Тереза Мей напомни: Още не е Brexit, част сме от ЕС

До излизането ни ще играем пълноценна роля, каза тя
20 окт 2016 22:45, Петя Славова
20
Тереза Мей напомни: Още не е Brexit, част сме от ЕС
Снимка: БТА

Великобритания ще запази пълноценна роля в ЕС до излизането си от съюза, а след това ще бъде надежден партньор. Това каза британският премиер Тереза Мей при пристигането си за заседанието на Европейския съвет в Брюксел, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Обединеното кралство напуска ЕС, но ние ще продължим да играем пълноценна роля до излизането си и ще бъдем силен и надежден партньор, след като вече бъдем извън съюза", каза тя пред репортери, цитирана от БТА.

Подчертавайки волята да работи с другите европейски страни въпреки шока от референдума за членството в ЕС, Мей каза, че лидерите от съюза трябва да демонстрират категорична и единна позиция "пред лицето на руската агресия". Тя добави, че Великобритания е поставила в дневния ред на срещата на върха в Брюксел дискусия за руските действия в Сирия.

"Трябва да продължим да работим заедно, това е изключително важно, за да поставим под натиск Русия да прекрати ужасяващите зверства, отвратителните си зверства в Сирия", каза тя.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза, че Мей може да разчита на приятелски прием при първото си участие в среща на върха на ЕС. "Някои медии описаха първото й участие като "влизане в бърлогата на лъвове". Но това не е вярно, по-скоро ние сме гнездо на гълъби. Вижте мен", пошегува се той.

"Може да сте сигурни, че тя ще е напълно в безопасност при нас и аз се надявам да осъзнае, че ЕС все още е най-добрата компания в света", допълни Туск, цитиран от ДПА.

Председателят на Европейския съвет каза, че европейските лидери няма да имат дискусии, нито да преговарят с Тереза Мей за излизането на Великобритания от ЕС на днешната среща. Той изключи такива преговори преди Мей да задейства официално процеса за Brexit.

Туск заяви също, че ЕС трябва да държи отворена възможността за санкции срещу Русия заради бомбардирането на цивилни в Сирия. "ЕС трябва да държи открити всички опции, включително за санкции, ако престъпленията продължават", подчерта той, предаде Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ЕСтереза мейBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
WC преди 7 години
TAA SE DOPITVA DO STARATA ENIGMA....MAI NEMA DA GI BADE....DANO SA SI POSTROILI PO GOLIAM TITNIK
10
0
 
4
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Госпожа Мей,като всяка жена,си мисли че е възможно,хем оня работа вътре хем душата в РАЯ,а на това отгоре се прави и на честна. Е то бива бива политически каламбури,ама светът след Брекзита вече не е същият,така както когато жената збременее и не може да отрече че е бременна,така и тази мазна англичанка не може да отрича че Брекзита съществува.И номера с руската агресия за да лапате пак от ЕС безнаказано този път няма да мине,та ако ще и чрез хватки като СЕТА ,ТТИП или отпадане на визи.
9
2
 
3
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
БРЕКЗИТ няма да има,както и Тръмп няма шанс да стане президент,а натиска срещу Русия няма да спре до като руснаците не разберат че не могат да се месят в делата на ЕС и да тероризират по малките държави като България.Като знак на добра воля рускините ще бъдат оставяни да посещават Европа за да бъдат задоволени тъй като пияните братушки не стават за тези работи.Който е бил с рускиня той знае че умират за здрав еврочлен.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЯБВА ДА ПРИБЕРАТ И ПАРИТЕ ОТ ЕВРОБЮДЖЕТ 2017
7
0
 
13
 
! Отговори
az преди 7 години
Британските олита, резултат на години кръвосмешения си избраха съдбата на референдум. Да излизат по-така скоростно и да опустеят чалгариите по златните.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия сега ще има да играят до кога си искат на - "тука има, тука нема". Английски лисичари.Не сме тука, ама сме тука, ама ше видиме, ама стой сеа, виж сеа, ей сеа. хала-бала.
5
0
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Тези аборигени ,кога ще се сетят ,че са остров и никога не са били и няма да бъдат част от Европа. А сега вече и политически престанаха да са част от Евроап и по-скоро могат да станат част от Америка!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде по-бързо да се изчесвате *** и рептили британски!!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
"Тереза Мей напомни: Още не е Brexit, част сме от ЕС"Това ми напомня на: - Хасан, айди майко къщи. - Не е майко още къщи.***...
2
0
 
26
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
Тази част заедно с едни други части точно преди пет години нападнаха Либия и убиха Кадафи което доведе до разруха,разпад,смърт,мизерия там и отприщи жестока криза в арабския свят.
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЪБИРАЙТЕ СИ ПАРТАКЕШИТЕ И ВЪН ОТ ЕС !!!!!!!!!!!!!!!!ТРЯБВАШЕ ДА СТЕ ВЪН ОТ НАЧАЛОТО НА 2017-ТА!!!! НО АКО НЕ СТЕ ВЪН ОТ НАЧАЛОТО НА 2018-ТА ЩЕ ИГРАЕ ТОЧИЛКАТА ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ НАГЛИ КАТО ГЪРЧМУЛИТЕ СТАНАХТЕ !!!!!!!!!!!!!!!