Хиляди германци излязоха на протест срещу мигрантите

Меркел да си ходи, бежанците да се депортират!
52
Хиляди германци излязоха на протест срещу мигрантите
Снимка: Reuters

Хиляди германци се включиха снощи в протеста в Дрезден, организиран от ПЕГИДА (Патриотични европейци против ислямизацията на Запада) почти една година след като движението организира първата си акция в източногерманския град, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата
Полицията не съобщи данни за броя на участниците в демонстрацията, която премина мирно.

Според репортер на АП демонстрантите са били около 6-7000, а според независима оценка на Дрезденския университет са участвали между 7500 и 9000 души, предаде Франс прес.

Ораторите, сред които съоснователят на ПЕГИДА Луц Бахман, осъдиха решението на правителството на канцлера Ангела Меркел да приеме стотици хиляди бежанци.

"Те ни водят директно в европейска гражданска война", каза Бахман на митигна пред прочутата Дрезденска опера.

Протестиращите скандираха "Меркел трябва да си върви!", "Предатели!" и призиви за депортиране на бежанците.
Един от тях носеше имитация на бесилка с две примки с надписи "Резервирано за Ангела Меркел" и "Резервирано за Зигмар Габриел" (вицеканцлера).

Татяна Фестерлинг, която по-рано тази година спечели почти 10 процента от гласовете като кандидат на ПЕГИДА на кметските избори в Дрезден, заяви, че Меркел трябва да подаде оставка, а провинция Саксония - да се отцепи от Германия.

Някои от демонстрантите развяваха унгарски и руски знамена и скандираха "Меркел в Сибир, Путин в Берлин!".

Те отказаха да говорят с журналистите, като ги наричаха "лъжлива преса" (Luegenpresse), израз от времето на нацистката пропаганда, предаде Асошийтед прес.

Бахман анонсира участието на германския писател от турски произход Акиф Пиринчи, известен с открити позиции против хомосессуализма и мигрантите, в митинга следващия понеделник, първата годишнина на ПЕГИДА - 20 октомври, предаде АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
55
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Дали германците ще се научат на кючек? Ще е яко ако има европейско по кючеци... Поне едно място ще има което да ни гарантира златни медали... :))
9
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано успеят да променят нещо! Направо е страшно на къде отива Европа с това приемане на всеки, на който му е скимнало да се довлече тука, защото търси лесното...
8
25
 
16
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Дали не е отмъщение на евреите заради зверствата на фюрер им.
7
1
 
25
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Алооо,да те питам нещо. Защо на Меркел и написа името,а на нашите предатели си написъл само първите букви? Страх ли те е или си от онези, които само пускат новинки и се крият?*** ли им викаха? Говори с имена и ясно ги кажи. Така правят смелите.
6
11
 
65
 
! Отговори
Milen преди 8 години
Кой точно симпатизира на Волен? Тая корумпирана надрусана *** с къдравия пудел чуколов? Въобще кой харесва, който и да било политик в бг? Слепи ли сте? Мутрата ли дето разсипаха целия малък и среден бизнес и рекетират всички? Или поколенията крадци от бсп? Или царя дето открадна и изчезна с *** мошеници? Или наглите турци?
5
1
 
85
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Германия се събужда от преспивните задокеански песни. Смяната на Меркел е въпрос на няколко месеца!
4
0
 
78
 
! Отговори
Пробуждане преди 8 години
Най-накрая, нормално мислещите (за съжаление само германци засега) предприеха по-твърди действия срещу сигурната гибел на Европа. Място за толерантност няма и пътят е само един: депортиране и максимален контрол по границите!
3
0
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В неделя в Берлин имаше 100 хилядна демонстрация според нашите медии, докато те са били 250 хиляди. Толкова за обективността на нашите "медии".
2
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шшшшт германци,да не събудите *** църуля, че ще разбере, че има избори.
1
1
 
100
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на германците.