1200 или 2000 мигранти – поели сме ангажимент да ги приемем!

Борисов пред АФП: Бежанците обаче не искат да остават в България
5 май 2016 17:07, Елка Василева
312
1200 или 2000 мигранти – поели сме ангажимент да ги приемем!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

България призова днес останалите страни от Източна Европа, които се обявиха против плана на Европейската комисия за разпределяне на бежанците, към по-голяма солидарност, като същевременно потвърди ангажимента си да приеме толкова бежанци, колкото се предвижда за страната според квотната система за разпределяне, предаде Франс прес.

В интервю за АФП премиерът Бойко Борисов подчерта, че солидарността не може да бъде еднопосочна за държавите, които като България разчитат на европейската солидарност в областта на структурните фондове.

"България е щастлива, когато се дават пари за развитието на най-бедните страни в ЕС, но в замяна, когато най-богатите страни имат проблем, защото миграционният поток се насочва към тях, ние също трябва да проявим солидарност и взаимопомощ", изтъкна министър-председателят.

Бежанската криза извади на бял свят разногласия между страните от Западна Европа, искащи квотно разпределение на търсещите убежище сред всички страни членки, и няколко държави от Централна Европа като Унгария, Словакия и Полша, които отхвърлят този механизъм, приет през есента на 2015 г., припомня агенцията.

България се отличава от тези бивши страни от комунистическия блок, като изтъква, че има волята да изпълни своята част от договора. Според квотната система България трябва да приеме 1200 мигранти.

"Дали са 1200 или даже 2000, ние поехме ангажимента да ги приемем", уверява премиерът Бойко Борисов, който прогнозира обаче една значителна трудност: бежанците искат да отидат в Австрия или други страни, те не искат да останат в България, най-бедната европейска страна, посочва АФП.

Във връзка с опасенията на България, че ще се превърне в голям транзитен маршрут за мигрантите, след като беше затворен маршрутът през Западните Балкани, премиерът ни заяви, че на този етап няма индикации за нарастване на миграционния натиск.

Бойко Борисов подчертава, че България охранява много добре границите на Шенгенската зона, макар да не е приета в нея, и изразява съжаление, че страната все още е вън от Шенген.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боико много силно викаш чухате чухате господарите това послание дето го изрече е за тях сега ще те погалят по челото че достоино изпълни заповедта им а българският народ кучета го яли през оная ти работа еза хората че живеят в краина бедност именно от такива като тебе продажни политици
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка КАЛИНКАААААА на ГЕРБ ЕООД Комерс да си вземе по едно бежанско семейство и въпроса е решен.......за пенсиии,детски,майчинства,за прилични заплати пари вечно няма,а за *** и за обръчите от фирми имаааа...ОСТАВКА
11
3
 
43
 
! Отговори
бесен преди 7 години
ДрОгарЮ, Боко, като си поел ангажимент, приеми си ги в сараите в Банкя ! На твоя лична сметка. Достатъчно си се накрал, та да ги издържаш.Ама аз и жена ми се чупиме от работа по на две места за да издържаме децата си и не сме съгласни от нашите данъци да правиш курбан !!!
10
2
 
25
 
! Отговори
вено преди 7 години
Един шофьор возил камион с тикви. При едно тръскане една тиква паднала, шофьорът слязъл да я вземе, взел я, а тиквата му казала: Ти ме спаси благодарности до дупка!След време Тиквата станала министър-председател, а шофьорът вътрешен министър - живи, здрави, богати... до ден днешен.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъгариноооо събуди се........България от векове насам страда от етнически българи- национални предатели които за шепа жълтъци са готови и вярата да си сменят.....България бавно и славно зарадва благодарение на човека на снимката и неговата крадлива и корумпирана банда ГЕРБ ЕООД Комерс.......ОСТАВКА и народен съд на предателите до 9 коляно и конфискация на имуществото и парите от офшорните сметки...........Българиооооо събуди сеееееее
8
3
 
50
 
! Отговори
българина преди 7 години
Този *** е поел от мое име и от името на още 7 млн души ангажимент!! Кого пита бе ***??? Аз поемам от твое име че 20те млрд които ти изтегли ще ги връщаш сам!
7
1
 
42
 
! Отговори
УЖАС преди 7 години
НАЛИ ДАДОХМЕ 12 МИЛИОНА НА ТУРЦИЯ ДА СПИРАТ БЕЖАНЦИТЕ ,СЕГА ТРЯБВА И ДА ПРИЕМАМЕ БЕЖАНЦИ
6
6
 
32
 
! Отговори
факт преди 7 години
НЯМА ЛУД ЕМИГРАНТ ,КОЙТО ДА ИСКА ДА ОСТАНЕ ТУК ,ЗАЩОТО ЖИВОТА Е ПО ЗЛЕ И ОТ В СИРИЯ !!!
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 милиарда нов дълг за децата и внуците,най бедната и най нещастната страна в ЕС с ниски пенсии,заплати,детски,майчинства,скъпи и убийствени цени на винетки,горива,тел.услуги,цените на водата,ел.енергия,на топлото и т.н. ОСТАВКА на цялото корумпирано правителство на некадърните и корумпираните КАЛИНКИИИИИИИИ на ГЕРБ ЕООД Комерс
4
1
 
39
 
! Отговори
ЛИЛЯНА преди 7 години
ОСТАВКА ***
3
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние не сме поели такъв ангажимент! Води си ги у вас в Банкя и у цецу, той има много къщи.
2
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В този случай , дори медицината е безсилна
1
2
 
44
 
! Отговори
цецо преди 7 години
Задаващ ли си въпроса, защо мигрантите не искат да оснават у нас. Какво и е щастливото на българия, вожде.