Все повече европейци скептични към Евросъюза

В седем страни членки подкрепата за ЕС е намаляла значително
8 юни 2016 08:50,
39
Все повече европейци скептични към Евросъюза
Снимка: архив, Reuters

Според изследователския център от САЩ "Пю Рисърч Център" Европейският съюз има все по-малко подкрепа сред седем страни членки на обединението, пише "Индипендънт", цитиран от "Фокус".

Над 60% от френските гласоподаватели имат негативно отношение към ЕС, докато почти половината избиратели в Германия, Испания, Италия и Холандия са станали евроскептици. 71% от гърците са против ЕС, което е значително повече от 48-процентовата опозиция във Великобритания.

Проучването показва огромната задача, представена пред Брюксел за възстановяването на увереността в организацията след финансовата криза и начинът, по който той се справя с бежанския наплив от Сирия и Северна Африка.

През 2004 г. 69% от французите и 58% от германците подкрепят Европейския съюз. Същевременно тогава нито една европейска държава няма повече евроскептици от еврооптимисти.

68% от гърците, 65% от британците, 47% от шведите, 44% от холандците, 43% от германците, 39% от италианците искат част от правомощията, предоставени на централните европейски органи в Брюксел да бъдат върнати обратно на държавите членки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, това не е вярно! Попитани 100 "човека" или получовека, това няма никакво значение в едно идеалистично колониално блато, Бат Али, Меемет, Аамет, Асан, Реза, Бреза, Циркуляр и Джилезу са потвърдили, че това не е вярно. Интеграция и бездарна усмивка с тен - това е бъдещето. И фурми и банани! В несвяст, особено ако е останал кой да ги бере в слънчевите демокрации.
24
0
 
35
 
! Отговори
българина преди 7 години
Това новина ли е!?! Може би за сащ е изненада че кошарата им с турско арабски пазванти се разплита
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
UKRAINA PO BURSO SHTE VLESE V ES OT BG. TOGAVA I SA BG SHTE E PO DOBRE
22
0
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
За пореден път бюрокрацията в лицето на Брюкселската е на път да докаже, че няма нещо колкото и да е добре замислено да не бъде съсипано! ЕС се превърна в организация с основна цел издържане на бюрокрация. Е, накрая тя се взе много на сериозно, напълно се самозабрави и реши че е Богоизбрана!
21
5
 
33
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
*** пропаганда. Вече сме свикнали американски и руски ''изследователски'' центрове да лаят срещу Европа. Преди 72г. бяха по-искренни и директно воюваха с Европа.
20
1
 
38
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Политиката на ЕС е да налага мултиетнически и мултирасови и мултирелигиозни общества. Никой бял европеец не приема това. Логично е да стават по- скептични хората.
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E I I i, ,mnogo skeptizisa ei. SA MEN OZELYAH BLUGODARENIE NA. ES. EVROPA DA SE RASSHIRYAVA NA IZTOK. DO PULNO LIKVIDIRANE NA DUSHMANITE.
18
5
 
47
 
! Отговори
Гришо преди 7 години
ЕС е една ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО! Това е империя по всички показатели, която се опитва да разруши националните и етнически граници. Запазването на ЕС би означавало унищожение не само на България, но и на останалите страни! Защо от прекрасната идея за свободен пазар, сега в момента имаме КВАЗИДЪРЖАВА? Валута, флаг, парламен и прочие.... Защо ще ни управлява Юнкер, за който никой в България не е гласувал??? Пускането на араби е преднамерен процес, империята не иска европейско население, а просто нас...
17
4
 
48
 
! Отговори
българина преди 7 години
Решението е само икономически съюз по примера на бенелюкс. Но сащ иб ха *** ата на всичко за да не ги изместят. За това направиха войната в Украйна в центъра на Европа да разделят Германия от Русия, сега Германия е в ръцете на САЩ и ще бъде разпиляна. Само от началото на тази година от китайски фирми купиха 4 ключови завода.сега е наред КУКА производител на роботи. Успоредно с това ги заринаха с ***. Германия я чака тъмно бъдеще
16
14
 
34
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Проблемът на ЕС са бедните държави от южна и източна Европа. Корупция, мафия, промити мозъци от Москва и пр. Най-добре е Съюзът да се разпадне и да престанем да ви хрантутим. Заминавайте си в Евразия, БРИКС или където си искате, да градите социализъма.
15
2
 
40
 
! Отговори
G преди 7 години
Тук става въпрос са висша политика. Погледнато от ниското стъпало на което ние стоим и от което ние виждаме нещата мога да кажа, че ЕС не се справи с нито една голяма криза. Още не е решен гръцкият дълг, последиците от финансовата криза още витаят като призрак в съюза, а миграционната криза нагледно показа задкулисието, зависимостите и некомпетентността на ЕС чиновниците да се справят с кризи. А сега предстой и подписване на ТТИП. За мен, ЕС се провали. Нужен е рестарт.
14
4
 
43
 
! Отговори
българина преди 7 години
Това вече не е новина. Ссср имаше повече от 50% подкрепа когато се разпадне... Т.е разпада на американската колония е неизбежен
13
2
 
43
 
! Отговори
факт преди 7 години
Единственият начин Европа да бъде фактор в сегашния свят на глобализация е по-нататъшното обединяване на ЕС и превръщането му във федерална държава. Само така маже да се противопостави на агресора САЩ, на икономическия гигант Китай, да навре Турция в *** г.з и т.н.Америка панически се страхува от силна Европа, защото доларът вече няма да е световна валута, а САЩ ще са трета икономическа сила. Световният лидер ще е ЕС, а световната разервна валута - еврото.
12
6
 
36
 
! Отговори
само ЕС преди 7 години
На който не му харесва - свят широк.
11
2
 
45
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Ако някой ми беше казал преди 15-20 години,че ЕС ще се докара до това положение,щях да го помисля за луд!Крещящ пример,как една иначе чудесна като идея организация може да бъде докарана до ръба от лошо управление!А проблема е,че хем се концентрира все повече власт в евро институциите,хем тя се използва за налагане на безсмислени или откровено вредни неща!Това руши доверието у хората.На практика ЕС се превърна в тояга на САЩ,служеща да подкарва стадото в необходимата посока.....
10
7
 
36
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Много ясно че когато потърсят да връщаш парите от Еврофондовете , когато ти кажат че държавата ти е достатъчно развита и трябва да подпомагаш изостаналите и ,че лапачката не е безкрайна -ще се разсърдиш на лошия ЕС
9
4
 
45
 
! Отговори
112 преди 7 години
До това положение се стигна след като ЕС се подаде на рекета на САЩ да приема бившите соц.странни за да ги откъсне от Русия,който изобщо не отговаряха и не отговарят на критериите за членство приеха се и се приемат и куцо и сакато само и само да не попаднат под влиянието на Русия!същото е и с НАТО и затова всичко се разпада.
8
2
 
52
 
! Отговори
стига бе преди 7 години
До Анонимен 8Европа вече 71 години е окупирана от САЩ,изтребвала му е на Путин разпадаща се Европа.....
7
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SPASENIETO ZA BALGARITE E DA EMIGRIRAT V TATARSTAN
6
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейският съюз,нанесе и продължава да нанася непоправими щети на България!