Германец рани с нож двама души във влак в Австрия

Нападателят, 60-годишен мъж, е задържан
Обновена: 16 авг 2016 13:23 | 16 авг 2016 13:07, Елка Василева
24
Германец рани с нож двама души във влак в Австрия
Снимка: архив, Reuters

Мъж рани с нож двама души във влак в Австрия. Нападателят е задържан, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, като се позоваха на полицията.

Атаката била извършена рано тази сутрин в провинция Форарлберг, в най-западната част на Австрия.

Двама тийнейджъри били откарани в болница със сериозни наранявания. 19-годишен младеж е бил ранен в стомаха и гърба, а 17-годишен - в гърлото, посочва Асошиейтед прес.

Още по темата

Нападателят е 60-годишен германец, който не е от имигрантски произход, съобщиха полицейски източници, цитирани от ТАСС.

Мъжът се нахвърлил на други пътници с нож, когато влакът се приближил към гара Зулц. Германецът, за когото се предполага, че има психическо разстройство, бил обезвреден от други пасажери.

Австрийската полиция изключи каквато и да било връзка между днешната атака и аналогичното нападение в швейцарски влак в събота, отбелязва АП. Тогава мъж се нахвърли на свои спътници с нож и запалителна течност, убивайки една жена и ранявайки шестима души. Нападателят също пострада и впоследствие почина в болница.

Австрийската провинция Форарлберг граничи с Швейцария.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всички терористи са мюсюлмани,но всички мюсюлмани са терористи.Прикриването на произходът на престъпниците е пагубно за Европа.Единият не бил от последната бежанска вълна и живеел отдавна в Германия,Белгия или Холандия,но получил амок и започнал да коля хората по улиците.Норвежец от Сомалия с цвят тъмносин металик коля хора в Англия.Ама и той не е от гостите на Меркел.Германски граждани са и турците синове и внуци на гастарбайтерите от 60те години.И накрая не може ли истински немец да откачи
17
1
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
И германците ти са се нагледали...и на теб и на Драган и на Дурмуш. За Ханс сте един дол дренки.
16
1
 
13
 
! Отговори
Бате Рашо преди 7 години
Излагат се тези смотани австрийци, че се "притесняват"да кажат на хората истината.То и немците до последно се опитваха да дезинформират обществеността, че стрелецът от Мюнхен не е бил от емигрантско потекло, но накрая се оказа пък тъкмо . . .обратното !?
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, германец, който не е от имигрантски произход!Толкова ли беше трудно да се напише етнически немец? Или няма как да се напише това, защото не е истина?Може би, с пояснението, че не е от имигрантски произход, искат да ни кажат, че този мъж не е получил германското си гражданство в рамките на последните 1-2 години, а са му го дали малко по-рано и би трябвало да се допусне, че вече се е интегрирал?
14
1
 
12
 
! Отговори
доналд дък преди 7 години
Тъй като няма как да започне световна ядрена война,ще се кара на ножки,мечове и буздогани.Като едно време.Добре е всеки да започне да тренира бойни изкуства и боравене с хладно оръжие.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците започват да си връщат държавата!
12
1
 
31
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
В Берлин разрушили четири етажен дом.Семейство сирийци, живеещи на първия етаж, загинали.Семейство либийци на втория етаж също загинали.Семейство сомалийци на третия етаж загинали и те.Семейство германци на четвъртия етаж не загинали.Правозащитниците ревнали:- "Защо мюсулманите и чернокожите загинаха, а белите не?"- Защото немците по това време били на работа.
11
1
 
31
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
По-скоро Ахмет и Мухамет са издразнили стария Ханс. Живея в Германия и съм се нагледал на наглите турско-арабски копленца.
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега почнаха тенденциозно да поднасят всякакави криминални новини с изричното подчертаване - НЕ Е ОТ ЕМИГРАНТСКИ ПРОИЗХОД. Искат да ни дресират, че виждате ли не са емигрантите правят такива неща.Да, ама не! Всички емигранти да се покръстват и да почват да ядът свинско, а жените и дъщерите им на плажа по банаски или дюс. Като види джамия да я заобикаля от другия тротоар. Иначе - ВЪН!
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петкан и Драган са подразнили стария Ханс.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-мирната религия в действие.
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и германец да е бил, а клетите тинейджъри да са били индо-европейци с правоверна религия, знаем как се отнасят нашите *** съграждани към беззащитните стари хора, този обаче се е оказал костелив орех.
6
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писнало му на Ханс 60 годишен да го псуват келешитеи извадил ножа на младежите неспазващи редаХасан и ХабипКое не Ви е ясно?
5
35
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Четейки коментарите, разбирам че никой не е прочел статията. Това е много характерна черта на бaй бyлгар - да дава експертно мнение по въпроси, от които няма и бегла представа. :)))
4
4
 
41
 
! Отговори
Имената преди 7 години
Не искаме да знаем на колко години е и с какво гражданство е!Искаме само имената на атентатора и жертвите!Имената! Имената!
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A ако беше цветен субект щеше да има неточности в информацията, не се знае какъв е произхода му... Инциденти стават всеки ден, но с какво ние сме длъжни за полуфабрикатните форми на живот от гз на географията с които продължават да заливат Европа. За нормалните хора правила и ограничения, но за Мурунги и Маугли може всичко.
2
4
 
45
 
! Отговори
факт преди 7 години
Намушканите сигурно са били шведи !! Писнало му е на човека от любовта на Меркел към тях !!
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германец друг път.