Гърция обеща: Пенсионна и данъчна реформа

Това е записано в искането за трета спасителна програма
8 юли 2015 16:33, Елка Василева
83
Гърция обеща: Пенсионна и данъчна реформа
Снимка: архив, Reuters

Гърция обещава да осъществи пенсионна и данъчна реформа още следващата седмица като първа стъпка, за да си осигури ново финансиране. Това е записано в официалното искане от Гърция за трета спасителна програма в рамките на Европейския стабилизационен механизъм, отправено днес към Еврогрупата, предаде агенция Ройтерс.

Още по темата

Гърция обещава също да плати финансовите си задължения и да представи до четвъртък подробен план за реформи, който да бъде оценен от кредиторите й.

"Вярваме, че държавите членки оценяват спешността на нашето искане за заем, като се има предвид уязвимостта на банковата ни система и недостига на разполагаема ликвидност", се казва в официалното искане на гръцкото финансово министерство.

Гърция е изпратила искането си тази сутрин, а до четвъртък вечерта трябва да го подкрепи с подробен план как правителството планира да реформира икономиката на страната и какви мерки ще предприеме в замяна на заеми, уточнява агенция Асошиейтед прес и допълва, че засега Гърция е представила мерките само в общи линии. Европейските лидери ще проведат среща в неделя, за да решат дали планът е достатъчно добър.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали сега само се обещава?
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе нали на референдума гласувахте с "НЕ" на тези условия :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
54
1
 
0
 
! Отговори
aha преди 8 години
Dobre - a, kade - v belgio i luxemburgo li?
53
3
 
7
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Местните плиткоумни ''демократчета'' на вдяват, че гърците обещават само за да вземат парите на ч.футите и след това естествено няма да изпълнят нищо! Както гласи една гръцка поговорка: ''Когато Господ създал гръка - евреинът заплакал''!
52
2
 
8
 
! Отговори
God преди 8 години
До АнонименПо-скоро означава повишаване на пенсионната възраст от 57 г. (!!!) на 65 и премахване на 13 и 14 пенсия. Предполагам, че ще вдигнат и ДДС в/у туризма, за да запазят облекчението за островите. Трябва и доста да поорежат безумно голямата им администрация (всеки втори работещ е държавен чиновник!). Пази се от дорийците (гърците) дори, когато носят дарове!
51
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от Брюксел са изключително нагли. Винаги, когато искат да съдерат кожата на някого го уверяват, че го спасяват. Надявам се и тяхното време да дойде някой ден.
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция обеща : Пенсионна и Данъчна реформа . Това значи ( намалени Пенсии и увеличени Данъци )!Това е условието за 3-ти пакет заем !
49
4
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Те, само да обещаят и в понеделник- парички. За гърците аз съм спокоен. Обама няма да ги остави така. Геополитически- не става!За парите също няма страшно. Ей къде е печатницата! Американците са жив пример, Увеличение на количеството на банкнотите над 10 пъти. В Родината- също. Та Гърците не можели. Могат! И то как! Пускаш машината и.....ако свърши хартията и на тоалетна става. Важното е да убедиш навалицата, че са истински. По глупаво стадо от народа, има ли?
48
8
 
10
 
! Отговори
:) преди 8 години
Смешниците са готови на всичко..........малко им трябваше (3 дни) да разберат , че са никой и нищо без ЕС .
47
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 60 % от заема на гърците е под формата на лихви. Гърците плащат върху заемите 6% а в германия е само 1 %. Двойният аршин се прилага и за всички останали държави.
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН И ЦИПУРАТА СА БЛИЗКИ!!!НИЩО ЧУДНО ДА МУ Е ПРЕДЛОЖИЛ 1 МИЛИАРД САМО И САМО ДА СКАПЕ ГЪРЦИЯ И ДА ГИ ИЗКАРА ОТ ЕВРОЗОНАТА А ПОСЛЕ ОТ ЕС И НАТО ТА ДА СЛУГУВАТ НА РУСИЯ!
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЪРЦИТЕ НЕРАЗБИРАТ С ДОБРО ИЗОБЩО!!!ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИМ СЕ ЗАТВОРИХА БАНКИТЕ ТЕ ПАК КАЗАХА НЕ ЗНАЕЙКИ, ЧЕ ОТ ТОВА БАНКИТЕ МОЖЕ ДА НЕ ОТВОРЯТ ИЗОБЩО!!НАГЛИ СА ДО САМОЗАБРАВА И ДАНО ЕС ГИ РАЗКАРА ОТ ЕВРОЗОНАТА И НЕ ИМ ДАВА ПОВЕЧЕ ЗАЕМИ!!!!
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРЪВ ПЛЮЯ, ПАРИ НЕ ВРЪЩАМ! гръцка поговорка!КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ С НАРОДА НА ГЪРЦИЯ МАЛКО ЩЕ ИМ Е!!!90% ОТ ГЪРЦИТЕ ТОВА Е С НЕГЛАСУВАЛИТЕ МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСНИ ЗАЯВИХА БАСТА НА ДАЛИТЕ ИМ ЗАЕМИ И ТЕ ЩЕ СИ ЖИВЕЕЛИ КАКТО ДОСЕГА, ЧЕ И ПО-ДОБРЕ АКО ИМАЛО КОЙ ДА ИМ ДАДЕ ОЩЕ НОВИ ЗАЕМИ!!!ДА СЕ ИЗТРЕПЯТ ДАНО!!!!ЗА ИНДИЯ МИ Е ГО СВИДНО ОТКОЛКОТО НА НАГЛИТЕ ИЗМАМНИ РОМЛЯНСКИ ГРЪЦИ!
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега като се реформират гърците към мутроландия ще тръгнат 250 000 българи. жална им майка на тези дето ги прогониха от родината им да слугуват на гърците. На телефонните измамници ще им секне бизнеса защото няма кой да праща евро на пенсионерите за да им плащат за изнудване.
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей,стига сте се кефили,това не е игра,положението в Гърция е сериозно,днес дават по тв,че поради затваряне на банките е невъзможно и фирмите,които са поели изхранването на бежанците да продължава да ги изхранва.Чудо е,от вчера на о-в Самос са спряли храната им,а днес на остров Лесбос 2500 бежанци се сбиха пред микробуса,който докара храната,която едва ли е стигнала.Тук видеото-https://youtube/watch?t=40&v=TfpHTQowe8U
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦИПРОС ЩЕ ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА КАТО НАЙ-СТОЙНОСТНИЯ ГРЪК ИЗОБЛИЧИЛ КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА НАРОДА ИМ!БРАВО ЦИПРОС БРАВО НАПРАВО ИМ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА НА ВСИТЕ ГРЪЦИ ЗАВИНАГИ ОПОЗОРЕНИ И ОМЕРЗЕНИ!
40
6
 
7
 
! Отговори
ци прас преди 8 години
Спасението на Гърция е поражение за Путин !
39
2
 
15
 
! Отговори
маркс преди 8 години
къде му отиде комунизма на ципрас?
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Garchulakis Drahmatakis Otkazakis!Eh tiq Trolove na Ataka! Shte se izqdat s parcalite, za tova che Garcite ne gepiha na Putin leviq T.... Kakto te gepiha na Turcite U. I na Putin vsichko ostanalo!
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИЯ ОТ ЕВРОПА СА ЛУДИ АКО ПОВЕРВАТ НА ЛЪЖЛИВИТЕ ГЪРЦИ!!!!ГЪРЦИТЕ КАЗАХА НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!това значи, че ЦИПРАС ЛЪЖЕ ЕС НАЙ-НАГЛО!!!!!!!!!!!ОБЕЩАНИЯТА НА ИЗМАМНИКА ЦИПРОС ГРЪКА СА ТОЛКОВА МЕРОДАВНИ КОЛКОТО НА РАДАН КЪНЕВ, ЧЕ НЯМАЛО ДА ПОДКРЕПИ БУДА БОРИСОВ!