Белгия затваря посолства и консулства заради бюджетни ограничения

Ще бъде преразгледан и списъкът с дипломатическите имоти зад граница
19 дек 2014 11:49, Елка Василева
10
Белгия затваря посолства и консулства заради бюджетни ограничения
Дидие Рейндерс. Снимка: архив, Reuters

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обяви, че страната закрива някои посолства и консулства, основно в Европа, заради наложените ограничения във федералния бюджет.

Ще бъдат закрити посолствата в Талин (Естония), Рига (Латвия), Вилнюс (Литва), Братислава (Словакия), Любляна (Словения) и Никозия (Кипър), както и генералните консулства в Кьолн (Германия), Лил и Страсбург (Франция), и Женева (Швейцария).

На закриване подлежат също посолствата в Триполи (Либия) и Бразавил (Конго), както и генералните консулства в Казабланка (Мароко) и Йоханесбург (Южна Африка).

Предвижда се също затварянето на консулството в Торонто (Канада) и представителствата в Кито (Еквадор) и Ла Пас (Боливия). Престава съществуването на белгийското посолство в Кабул (Афганистан).

Ще бъде преразгледан и списъкът с дипломатическите имоти зад граница, собственост на Белгия, се посочва в изявлението на Рейндерс. Уточнява се, че след закриването на посочените дипломатически мисии белгийските граждани ще бъдат обслужвани от представителства в други градове на засегнатите държави или от мисии в съседни страни.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: белгияпосолства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
UNASS преди 9 години
А у нас как е? Която и да е управляваща партия. Имаме стотици посолства и консулства! И за какво са тези в ЕС изобщо? Нали няма визи. Все едно да има посолство на Калифорния в Ню Йорк. Или посолство на Бавария в Берлин. Абсурд. А тия посланици взимат огромни заплати.
5
2
 
9
 
! Отговори
Нафарфорий преди 9 години
Мдааа, 2014 е годината на сакциите. 2015 ще е годината на ефекта от тях, само дето ефекта няма да е там където го чакате.
4
1
 
12
 
! Отговори
**** преди 9 години
Какво стана бе кауни,нали наложихте санкции на Русия,а то какво стана,май на вас се отразиха тези санкции,но те тепърва ще започнат да дават отражение и на вас.
3
1
 
9
 
! Отговори
кк преди 9 години
Божееее!!!! Ами вярните партийци къде ще ги назначавате, бе?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Po4na se
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви икономии в центъра на Европа бе......нали чакаме Русия да фалира.........