
20

"Кураж за Свобода" се изписа на огромен екран пред Бранденбругската врата. Снимка: Ройтерс

Берлинската стена е спомен от вече 25 години. Днес Германия отпразнува четвърт век от рухването на преградата, превърнала се в символ на тоталитаризма, с грандиозно шоу. В празненствата се включиха хиляди германци, известни изпълнители и ключови фигури на политиката.

В кулминацията на празника на огромен екран пред Бранденбургската врата се появи текст на немски "Кураж за свобода". Шоуто беше част от светлинната инсталация, наречена "Граници от светлина". Тя включваше 8 000 балона, разположени в продължение на 15 км на мястото на някогашната Берлинска стена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Берлинска стена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Георги Димитров преди 9 години
На последния таен конгрес на Коминтерна - Комунистическия интернационал - това за младежта- се обсъждал най-важния въпрос - ще има ли пари при комунизма? Консервативната еврокомунистическа партия на Холандия отсича - Няма как - пари ще има! Но силно лявата китайска КП възразява яростно - няма да има пари защото ще ги унищожим.Златната среда бива изразена от БКП чийто главен секретар Т.Живков уморено поклаща глава - Ех деца деца - ясно е - за едни ще има а за други - не.
13
0
 
0
 
! Отговори
Времето е наше преди 9 години
До 25 ГОДИНИ СТИГАТ ! Кажи го на твоите червените капиталисти. Именно Енгелс и Маркс пропагандират това че слабите и малките народи трябва да изчезнат. Ах да и частната собственост трябвало да изчезне - така се преминавало от социализъм в комунизъм. Естествено границата между лична и частна собственост се определя само и единствено от отговорните другари. Отговорният другар Пол Пот беше занулил личната собственост.
12
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Youtube - Goitzsche Front - Der Osten rockt!!!Поздрав на германците от мен !
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германците показаха на света, че в мир са по-силни отколкото във война. Браво !
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия падането на старата Берлинска стена ли празнуват или създаването на новата желязна завеса с Русия? Много цинични са западняците! Без Русия, сега германците да са още разделени.
9
3
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Цяла вечер стоя, пия бира, и чакам на сцената да излязат "Scorpions" и да забият "Wind of Change"! Ама нъцки! Няма Клаус Майне, няма Линдеман, няма Киске, няма Кай Хансен, има само някакви *** ***! Пфу! Продадохте се на янките! Ужас! Падение! Срам! Стената остава, и тази стена не ви я изградиха руснаците, вие си я изградихте, не от бетон, а от титан и волфрам, в тъпите ви тикви!
8
8
 
0
 
! Отговори
Весекин Узунов преди 9 години
защ не се знае гроба на Лефски та да ходя да уринирам там. Каурите стават смешни с ифиализирането на птестъпмока.Дано са ги опънали зъбтииетата.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анна преди 9 години
До Анонимен 7 Да можех да ти сложа 2798654329 плюса!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западна Германия давала по 100 милиарда годишно , Това е като магистралите на Боко , по тях се движат окупантите САЩ и Турция и банда *** софиянци продали се на САЩ.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите са врагове на всяка държава, на всеки народ. Те са врагове на цялото човечество.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФРГ наливаше по 100 млрд. марки в Източна Германия години на ред и пак не можа да изравни стандартаСега на Запад взимат все още двойно по-големи заплати. Тук за жалост няма кой да налива пари. Пък и няма все още свобода.
3
7
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До стената още я има. Точно така е, много си прав. дори стената е по-голяма от онази, истинската. И не знам коя стена от двете е по-страшна, май тази в душите ни!!!!
2
6
 
15
 
! Отговори
стената още я има преди 9 години
Стената още я има. В душите на хората. Още ги разделят на бедни и богати, господари и роби, демократи и диктатори, ваши и наши, източняци и западняци, европейци и източноевропейци, бели и чернокожи, месни и чужденци, морални и неморални, хетеро и хомо, американци и остатъка на света и т.н.
1
18
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Горби, да си жив и здрав...