Премиерът на Холандия: Рано е за Украйна в ЕС

Страната трябва да има добри отношения с Русия, смята Марк Рюте
Обновена: 31 мар 2016 08:18 | 31 мар 2016 07:51, Красимир Ангелов
27
Премиерът на Холандия: Рано е за Украйна в ЕС
Снимка: Reuters

Украйна не трябва да става член на Европейския съюз, заяви категорично премиерът на Холандия Марк Рюте, цитиран от ТАСС.

Според някои споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна и неговата ратификация ще станат крачка по пътя на влизането на Украйна в ЕС, но това изобщо не е така, каза той в интервю за информационния портал NU.nl. Според Рюте договорът се отнася за свободната търговия, върховенството на закона, борбата с корупцията и развитието на демокрацията.

"Ние смятаме, че Украйна трябва да има добри отношения и с Европа, и с Русия. Това обаче би било невъзможно, ако Украйна стане член на ЕС", подчерта холандският премиер.

Той добави, че в сегашната ситуация Киев няма да може да изгради добри отношения с Москва заради Крим и събитията в Източна Украйна. "Необходимо е време, но в дългосрочна перспектива това има важно значение", посочи Рюте.

На 6 април в Холандия ще се проведе референдум по въпроса за ратификацията на споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна. Резултатът от него ще бъде признат, ако в гласуването участват минимум 30 процента от холандците. Макар да носи консултативен характер, резултатът може да доведе до сериозни разногласия в политическите кръгове, ако гласуването бъде признато за състояло се и ако мнозинството бъде срещу споразумението, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са доста гнуснички ама нека един път и те да имат глас .... в карайна сметка как и викат на ниската земя? Земеделците на Англия/Гремания и ако не можеш да бачкаш ходи да копаш в Холандия...... *** гнусни!
18
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
от житницата на европа ще станат като българите да ровят по кофите и даскачат от етажите всеки от главата си пати
17
1
 
13
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Уникален *** си човече. Оня ден на срещата на Кери с Путин ,човека от САЩ каза само да се изпълнят договореностите на Минск-2 и санкциите между двете страни ще отпаднат.За Крим не беше спомената и половин думичка.Разбирай ,американците казаха ,стига сме си ги мерили и да търпим и двете страни икономически загуби.Вижте там оправете Донецк и Луганск и да си караме пак по старому. Колко *** трябва да си за да мислиш ,че Русия ще позволи на САЩ да си направят военна база в Крим.Колкото теб
16
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Режимът в Москва връща на Украйна окупираните територии и тогава може да се мисли за влизане на украинците в ЕС. Нищо ново не е казал.
15
14
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Важното е да са в НАТО и американските ракети да са наврени в Русия !!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано е ... МВФ още не са я поробили напълно
13
4
 
14
 
! Отговори
xax преди 8 години
Украйна в ЕС ми звучи като Турция в ЕС с разликата, че са християни. Тва просто няма как да стане.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По същество украинските хохоли са "круглоглави" европейци и за това ги тегли към Европа. Древните българи са същите и днес остатъци от тях има в Добруджа и Тракия. В същност украинците са много повече българи от нас, но не знаят това поради вековното изопачаване на историята. Руските "козломорди" са наследие на местното угорско население с тюрки и са азиатци, за това ги тегли към Азия и Китай. В България такива има в наследие от турските безчинства и изнасилвания. Затова тук ги тегли към Русия.
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11 - "Евтини стоки и усруги от Русия" !?!?! Абе ти луд ли си?
10
16
 
2
 
! Отговори
Руските тролове преди 8 години
Са полудели на тази статия. Защото им съвпада с получените опорни точки
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това интервю дали са го пуснали по украинските медии? А и Юнкер го каза в прав текст - поне след 20-25 години може да се мисли за Украйна в ЕС. До тогава нито пари ще видят от ЕС, нито евтини стоки и услуги от Русия. Ама *** народ са си украинците и това е. Да си бяха стояли към Русия, по-добре щеше да им е.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До shrekПлъхове или не ама си правят референдум... В БГ кога ще ни питат та камоли да се съобразят с мнението на народа?Едва ли европейския съюз ще се разширява в близко бъдеще като се вземат в предвид последиците от бежанските вълни... Европа се ислямизира прогресивно... нужни са сериозни реформи и промяна в политиката на съюза. Нека американците им предложат да станат част от САЩ... та да могат да си разположат войските и танковете под носа на Русия.
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ква Украйна в ЕС, вие чувате ли се?!? По-сигурно ще е ако Албания и Босна влезнат на този етап вместо Украйна. Та то няма държава Украйна в момента като хората. Просто територия с много желаещи да управляват. Наред с бивш боксьор.
6
9
 
5
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Филмът "Алиса в страната на чудесата" в Холандия официално е признат за документален филм!
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а каво му е мнението за членството на турция в ес
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обществото в Холандия разбра какви фашисти стоят на чело на държавата Украйна.Разбра кой свали самолета и умряха много холанци--затова и политиците им ги е страх да приемат Украйна....такова е накратко реалито в момента.....
3
33
 
12
 
! Отговори
shrek преди 8 години
Холандците са най-големите плъхове в Европа!
2
2
 
47
 
! Отговори
Украинска поговорка преди 8 години
От два стола на земята
1
5
 
44
 
! Отговори
НОМЕР преди 8 години
БРАВО.... ТОЧНО И ЯСНО. И НЕ САМО УКРАЙНА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В ЕВРОСЪЮЗА ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ.... ВСЯКА ДА СИ Е САМОСТОЯТЕЛНА. А НЕ ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА САЩ.