Петиция иска независимост на Лондон

Подпискаха събра 160 000 гласа за броени часове
26 юни 2016 09:23, Красимир Ангелов
39
Петиция иска независимост на Лондон
Снимка: Reuters

Почти 160 000 души са подписали петиция до кмета на Лондон Садик Хан с искане "да провъзгласи независимост на британската столица от Великобритания и да подаде заявка за членство в ЕС".

Документът беше качен на сайта change.org на 24 юни, предаде ТАСС.

"Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа. Петицията призовава кмета да провъзгласи Лондон за независим град и да подаде заявка за присъединяване към ЕС, в това число към Шенгенската зона", се казва в текста на документа, в който се предлага на Хан да стане "президент" на "независим Лондон".

Авторите на подписката са си поставили за цел да съберат 200 000 подписа. След това обещават да изпратят документа в кметството на британската столица.

Същевременно качената в петък онлайн петиция на сайта на британския парламент, призоваваща британските депутати да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство, до момента вече е подписана от над 2,6 милиона души. По закон за разглеждане на петицията в парламента са необходими 100 000 подписа.

При това положение депутатите може да разгледат петицията на следващото заседание на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
11
 
! Отговори
4321 преди 7 години
Искането за независимост на Лондон допълнително ще настрои хората против мигрантрския анклав там. Избраха си за кмет г-н Кхан и той вече мисли за сепаратизъм. Дано има такъв референдум да им се отворят очите. Няма как да спечели подобна провокация на този етап. Едно е членство в ЕС, съвсем друго е разпадане на държавата.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти 160 000 души са подписали петиция до кмета на Лондон Садик Хан с искане "да провъзгласи независимост на британската столица от Великобритания и да подаде заявка за членство в ИД"
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 3 Нека си спомним как вчера напоително обясняваха че са сабрали,, над един милиона подписа ,,днес 160 000 х. за часове . Даа ! Напоително лъжат .
15
3
 
12
 
! Отговори
Ехо! преди 7 години
ИМА ПЕТИЦИЯ ОТ БРИТАНСКИ ГРАЖДАНИ ГЛАСУВАЛИ ЗА БРЕКЗИТ, 24 ЮНИ ДА БЪДЕ ПРИЗНАТ ЗА ОФИЦИАЛЕН ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ -НЕРАБОТЕН! (holiday ) А това за "отделянето " на Лондон е сапунен балон: )Последната дума винаги ще има кралицата и как мислите тя ще се съгласи?! Навремето Елизабет II се е върнала в Лондон по време на войната, отказвайки убеждище в САЩ, защото е счела за личен дълг да бъде с народа си дори и под бомбардировките . Сега тя каза ДА на Брекзит. Мислите ли че ще се отметне от думите си и ще сдаде Лондон на ЕС без бой?
14
3
 
14
 
! Отговори
Та викате преди 7 години
дъртите, тъпите и грозните англичани объркаха работата на младите, умните и красиви лондончани, ех що не ги изпозастреляте, а? Не можете, а? От кокаина и адреналина треперят педерастките ръчички на тези млади и умни, никога не помирисвали война. За разлика от тях тъпите, дъртите и грозните си спомнят какво е война и мизерия и явно виждат, че пак ги водят в калта.
13
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтата на британските лицемери: с единия крак вътре, с другия вън. Българите да могат да пътуват, учат и живеят там, но не и да работят. Свободния пазар да има свободно движение на стоки, услуги и капитал, но не и на хора. Да има общ бюджет, но UK да има специален статут. Правилата да са за всички, но не и за тях. UK да излезе, но Лондон да остане, че да не се преместят институциите на континента и Лондон да изгуби статут на финансова столица на ЕС...Това са британците, едни лицемери.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко пъти ще пускате една и съща претоплена статия? Или ви се плаща, за да настройвате мисленето колко е хубаво в ЕС и колко е лошо извън него?
11
2
 
17
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
160 000 подписа за броени часове означава измама. Затова ви биха шута хората!
10
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лондон вън от UK ! Шотладия също.Супер идея на съвременните хора !! Нека англииските овчари ,простолюдиедието в провинцията и някой пенсионери да се обединят около кралицата и да се захласват по отминалите времена на Британската империя.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Националното движение на Тексас (TNM) излязло с предложение да се проведе референдум за излизане от Съединените щати.Телевизията RT цитира лидера на общественото движение Даниъл Милър с уточнението, че за решението повлиял Брекзит, предаде КРОСС.Освен това Милър счита, че ако Тексас излезе от състава на щатите, той ще стане една от най-големите икономики в света и може да заеме 10-о място.Освен това Милър счита, че ако Тексас излезе от състава на щатите, той ще стане една от най-големите иконо
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Финландци започнаха да събират подписи за референдум за излизане от Европейския съюз. Според Финландска радио-телевизионна компания Юлейсрадио документът вече е подписан от около 10 хил. души.
7
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боклукчийница България-клоаката на Европа... Вие сте част от голямото европейско семейство.
6
2
 
4
 
! Отговори
аз искам да се измие преди 7 години
До Odysseusкойто ми каже къде има свободни тоалетни чинии
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе, Соросе! Направи им един Лондон Майдан като толкова искат.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намирисва на гражданска война там.
3
22
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Всичко това е заговор на Пyтин и на пияните мyжици от КГБ!
2
7
 
35
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Гражданите в Англия искат независимост от селяните.Англия се побългари!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние от наше село сме решили да правим петиция за независимост, ама да има будали да си влагат парите у нас. Направо овшорка:-)