Меркел се отказа от фразата си "Ще се справим"

"Няма да я използвам, превърна се в девиз", добави тя
17 сеп 2016 22:45,
42
Меркел се отказа от фразата си "Ще се справим"
Снимка: Reuters

Ангела Меркел вече не иска да използва фразата си "Ще се справим", която произнесе преди година в разгара на кризата с мигрантите, когато става дума за бежанския наплив в Европа. Това заяви самата тя в интервю за седмичника "Виртшафтсвохе", цитирано от ТАСС и БТА.

"Тази фраза е част от политическата ми работа, защото съм уверена, че сме силна страна, която ще излезе още по-силна от сегашния период. Понякога обаче ми се струва, че в нея се влагат твърде много неща и затова бих предпочела повече да не я използвам, защото тя се превърна в своеобразен девиз, почти в празна фраза", каза Меркел.

Утре в Германия ще се произведат избори за местен парламент в Берлин, на които според социологическите прогнози Християндемократическият съюз на Меркел може да получи само около 20 процента и да остане на трето място. Това може да стане пореден удар за управляващата коалиция и на самия канцлер след неотдавнашното поражение на партията й в родната провинция на Меркел Мекленбург-Предна Померания. Там християндемократите останаха трети след социалдемократите и популистката партия "Алтернатива за Германия".

За пръв път Меркел произнесе фразата "Ще се справим" по повод ситуацията с бежанците на пресконференция през август 2015 година. Оттогава мнозина в Германия я разкритикуваха за тази позиция, включително нейни съпартийци и коалиционни партньори, отбелязва ТАСС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя е за бесилото.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що се мъчи, като се вижда, че е некадърна.
34
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 7 години
Всички фрази са ти празни!
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го дyxaте вий големите разбиратели на коли.Германия сте я виждали само на снимка, а аз съм ходил там още когато сте били на тези дето са ви правили в кесиите. Разходете се, огледайте и се научете как се произвеждат немските автомобили и не се излагайте с глyпостите си. Аз съм го написал, защото знам, виждал съм и съм ги правил. Вече не ги правя. И много здраве имате от арменския поп, че ги прави асан. Още ги правя Ханс и Петер.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немските коли са се запътили, там където е немската електроника, т.е. към небитието. То само с лъжи, нагласени тестове, купени медии, измами и манипулиран софтуер не става. Трябва и малко качество.В момента качеството им е по-зле от китайски миксер. Дори китайския миксер има по-голяма гаранция. В ЕС си показаха рогата германчетата. След 2 световни войни в които са главни участници и които са ги изгубили, вместо да са по-ниски от тревата, пак го раздават шефове на другите. Аман от теси смотльовци
31
2
 
4
 
! Отговори
до: 34 преди 7 години
Само немски и руски ли са автомобилите ве смехурко? Викаш няма други за ограниченото ти и мал0умно мислене, което различава само бялото и черното!А между другото на този на когото отговаряш е 100% прав. Немското вече не е баш немско. повечето неща ги дялкат в Китай, а това което се сглобява в Германия го правят познай кой? Получовеците вчера паднали от клона, а днес коли произвеждат. Ако си мислиш, че от този тюрлю гювеч излиза нещо читаво се лъжеш много. Може да мечтаем за старото немско...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха! Снимка на прехваленгермански политик след последнотодействие. Като не става за голямата политика,да ходи да произвежда автомобили.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БуМ.....аре у лево с птехвалените германски автомобили.....Прав си! Руските са най-добри и целият свят ги предпочита!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и да е водеща икономика в Европа, но с този тумор за изхранване, наречен "бежанци" няма как да е за дълго. Те не си взеха поука от турските гастарбайтери, вкараха си още по големи при.митиви... Така е, когато си загубил войната и за сто години си покорена държава...
27
0
 
18
 
! Отговори
Една добра идея преди 7 години
Баба Зомби да си хваща пътя,докато все още има някакво уважение към нея!После да не я изритат като мръсно коте...То вярно,германците си държат на лидерите до последно-като Хитлер(примерно),но и това свършва.Крайно време е да вземат пример от англичаните-когато някой политик с индивидуалните си действия пречи на партията си и държавата(дори и легендата М.Тачър),бива отстраняван своевременно.
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тотално сбъркана швабка, мозъка в китарата и е крайно увреден и подлежи на управление с дистанционно ,кой го държи не знам,но още тества копчетата
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази меркел има излъчване на изключително болен човек
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак обърна лопатата.Нали щеше да свиква така беше обявила.Явно е почнала да усеща народната любов.Или се е пуснала по бежанските центрове и никой не и е обърнал внимание хихи Може би ако свали 15 килограма,направи си женска прическа и и доста хирургични оперции за разкрасяване ще я вземе някой загорял арабин.За всеки влак има пътници.
23
6
 
33
 
! Отговори
БуМ преди 7 години
До АнонименКогато автомобилите ги произвеждаха Ханс, Гюнтер и Улрих, германците имаха и икономика, и автомобилна промишленост... Днес ги произвеждат вече Мехмед, Хасан и Али! Така че, аре у лево с прехвалените германски автомомобили...
22
2
 
31
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Еххх Меркелицо! Как шъ ти отива за съпруг някой мазен арабин ако знаеш самооо ;)))
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адио маре!
20
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия, драги ми Смехурко е имала, има и ще има силна икономика, това си го запиши някъде да не се объркваш занапред и да ти се смеят. Държава, която произвежда автомобили (няколко марки, не една), машини и каквото се сетиш НЯМА как да е слаба, въпреки окупацията си, въпреки всички черни сценарии, който й приписват. Не виждам НИКОЯ Европейска икономика с нейните показатели. И последно ако германската икономика е слаба каква оценка даваш на българската...Примерно.
19
1
 
25
 
! Отговори
Формация Студио Балк преди 7 години
Така ли я е посъветвал водещия и офицер?
18
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя хубаво се от тази фраза, но след дъжд качулка. Казва го само, за да замаже положението. Това положение обаче няма замазване. Ако беше честна, откровена и не лицемерничеше, щеше да се отрече от първите си приказки, че всички емигранти са добре дошли и че може да идват, защото Германия ще ги приеме. Все още не се е отрекла от тези думи и не е признала грешката си. Не го ли направи всичко останало е демагогия, манипулация и откровени лъжи, само и само на изборите да не се провали тотално.
17
1
 
21
 
! Отговори
zaw12929/Blog.bg преди 7 години
До Анонимен Вашето мнение е най правилно, но тя прави, какеото и наредят отвън!