САЩ да приемат повече бежанци, призова Меркел

"Не e реалистично Европа да се справи сама", каза канцлерът
22 сеп 2015 11:35,
106
САЩ да приемат повече бежанци, призова Меркел
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел призова САЩ да приемат повече кандидати за убежище в момент, когато Европа се мъчи да се справи с най-големия приток на имигранти от Втората световна война насам, предаде ДПА.

Още по темата
"Не изглежда особено реалистично Европа да се справи сама без помощта на САЩ", каза Меркел пред парламентаристи от нейната партия Християндемократически съюз и базирания в Бавария Християнсоциален съюз.

САЩ могат да поемат повече бежанци от Сирия, както и да подобрят условията за живот на сирийците в бежанските лагери в Ливан, Йордания и Турция, отбеляза канцлерката.

Меркел подчерта, че не очаква бързо уреждане на бежанската криза на специалната среща на лидерите от ЕС в сряда. "Решение няма да се намери незабавно. Ще ни е нужно търпение и издръжливост", добави тя.

Германия е страната в Европа, приела най-много кандидати за убежище, като се очаква до края на годината те да достигнат рекордните милион души.

САЩ обявиха, че ще приемат най-малко 10 000 сирийски бежанци през финансовата година, започваща през октомври. Тези хора ще са част от общо 85 000 бежанци, очаквани в САЩ от цял свят тази година.

Вчера Белият дом съобщи, че отпуска допълнително 419 милиона долара за хуманитарна помощ за сирийските бежанци, с което американската помощ достига 4,5 милиарда долара.

Говорителят на Белия дом подчерта, че САЩ трябва да поеме своя дял, но в крайна сметка проблемът ще бъде решен, като се разгроми групировката "Ислямска държава" и политическата ситуация се промени така, че сирийските бежанци да могат да направят онова, което всъщност искат - да се върнат у дома.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на 15 09 23015 хиляди германци скандираха в Дрезден Меркел в Сибир Путин в Берлин.Това обаче не беше отразено от медиите на Шиши.Днес по една медия даваха как американски граждани разглеждали строежа на Ню Йоркското метро.Това било страхотно преживяване,а и българските зрители трябва да станат съпричастни.
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците не са толкова *** да поканят араби у тях.Имат си достатъчно емигранти от Латинска Америка.Кой караше глупачката Меркел да се прави на гостоприемна?!Сега трябва с немски пари да ги храни и да им строи джамии...
9
0
 
33
 
! Отговори
Горби преди 8 години
Таз жена се опитва да стане Горбачов No 2. Захваща се с неща, дето не владее. Поне няма да сме пак виновни ние - българите, че се разпада ЕС
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА!
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"CАЩ объявиха че се приимат най-малко 10 000 сирийски бежанци"... Защо само 10 000? И кой ще поеме останалата част от стотици хиляди бежанци? Отново Европа, не е ли така?
6
1
 
25
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ха-ха Меркел рече нещо ,а Обонго си играе някъде голф . Да му мислят еврогейците как ще се измъкнат от тази каша забъркана им от краварите естествено и с тяхно съгласие.
5
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Покани смръдливите диваци на гости, пък сега да ходели при съседите, е нема угодия на бабето... Преди няколко седмици говореше по всички телевизии, че това били неземни учени, лекари, инжинери дето щели да се влеят в икономиката на Германия, а какво показа сега статистиката - на 100 посерковеца, само 20 се падат да са сирийци и от тях всеки 5-ти може да чете и пише... е да са ви честити новите "данъкоплатци", само да не се окаже че цяла Европа ще й плащаме на изкукалато пионерско бабе грешката.
4
14
 
10
 
! Отговори
Додо преди 8 години
Tая уродлива вещица съсипа Европа, сега иска да съсипе и САЩ! Дано Барак Хюсеин не я послуша...но едва ли!
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩисаните могат само да бомбардират !Последствията не ги засягат те са далече
2
2
 
45
 
! Отговори
х-м преди 8 години
Аз призовавам германците да спасят Европа от тази малоумница!
1
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След време в учебниците по история ще пише за Меркел - жената която затри цял континент.Никога не е късно да станеш за резил па макар и в третата възраст.