ЕС трябва да държи отворени каналите за диалог с Русия, смята Барозу

Според ексшефа на ЕК няма голям риск проблемите на Русия да доведат до глобална криза
Обновена: 22 дек 2014 14:58 | 21 дек 2014 15:11,
28
ЕС трябва да държи отворени каналите за диалог с Русия, смята Барозу
Жозе Мануел Барозу Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз трябва да продължи сътрудничеството с Русия въпреки разногласията по повод украинската криза, заявява в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг" бившият председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Трябва да държим отворени каналите за диалог, да настояваме за политическо решение", отбелязва той.

В същото време според него е ясно, че в обозримо бъдеще няма да се постигне решение на въпроса за присъединяването на Крим към Русия.

Барозу изразява увереност, че ЕС има план за действие, който ще му позволи да се подготви за възможните последици от кризата в Русия.

По думите му няма голям риск икономическите проблеми на Русия да доведат до глобална криза.

Жозе Барозу изтъква, че Русия трябва да разбере, че нейните действия (свързани с Украйна) са неприемливи и са свързани с определени разходи. "Въпросът е принципен", подчертава бившият ръководител на ЕК, имайки предвид европейските санкции срещу Москва.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато враговете на Русия празднуват фалита й, на Нью-Йоркската борса се случват странни неща- индикатор Russia ETF, който постоянно е падал изведнъж рязко започнал да расте с много големи крачки. А стана следното-някой преднамерено смъквал цената на акции за а стигнат дъното и тогава ги изкупил по най-ниската цена, това основно акции на енергетически компании в Русия, които притежаваха чужденци. Това означаваше, че половината от приходи на тези компании отиваха в САЩ, а сега пред очи на целия свят с перфектен трик около 30% от тези акции се завърнаха в Русия/ новата им стойност около 2
20
12
 
0
 
! Отговори
st преди 9 години
Кой го б..и за рашъта те рашънитее бягат от там хихихихихи
19
2
 
38
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Писна ми да пишете комунистите това ,комунистите онова те са виновни за всичко .Айде да ви видим вас чакаме вече 25 години всички казват направете това и ще живеем по добре и кво стана станахме роби няма значение на уса или ес ЗАЩО НЯМА РЕЗУЛТАТ ОТ ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ако сте толкова добри уважаеми *** направете поне 0,01 %от това което направиха комунистите!!!
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глобалната криза отдавна е замислена, премислена, разиграна в хиляди варианти на компютри от едни демократи, "защитници на човешките права". Точно този чиновник-*** пък е просто пионка без значение.
17
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯДАНО ДИВАЦИТЕ ОТ ТАЙГАТА ПРАВИЛНО ДА СА РАЗБРАЛИ ПОСЛАНИЕТО МУ !*** от тайга са го разбрали, ама нашите *** не са!
16
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименако удържи още малко просто Русиями тя държи бе - както умрял свещ държи :)
15
1
 
18
 
! Отговори
555 преди 9 години
До ТОЧНО ТАКА ТРЯБВАТъпо ,тъпо ама много тъпо!! Едно време така са запачвали статиите в " Работническо дело"!Само дето комунистите поумняха и се научиха на бизнес, а "големите демократи" не мръднаха и крачка и нищо ново не научиха ,затова сега се чудят защо така им влиза изотзад!!
14
1
 
29
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ужасно се надценяват тия!Като им натъпчат задниците с евтино ГМО-ще се осъзнаят,ама късно!На Европа и предстои да стане ислямски пазар на САЩ и нищо повече.Култура,традиции,всичко ще иде по дяволите!Ама щом им харесва....Въпросът е защо и нас насилват!А за Русия Барозу да не бере грижа и много по тежки моменти е имала!Крим е стратегическо място и си струва много повече от 100рубли за долар.Ама това хора дето мислят само как да се продадат(т.е. ***) не могат да го разберат!
13
2
 
18
 
! Отговори
ГЪЗИРОЗО преди 9 години
закопа БЪЛГАРИЯ и ЕВРОПАТА също. Да си харчи парите от УСА Департамента
12
39
 
5
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА преди 9 години
РУСИЯ , ТРЯБВА ДА СПАЗВА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ И ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ КОНТАКТИ!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ---РИСКУВА ДА СЕ САМОИЗОЛИРА И ДА ПРЕДИЗВИКА ВЪЗМУЩЕНИЕТО НА СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ!САМОИЗОЛАЦИЯТА ВОДИ ДО ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ВЗРИВ ВЪТРЕ В НЕЯ!РУСИЯ Е ОГРОМНА СТРАНА---ПУТИН НЯМА ДА МОЖЕ ДА НАЛОЖИ НАВСЯКЪДЕ ВОЛЯТА СИ!ПОЧТИ Е НЕВЪЗМОЖНО, БЕЗ ТЕЖКИ РЕПРЕСИИ ПО СТАЛИНСКИ МОДЕЛ!!
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с Бисеров, този честен човек?
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯи капс лока е най в ляво третото копче отдолу нагоре
9
4
 
31
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Късно е либе за китка!
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯняма да но има претенции за газта в акваторията, абе какво се обяснявам на анадолски подлогиможе да да осмучеш мустака на "бащицата"
7
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вие не можете да си представите каква услуга направихте на Путин, ако удържи още малко просто Русия ще бъде в позиция да извива ръце, сами си го направихте
6
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧОВЕКЪТ ГО КАЗА : - НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕТЕ САМО С ПОРОДАЖБА НА СУРОВИНИ, И ПУТН СЕ СЪГЛАСИ И КАЗА, ЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕ МЕРКИ, НО ТОГАВА ЖАЛНА ВИ МАЙКА ЛИЦЕМЕРИ.
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯа къде са санкциите за *** заради Кипър, ох забравих те са в НАТО
4
3
 
33
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Странно и тоя ли като нашия ББ късно загрява или се прави ,че не е разбрал по отношение на Крим въпрос няма и решението е взето от хората и връщане назад няма да има .Като бивш ръководител на ЕС сигурно прекрасно знае ,че сътрудничество се постига като се преговаря ,а не чрез санкции.
3
4
 
36
 
! Отговори
Плевен преди 9 години
Поздрав за Барозу с песента на Спенс - Долна кифла ! Сякаш е писана именно за него и ЕС !
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как пък искате да санкционирате, ама ако може и диалог да имае.аси и нещастниците