Бокова сред 10-те най-влиятелни жени в света

Кандидатът на България за генерален директор на ООН е на 9-та позиция
10 авг 2016 09:07,
24
Бокова сред 10-те най-влиятелни жени в света
Снимка: Дейли мейл

Класация на Агенция "Франс прес" постави кандидата на България за генерален директор на ООН Ирина Бокова сред десетте най-влиятелни жени в света.

Тя се нарежда на 9 позиция, като изпреварва директора на Световната здравна организация Маргарет Чан, пише и "Дейли мейл".

Още по темата

Ирина Бокова е представена като първата жена, която през 2009 г. оглавява ЮНЕСКО и до момента поставя организацията в центъра на битката за равенство на жените.

Посочена е и като един от основните претенденти за шефското място в ООН. На първия кръг гласуване за поста тя зае трето място, но вторият тур я прати на пето сред кандидатите.

В класацията на най-влиятелните жени влизат още Ангела Меркел, Тереза Мей и Хилари Клинтън. Там са още носителката на наградата за мир от Мианмар - Аун Сан Су Чи, политикът и президент на Либерия Елън Джонсън Сърлийф, Мишел Бачелет от Чили, първата жена директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, както и първата жена избрана за председател на Федералния резерв на Съединените американски щати Джанет Йелън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бокова е ПОЗОРот кой род е не се знае понеже постоянно се меша с Левски, Раковски, Мао и др.
21
2
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 7 години
Яааа, като чета коментарите, разбирам , че Дневникарско-прокопиевския отряд *** се е прехвърлил част от бойците си тук. То там почти не останаха мислещи. А може би Генчо Михайловчето да се труди тук.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗАБЕЛЕЖКАбоко само праха може да диша на Георгиева - той да се гъне на путин и да номинира лайнярова за президент и ще ударят православянския кръст на България - государя ''освободител'' ни раздели напреко - е, сега ни цепят по вертикал - др.юнеско ареса анексията на крим и си заслужи да е съпрезидент на путин по тия руски окрайнини
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Кристалина Георгиева и ''ентел'гентнЪ''да се напише няма да се промени факта , че е потомка на Иван Попхристов Кършовски , а това не е без значение - а коментара на ''Ъъъ'' е по опорките на библотекарския със позорящото, тези които го резонират, име ''сталинка'' - по руски образец- награди сус стамболов русоблизец, наречи българина - татар, или жена от от една от най-видните български възрожденски фамилии - сталинка и доказвате само колко незавидна е путиновата креатура -срамна болест
18
1
 
3
 
! Отговори
До 13 - Не знаеш ли преди 7 години
как се осъществява кариерно развитие у нас!В УНСС, в катедра Международни отношения, за баш експерт по икономиката на ЕС се е писал един плешив, дебел чичо, който през 70-те години е завършил Международни икономически отношения в Москва. После е написал дисертация на тема Африка в плановете на империализма и в Бг му я издали като книга /първоначално, заглавието било Африка в ЛАПИТЕ на империализма/. Това чиче е син на мазник, станал навремето професор чрез преписване от съветски учени.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото Митьо - гестапото е професор толкова е и влиянието на Бокова. Голям мерак на другарите от ДС и КГБ е да е вярно , ама не е .
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирина Бокова е сред 10 - те на влиятелни жени , но е на 11 място . Другари от ДС и КГБ и този път не познахте .
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Р Е З И Л
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ограничените умствено и необразовани червени каскети ще им помогна. Др. Ирина Бокова стана шеф на ЮНЕСКО с помоща на ДС , КГБ и милиони рушвети за който трябва . Сега обаче нещата са ясни и тя отива в пенсия и забвение.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова е Чупакабра.Няма как да изберат дъщерята на уббийци на българи
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как така, нали режисьорчето беше написало донос че е учила в Москва и баща и е бил член на БКП - как така Франс Прес не са знаели за това, как се е издигнала до шеф на ЮНЕСКО?
11
8
 
5
 
! Отговори
Ъъъ преди 7 години
До бокова е ПОЗОРКолко е "интелЕгентна" Кри(пто)сталинка Георгиева може да се съди по интелЕгентността на тия, дето я харесват и пишат хвалебствия за нея. За тяхно голямо разочарование - и огромна облекчение на нормалните хора по света - тя никога няма да стъпи в ООН
10
1
 
15
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Извод=>Ако искаш да си влиятелна. Джуки, бюст и тяло не помагат. Нужно е да си дърта сърдита лелка с даскалска прическа и интелект.Мечтите на кифлите се разпаднаха :(
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП беше партия на престъпници и убийци , а сега БСП е партия на милионери и пенсионери . Бащата на Ирина Бокова е от убийците а др. Бокова от милионерите. Чудно ми е как има все още хора , които им вярват и ги подкрепят .
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да убиеш карикатурист?!?!?Не убиец или престъпник, а карикатурист?!?!
7
5
 
6
 
! Отговори
пълна катастрофа преди 7 години
Жена на власт, е все едно жена зад волана. Пълна катастрофа!
6
5
 
12
 
! Отговори
бокова е ПОЗОР преди 7 години
До АнонименКристалина Георгиева - изобщо не може да става и дума за сравнение между двете - Георгиева е интелегентен , ерудиран човек, който за разлика от ''нашето'' момиче работи и работи на експертно ниво - бокова и търсят място да я устроят , докато Георгиева я търсят заради експертизата и добрата атестация - гена си оказва влияние - Георгиева е от известната големия възрожденски Кършовски род , а това е род, чиято история може да се учи в училище - да възпитава в достойнство и българщина децата - та затова библиотекарския омаскарява Георгиева и й лепнаха това обидно име сталинка за
5
9
 
4
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖКА преди 7 години
Как е възможно да пропуснат Сталинка Георгиева - бисера на Борисов
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като е толкова влиятелна , защо агента на ДС и КГБ др. Ирина Бокова не я искат за Ген. секретар на ООН . Този път номерата на комунистите няма да минат . А колкото до Евгени Михайлов той написа истината за Бокова и нейната двулична природа .
3
1
 
7
 
! Отговори
При ония преди 7 години
Марш при Чоков