Анджей Дуда: Полша все още е проевропейска!

"Демокрацията и свободата на медиите в Полша не са застрашени"
18 яну 2016 10:07, Елка Василева
37
Анджей Дуда: Полша все още е проевропейска!
Анджей Дуда. Снимка: архив, Reuters

През последните няколко седмици в Полша имаше серия антиправителствени протести. Като всяка добре функционираща демокрация вярваме, че всички участници имат правото да дадат свободно израз на недоволството си, пише полският президент Анджей Дуда в статия за британския в. "Файненшъл таймс".

Още по темата

Според полския президент в частните и обществените медии плурализмът сега е не само стандартна практика, той процъфтява. Можете яростно да нападате правителството, ако искате или да го защитите. Можете да подкрепите квотите за разселване на имигранти или да разкритикувате самата идея. Демокрацията и свободата на медиите в Полша не са застрашени, пише Дуда.

Ние ще си останем проевропейци. Полша иска да запази приятелството и ползотворните отношения с всички партньори в Европа. Това важи особено за Германия предвид географската ни близост и успешното политическо и икономическо сътрудничество в последно време, пише полският президент.

Аз съм дълбоко разтревожен заради неотдавнашните терористични атаки, отнели живота на толкова много невинни европейци. За европейските лидери трябва да бъде приоритет това да накарат европейците да се почувстват отново в безопасност. Трябва ни открит дебат как да се справим с неконтролираната масова имиграция. Но на първо място трябва да затегнем външните си граници и Полша изпълнява това си задължение, посочва Дуда.

Не на последно място, не можем да забравим за една друга задаваща се заплаха. През последните години ставаме свидетели на това как един от съседите ни води агресивна външна политика. Отношенията на ЕС със страни, които нарушават международното право, трябва да бъдат възприемани като тест за солидарност за всички държави членки. Няма да се отметна от вярването си, че бизнес интересите не трябва да доминират над европейските ценности, пише полският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: полшаАнджей Дуда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопЛичи си, че си пълен ***.
15
1
 
3
 
! Отговори
дарко преди 8 години
браво на анжеи дуда,наи накрая един честен човек да каже истината за украина ,,един наш съсед води агресивна политика'',става въпрос за украина страна агресор а не за русия защото русия не е съсед на полша а украина е ха ха ха
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 10Демокрацията е като комунизма- мираж за заблуда на шараните, морков пред носа на магарето да върви напред. Но трябва да признаем, че строейки "славното комунистическо бъдеще" Бъглария постигна сравнително големи успехи и за 25 години през 70те беше със среден за Европа стандарт. А за 25 години демокрация и евроатлантизъм затъна много, ама много дълбоко в блатото на мизерията. За успешна демокрация се иска поне 300 години колониално минало и капитали, иначе ставаш страна от третия свят
13
2
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
,,Тоя мираж разби вашият комунизъм." Първо комунизмът не е мой. Второ демокрацията се появява в древна Гърция, както виждаш доста по-рано. И там са хранели големи надежди в нея. Но какво е демокрация: Власт на народа в/у народа в името на народа. Сиреч една част от народа властва над друга част от народа, за да живее по-добре. И трето не бъркай демокрацията с разбойническия и разгащен капитализъм, който овърша целия свят, започвайки от Южна Америка, Африка, Източна Европа и т.н.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе не знам чий е бил комунизма, ама знам, че тогава имахме икономика, индустрия, селско стопанство, енергетика,социална сигурност, здравеопазване, образование, армия, правосъдие, държава.Сега нямаме нищо от гореизброените, но пък за това си имаме капитализъм, за който всички мечтаеха, гледайки лъскави реклами.Всеки мързелив некадърник се виждаше с къща с басейн в Ел Ей и 5-6 мацки от Плейбой около него, за това е ходеше да скача по плащадите.А какво стана, колко са капиталистите, които притежават и управляват държавата?Ми то на пръстите на едната ръка мога да г иизброя Боко, Шиши, Пр
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименУкрайна никога няма да бъде член на ЕС и НАТО.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мартин Шулц: ЕС е в опасност от разпадане, нужна е борба за оставането му
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грексит вече няма другарю, ГЪРЦИТЕ избраха ЕС.Гърците избрах Грекзит. Но бяха брутално унижени от олигархията и Брюксел.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС се разпада само в коментарите на *** по евтини червени сайтове.ЕС може да се разпадне. Никой не може да каже дали ЕС ще продължи да съществува след 10 години. Мартин Шулц, председател на Европейския парламент.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Grexit, Brexit, Polexit... туй хубавуту европейскуту съюз изтича в канала....
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТоя мираж разби вашият комунизъм.А сега като гледам как България е цъфнала и вързала при евроатлантизма и американското партньорство вече 26 години...
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошуе, на српски дуда си е дуда, ама на полски може да не е същото...
4
4
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
До за 3 :"ЕС просперира.." Този просперитет ще се дължи на бежанците
3
2
 
4
 
! Отговори
Do4 преди 8 години
До Анонимен: Как можеш да имаш агресивно отношение към мираж?
2
0
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Ха-ха-ха-ха, какво име има този само :))) Нали знаете на какво се вика дуда?
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Все още". ЕС се разпада. Вече се говори за Polexit.