Няма да има разрив с Европа, ако САЩ доставят оръжия на Украйна!

Могерини: Единни сме, когато става дума за подкрепа за Киев
Обновена: 9 фев 2015 07:45 | 8 фев 2015 20:28,
571
Няма да има разрив с Европа, ако САЩ доставят оръжия на Украйна!
Снимка: БТА

Шефката на европейската дипломация Федерика Могерини заяви в интервю за Ройтерс, че не очаква разрив между САЩ и Европа, ако Вашингтон реши да достави оръжия на Украйна.

Още по темата
"Ние сме единни, когато става дума за подкрепа за Украйна. Единни сме за икономическия натиск и за необходимостта от политически диалог", каза Могерини. На въпроса има ли опасност от трансатлантически разрив, ако Съединените щати решат да изпълнят искането на Украйна да й доставят оръжия за борбата с бунтовниците, тя отвърна: "Не".

Федерика Могерини ще председателства утрешната среща на външните министри на страните от ЕС в Брюксел, на която се очаква да бъдат добавени нови имена, включително на руския заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов, в списъка на руски и украински личности организации, подлежащи на санкции, посочва Ройтерс.

Шефката на европейската дипломация добави, че евентуални следващи мерки ще бъдат разисквани от лидерите на ЕС, които ще имат среща в четвъртък, а след това и през март.

"Ако постигнем прекратяване на огъня, което да се спазва, и да започне изпълнение на споразуменията от Минск, очевидно ще бъдат взети някакви решения. Ако не, решенията могат да бъдат от различно естество", каза Могерини в интервюто за Ройтерс, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още по темата: оръжиеУкрайнаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
27
 
! Отговори
ARHANGEL до БГ преди 9 години
До БГ - Е, как да стане, като огромната част от европейските политически елити са на хранилката на Ротшилд, Сорос и други знайни и незнайни "чиновници" на сатана. Отдавна ЕС не е независим. Дори и праска меркел да се пени на шимпанзето барак, това пак са изключения потвърждаващи правилото. След дългото управление на бандата на барозу, ЕС напълно се превърна в маша на САЩ. Виж и нашите папагали - мегито, радан, роската......
213
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна не е член на ЕС. Защо ЕС се ангажира с вътрешния проблем на тази държава? Защо не се заеме с кюрдите например? В Донецк града превзет от т.н. сепаратисти падат снаряди и бомби и за това обвиняват тях. Киев води война срещу собствения си народ и това ще бъде наказано рано или късно. Защо мълчат за сваления самолет, след като се доказа че е свален от украинците? САЩ е терорист 1 на държавно ниво и трябва да се разбере от всички.
212
2
 
48
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Абе тези американци няма ли да спрат да се стремят да подклаждат военни конфликти и да искат да си продават оръжието срещу пари или зависимост. Защо никой от ръководителите в ЕС не бойкотира това въоръжаване? Нали искат войната да спре. Как ще стане като САЩ им дават оръжие и подтикват ЕС за едностранни санкции, въпреки че се доказа за някой неща че Киев е виновен. Напр. сваления самолет. Изгонете ги от Европа че иначе ще ни прецакат само и само Русия да не бъде мощта която е сега.
211
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ винаги и навсякъде носят само нещастие по света. Не се е чуло някъде да са направили нещо и хората да са пропищели от радост. Единственият израз станал световноизвестен е :ГОУ ХОУМ! Засега сме може би единствените, които им се мазним. Но това е естествено: от край време сме си сбъркани.
210
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вестниците са тшкИзобщо не отразяват истинатаНапример тук само се пише за да има посещаемост.Ето вижте, че излиза новина - Киев работи за мир.А след 20 часа излиза - Киев въобще не върви към мир.Общо взето само колкото да се дискутира. Това е целта на редакторите
209
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези безумци упорито вървят към разпалването на нова световна война !
208
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе, въобще не се взема страна в конфликта, никак, сега оръжия ще доставят.А обясняват за някакви си там зелени човечета.САЩ искаха да доставят и оръжия за бунтовниците в Сирия.Нали виждате на кого щяха да дават оръжия, само защото Асад не им даде петрола(новото находище в Сирия, за което толкова прецизно се мълчи)******* им как ви манипулират ...
207
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Руснаците ако доставят оръжия в Донбас. Но официално - ракети Смерч, Хеликоптери Ми-28 и т.н.
206
1
 
20
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Много се съмнявам че няма да има разрив -тя очакала ,че няма да има разрив ,но не е уверена ,докато от "Днес" са уверени ,че ще има разрив и пускат заглавие ,че НЯМА да има разрив . Мисля ,че там в Брюксел повеето са здравомислещи хора и акО от тех зависеше ,то няма да допуснат САЩ да запали война в Европа .Преставяте ли си ,американците дават оръжие и те унищожават 5 танка от Русия -еми то на следващият ден цялата руска армия ще пие кафе в Киев ,както в Париж преди 2 века .)
205
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте оръжие на украинският народ за да се защити от агресорите и терористите, бандитите получават неограничено количество всякакво въоръжение от кремълския режим
204
2
 
39
 
! Отговори
Не се учудвам преди 9 години
Даването на оръжие на един режим, подложил собственото си население на масово избиване е престъпление. Затова че Могерини одобрява даването на оръжие на Киевската хунта, не се учудвам. Та тя идва от страната, в която през 20-те години на 20-ти век се роди фашизма на Мусолини. Сигурно и тя е закърмена с фашисткото му учение.
203
2
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Странджата Може би risknesh здраве и започне да се изгради? Отидете на Източния фронт! Не са налице само при Debaltseve! И все пак милицията затворници са обработени и освободени! Them същества на място трябва да се застреля!
202
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако САЩ достави оръжие на Украйна наистина няма да има разрив с Европа. Просто ще има война в Европа, а може би и в света.
201
40
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Да закръглим коментарите на 500 и да започнем изграждане бесилката за джуджето ***...
200
4
 
20
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Тази вечер украински войски атакуваха две балистични ракети в центъра на Донецк. Fag. Определени жертви. Моят mnenie- трябва да даде на милицията Донбас ракети. И нека да ги удари в Киев, Днепропетровск и Лвов. Добър обрат заслужава и друг.
199
11
 
3
 
! Отговори
айде-е преди 9 години
До Гъзобаров - Идвайте братушки !елата да побарате дрОгарА. Тук никой не го бара.
198
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
494 по добре латинец отколкото путинец
197
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARIA E NA PARVO MIASTO V SVETA PO GLUPAVI HORA
196
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
487 без украйна скявянче няма еврзия няма и руский мир няма великорусия няма правослвна савянска цивилизация няма руска империя няма путин разбира се
195
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
486 ne po maките часове пишат разни кукувуци като теб славянче или разни охраители на смяна , които е чудят ка да не заспят