Ренци призова за край на икономиите в ЕС

Да не се подкрепя щурецът срещу мравката, а растежът в ЕС
Обновена: 27 юни 2016 08:55 | 27 юни 2016 08:44, Елка Василева
12
Ренци призова за край на икономиите в ЕС
Матео Ренци. Снимка: архив, Reuters

Италианският премиер Матео Ренци призова да бъде сложен край на политиката на строги икономии след експлозията, предизвикана от Brexit-а в Европа.

Той отправи призива си в статия, публикувана в италианския в. "Соле 24 оре" и цитирана от Франс прес.

"Политиката на строги икономии затъмни хоризонта. Тя превърна бъдещето в заплаха. Тя засили страха", пише Ренци, който днес ще се срещне в Берлин с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд.

И ако е необходимо "сметките да са уредени", "да не се подкрепя щурецът срещу мравката", то също така е много важно да се подпомогне растежът в ЕС, посочва Ренци.

"Без растеж няма работа. Без инвестиции няма утре. Без (бюджетна) гъвкавост няма общност", заявява италианският премиер.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: икономииМатео Ренци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А добрутро ние у нас откога сме против тези икономии въпреки че сме най-стриктните постоянно ни налагат спирачки защото така било според изискванията да не варим ракия да си закрием винзаводите да са ни свободни кокошките да не колим прасета и да си забраним шкембе чорбата въпреки че във Франция гушат патици за гъшидроб
8
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
и аз за икономии призовавам разпускане на ес и нато и ще видите колко богато ще си живеембез да се налага да издьржаме евробюрократи минаваме на двустранни договори уговаряме10 годишни визи и всички ще бьдат доволни единствените които ще са недоволни са краварскияорьжеен бизнес
7
0
 
4
 
! Отговори
истината преди 7 години
Това е истината,в ЕС стандарта на живот става все по зле.И вместо да се инвестират пари за да има работа,се инвестират пари за оръжия и военни учения,война с Русия,война в Сирия,бежанци които трябва да се изхранват.Прават на работника са унищожени.Трябва да работиш все повече за по малко пари.Само един малък процент от населението е добре,другите не са.Ценностите са хубаво нещо,но на празен стомах на никой не му пука за тях.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първото най важно нещо да направите е. Да изравнят заплатите в всички държави от ЕС после ми мислете за глупости.Щасливи кокошки криви краставици защита на малцинствата и еко норми куб простотии.
5
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Цялата бюрократична машина в Брюксел от некадърни евролапачи трепери сега за топлите си местенца. Ако ЕС се разпадне те остават на улицата, защото друго нищо не умеят. Защото научили там по 2 езика и отишли на интервю в ЕК и по цял ден там се занимават с интриги и клюки, и взимат куп пари на гърба на обикновения данъкоплатец от ЕС. Затова ревът е толкова мощен.
4
0
 
13
 
! Отговори
българина преди 7 години
Алчни банкери и *** не разбраха много *** принцип. Като печаташ пари 5 години за да спасиш само едрия бизнес, колко пари напечатахте, за да запазите малкия такъв, или жилището на някой или заплатата на някой? 5г няма ръст на доходите в цяла Европа, схемата е спасяват богатите, А на бедните се казва като имаш нужда от пари ще вземеш кредит от прясно напечатаните пари, защото правото за печатане е приватизирано отдавна. Нито едно Евро по тази схема не стига под формата на ръст на доходите
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, какви икономии правите бе? Че от миналата година ЕЦБ печата евро на поразия, раздава шарени хартийки на калпак и пак врещите! Нямате ръст защото НЯМА КЪДЕ И В КАКВО ДА ИНВЕСТИРАТЕ! ИЗЧЕРПАХТЕ СЕ! Я ВИЖ ПЪРВИТЕ ДВАЙСЕТ СТРАНИ С РЪСТ НА ИКОНОМИКИТЕ ПО 5 ДО 7%! ВСИЧКИТЕ СА АЗИАТСКИ! А СТАРА ЕУРОПКА ще си дундурка пришълците и ще си заравя главата в пясъка, а дано отмине бурята! НЯМА ДА ОТМИНЕ! Даже и соросчето ви го каза, това е краят ви! Нема да има втори СССР!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Василев, защо селяните станаха мравки? Обясни. Има ли това разжалване някаква връзка с британския референдум, или ти смениха медикаментите?
1
0
 
15
 
! Отговори
българинпредпортата преди 7 години
Василев кефиш ме ......Откакто спрях да работя се видях с пари,доходи се правят с възможности за доходи,работех и аз на смени по 12 часа,но след 10 години ми писна.Гледам в момента пчели,извършвам и строителни ремонти,работя пак по много,но доходите ми се увеличиха доста.Работиш ли за друг *** жална