Словения спира мигрантите от полунощ

Това на практика значи затваряне на балканския път
23
Словения спира мигрантите от полунощ
Снимка: БТА

От полунощ Словения ограничава влизането на мигранти на територията на страната, предаде Ройтерс, като цитира словенското министерство на вътрешните работи.

Словенските власти ще позволяват само на онези, които планират да поискат убежище в Словения, да влязат на словенска територия, както и на онези, които идват по хуманитарни причини. Всеки хуманитарен случай ще бъде разгледан по отделно.

Решението на словенските власти става факт по-малко от 24 часа след срещата на върха в Брюксел за мигрантската криза. По-рано днес словенският премиер Миро Церар предупреди, че договореното между ЕС и Турция означава практически закриване на Балканския маршрут.

Като реакция на това решение Сърбия заяви, че ще хармонизира политиките си с тези на страните членки на ЕС. Сърбия тълкува словенското решение като затваряне на балканския път за мигранти, допълва Ройтерс.

Сръбското вътрешно министерство поясни, че Словения ще иска от полунощ валидни визи за ЕС на границите си, допълва Асошиейтед прес. Ведомство съобщи, че Сърбия е била информирана от Словения за новите ограничения и добави, че ще действа съобразно с тях и ще затвори границите си с Македония и България за бежанци и за други мигранти, които нямат валидни визи.

Сърбия не може да се превърне в колективен център за бежанци, посочва вътрешното ведомство.
Мярката означава, че хиляди мигранти, блокирани сега в Гърция на границата с Македония, няма да могат да напреднат на север към Сърбия, Хърватия, Словения и Австрия.

По-рано днес словенският премиер Миро Церар каза, че европейската среща на върха за миграцията е изпратила много ясно послание на всички трафиканти и на всички мигранти с нередовни документи, че този път вече не съществува, че балканският път е затворен, припомня агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: СловенияЕСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недейте че ще дойдат при нас и то не сирийците ами афганистанците, защото колкото и да сме зле е по-добре от техните руини и ще се заселят по обезлюдените ни села. После не можем да ги изгоним
13
2
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Няма да е за Турция, бъди сигурен. Турция е на почит в Еврпа. Неслучайно.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нашите мерки какви ще бъдат?Не е трудно да се усети човек,че ще тръгнат да минават през нас,Румъния и от там през Полша право при любимата им Меркел.И ако румънците проявят повече твърдост от нас ,ще затворят границата си и гадинките остават при нас за отглеждане.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сами ще избягат от милата ни скапана държава... Те бягат от лошото в собствените си държави и домове , не виждам какво може да ги задържи тук в Б-я при все че дори и българите бягат от родните си домове... На сила няма как да ги задържат , рано или късно ще се махнат. Друг е въпросът КОЙ от милите ни управници ще изгуби много пари от тая работа.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още много пари ще смъкнат трафикантите, краварите имат сметка от много слаба, но уж обединена Европа. Че ако членовете на ЕС се разбягат, какво ще правим с договорчетата на корпорациите за тяхното върховенство над всичко и всички и реалното ликвидиране на държавите? Алгафари днес проповядва, че НЯМАШ право да реагираш на нарушаването на границата, това било "държавна" работа, сякаш държавата се състои от марсианци, не е на народа!!!! Ало, Алгафари, АЗ СЪМ СУВЕРЕНА!!!!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нужда от приказки! Сега важното е да затворим и ние всички граници за незаконните имигранти. Тези, които са у нас и не искат да живеят тук и да се съобразяват с нашите правила, да изпратим по най-бързия начин на фрау Меркел. Тя ги покани, тя да се грижи за тях.
8
1
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Долу глобализацията и корпорациите! Не може да има съюз между бедни и богати. Никой не е длъжен на чаршафите освен САЩ
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропуска се една подробност , макар и важна - бежанците не искат да останат в България - те не искат да бъдат посрещани с хляб и сол... Защо ли ?! Те искат да преминат през територията на Б-я и да стигнат до Германия , където лудата Меркел и милиони руси , загорели за мъже германки ги очакват с мазна баница !
6
32
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Тез са луди ! Путин е агресор и трябва санкции ! Да живее Меркел да живее Бойко ! Алах Акбар !
5
1
 
53
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не разбирам къде е проблема? Просто трябва да се направи както в Унгария.Всеки емигрант без редовни документи, който е хванат на територията на Унгария се изпраща веднага в затвора или в съответен лагер.Само така може да мине мерака на всякъкви социалтуристи да се мотат из Европа.
4
3
 
80
 
! Отговори
. преди 8 години
Докато Турция взема пари ще ги държи на своя територия и след това "Welcome to Bulgaria".Грозна работа. Поне хубаво, че ако ги изловят да къмпингиват край морето ще ги глобят до 10 000 лв.
3
14
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОЛУ ЕС!
2
8
 
113
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затваряне на всички европейски граници! Брюкселските некадърници на съд! Ердоган да прави какво ще с мигрантите! Стига с този цирк на Брюкселските мародери и страх на европейските жители! Долу ЕС! Да живее суверенитета на всяка европейска страна! Крали, колкото крали! Стига пазарлъци!
1
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Сърбия също затваря границата за бежанци, познайте къде ще останат...